Ελ Μακφέρσον: Αποκάλυψε ότι είχε καρκίνο στον μαστό

Ελ Μακφέρσον: Αποκάλυψε ότι είχε καρκίνο στον μαστό

Το 60χρονο μοντέλο αρρώστησε πριν από 7 χρόνια αλλά αρνήθηκε να κάνει χημειοθεραπεία

elle
Η Ελ Μακφέρσον αποκάλυψε ότι ήρθε αντιμέτωπη με καρκίνο του μαστού πριν από επτά χρόνια και τώρα βρίσκεται σε ύφεση, παρά την άρνησή της να κάνει χημειοθεραπεία.

Το σούπερ μόντελ αναφέρει στα επερχόμενα απομνημονεύματά της, με τίτλο «Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself» ότι ακολούθησε μια ολιστική προσέγγιση στην ασθένειά της, πηγαίνοντας ενάντια στις συμβουλές 32 γιατρών και στις επιθυμίες της οικογένειάς της.

Μιλώντας στο «Women's Weekly» για τη διάγνωσή της, παραδέχτηκε: «Ήταν ένα σοκ, ήταν απροσδόκητο, ήταν μπερδευτικό, ήταν τρομακτικό με πολλούς τρόπους και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά στην εσωτερική μου αίσθηση για να βρω μια λύση που να λειτουργεί για μένα».
Κλείσιμο
Αφού υποβλήθηκε σε οσφυονωτιαία παρακέντηση πριν από επτά χρόνια, το 60χρονο μοντέλο διαγνώστηκε καρκίνο του μαστού.

Οι γιατροί συνέστησαν τότε στη Μακφέρσον να υποβληθεί σε μαστεκτομή, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και αποκατάσταση του μαστού της. Ωστόσο, η Μακφέρσον αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών, λέγοντας ότι ήταν «μια υπέροχη άσκηση στο να είμαι αληθινή με τον εαυτό μου, να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να εμπιστεύομαι τη φύση του σώματός μου και την πορεία δράσης που είχα επιλέξει».

Η Μακφέρσον είπε ότι προσευχήθηκε και διαλογίστηκε σε μια παραλία στο Μαϊάμι και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο της με φαρμακευτικά φάρμακα, αλλά μάλλον με «μια διαισθητική, καρδιακή, ολιστική προσέγγιση».

«Το να πω όχι στις συνήθεις ιατρικές λύσεις ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αλλά το να πω όχι στη δική μου εσωτερική αίσθηση θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο», εξήγησε, προσθέτοντας αργότερα ότι θεωρούσε τη χημειοθεραπεία και τη χειρουργική επέμβαση πολύ «ακραίες», τόνισε.

Το μοντέλο, το οποίο ήταν γνωστό ως The Body (Το Σώμα) στην ακμή της καριέρας της, δήλωσε ότι «οι άνθρωποι με θεωρούσαν τρελή», αλλά προχώρησε ούτως ή άλλως με ένα σχέδιο θεραπείας που εκτίμησε ότι «είχε απήχηση» σε εκείνη, «αντιμετωπίζοντας συναισθηματικούς καθώς και φυσικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού».

Η Μακφέρσον αποκάλυψε ότι νοίκιασε ένα σπίτι στο Φοίνιξ της Αριζόνα για οκτώ μήνες, όπου «αντιμετώπισε ολιστικά» τον καρκίνο της υπό την καθοδήγηση του βασικού της γιατρού, ενός γιατρού φυσικοπαθητικής, ενός ολιστικού οδοντιάτρου, ενός οστεοπαθητικού, ενός χειροπρακτικού και δύο επιπλέον θεραπευτών.

Μένοντας στο σπίτι μόνη της, το μοντέλο είπε ότι περνούσε τις μέρες της «εστιάζοντας και αφιερώνοντας κάθε λεπτό στη θεραπεία του εαυτού μου».
Ενώ η Μακφέρσον βρίσκεται τώρα σε «κλινική ύφεση», την οποία επιλέγει να αποκαλεί «απόλυτη ευεξία», δήλωσε ότι οι γιοι της, Φλιν, 26 ετών, και Σάι, 21 ετών, και ο πρώην σύντροφός της και πατέρας των αγοριών, Άρπαντ «Άρκι» Μπάσον, είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις σχετικά με την ασυνήθιστη προσέγγισή της στη διάγνωση του καρκίνου.

Ο μικρότερος γιος της υποστήριξε πλήρως τη διάσημη μητέρα του επειδή πίστευε ότι η χημειοθεραπεία ήταν «φλερτ με τον θανάτο», αλλά ο μεγαλύτερος γιος είχε τις επιφυλάξεις του. «Ο Φλιν, που είναι πιο συμβατικός, δεν αισθανόταν καθόλου άνετα με την επιλογή μου. Είναι ο γιος μου, όμως, και θα με στήριζε σε οτιδήποτε και θα με αγαπούσε στις επιλογές μου, ακόμη και αν δεν συμφωνούσε με αυτές», δήλωσε η Μακφέρσον.

Όσο για τον Άρκι, με τον οποίο η 60χρονη χώρισε το 2005 μετά από σχεδόν δέκα χρόνια σχέσης, είπε ότι «δεν συμφωνούσε» με τις μεθόδους της, αλλά της έγραψε ένα γράμμα λέγοντάς της πόσο «υπερήφανος» ήταν για «το θάρρος» που έδειχνε.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Τρίτη – Μέχρι τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία, πού θα βρέξει

Ατύχημα στην αυτοκινητοπομπή του Τιμ Γουόλς – Δεν τραυματίστηκε ο υποψήφιος

Παιχνίδια θανάτου από τη Χαμάς: Οι όμηροι θα επιστρέψουν σε σάβανα αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης