Σοφία Μανωλάκου: Με τη νόσο του Crohn απομυθοποίησα καθημερινά προβλήματα

Έχω κάνει ψυχοθεραπεία, έμαθα να αγαπάω και να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, πρόσθεσε στο μεταξύ

Η Σοφία Μανωλάκου περιέγραψε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, πόσο άλλαξε η ζωή της από τη στιγμή που διαγνώστηκε με τη νόσο του Crohn, αλλά και τον βαθμό στον οποίο την έχει βοηθήσει η ψυχοθεραπεία.

Όπως δήλωσε στο περιοδικό Λοιπόν η νόσος του Crohn την έκανε να δει τα πράγματα διαφορετικά, εξηγώντας: «Απομυθοποιείς τις καθημερινές προστριβές και τα καθημερινά προβληματάκια που νομίζεις ότι είναι σπουδαία. Βλέπεις ότι σπουδαία είναι η υγεία, η σχέση σου με τους ανθρώπους».

Στην πορεία, η ηθοποιός πρόσθεσε: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Το μεγαλύτερο μάθημα που μου έδωσε, ήταν να αγαπάω και να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Παράλληλα όμως να έχω και ενσυναίσθηση, γιατί δεν είναι ωραίο να αγαπάς τον εαυτό σου και όχι τους γύρω σου».

Η Σοφία Μανωλάκου είχε αναφερθεί ξανά στην νόσο του Crohn, ως καλεσμένη στην εκπομπή «2night show» είχε αποκαλύψει: «Πάσχω από τη νόσο Crohn, είναι γαστρεντερολογικό. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πολύ πιο σοβαρές από εμένα, σύμφωνα με τον γιατρό μου. Οπότε, όταν μιλάω δημόσια γι΄αυτό είμαι ιδιαίτερα προσεκτική, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν πολύ. Εγώ το έχω κρατήσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στα αυτοάνοσα νοσήματα».

Δείτε το βίντεο




Ειδήσεις σήμερα:

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr