Μάικλ Κίτον: Θέλει να χρησιμοποιεί στο εξής το πραγματικό του όνομα - Γιατί χρειαζόταν να έχει ψευδώνυμο ως τώρα

Μάικλ Κίτον: Θέλει να χρησιμοποιεί στο εξής το πραγματικό του όνομα - Γιατί χρειαζόταν να έχει ψευδώνυμο ως τώρα

Ο Κίτον δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το γενέθλιο όνομά του όταν ξεκίνησε στο Χόλιγουντ, λόγω του κανόνα του Screen Actors Guild ότι τα μέλη δεν μπορούν να έχουν το ίδιο όνομα μεταξύ τους - Με ποιον γνωστό ηθοποιό είχε το ίδιο όνομα

maikl-kiton
Το πραγματικό του όνομα θέλει από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιεί ο Αμερικανός ηθοποιός, Μάικλ Κίτον, όπως αποκάλυψε σε νέα συνέντευξή του στο περιοδικό People, όπου αποκαλύπτει και τον λόγο που χρειάστηκε να υιοθετήσει ένα διαφορετικό όνομα για να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ 50 χρόνια πριν. 

Ο Μάικλ Κίτον - όπως όλοι τον γνωρίζουν σήμερα -μεγάλωσε με το όνομα Μάικλ Τζον Ντάγκλας, το οποίο ανακοίνωσε στη συνέντευξή του ότι πρόκειται να χρησιμοποιεί στις επόμενες δουλειές του. 

Ο  Κίτον δήλωσε ότι είχε σχέδια να ξεκινήσει την επαγγελματική αλλαγή ονόματος, ενώ σκηνοθετούσε και στην ταινία «Knox Goes Away» του 2023, όπου επίσης πρωταγωνιστούσε, αλλά «ξέχασε» να το επισημοποιήσει. «Αλλά, θα συμβεί», είπε στην συνέντευξή του. 

Ο λόγος που έπρεπε να αλλάξει όνομα

Ο Κίτον δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το γενέθλιο όνομά του όταν ξεκίνησε στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1970, λόγω του κανόνα του Screen Actors Guild ότι τα μέλη δεν μπορούν να έχουν το ίδιο όνομα μεταξύ τους. 

Κλείσιμο
Και για όποιον αναρωτιέται, ο Κίτον μοιραζόταν το όνομά του με τον Μάικλ Ντάγκλας, διάσημος για τους ρόλους του στις ταινίες «Wall Street» και «Romancing the Stone», ο οποίος ήταν ήδη μέλος της SAG, όπως και με τον τραγουδιστή και παρουσιαστή διαφόρων τοκ σόου, Μάικ Ντάγκλας. Έτσι, ο Κίτον έπρεπε να βρει ένα καλλιτεχνικό όνομα για να παραμείνει στη δουλειά. Μάλιστα, ο ηθοποιός δήλωσε ότι έψαχνε ακόμα και σε τηλεφωνικούς καταλόγους μέχρι να βρει κάτι να του ταιριάζει. 

Ωστόσο, η πρώτη του αντίδραση ήταν η εξής: «Δεν θέλω να αλλάξω το όνομά μου. Είμαι πολύ περήφανος για το όνομά μου». Για αυτό και πλέον μπήκε στη διαδικασία να το χρησιμοποιεί ξανά και για επαγγελματικούς σκοπούς.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος σχολίασε ότι δεν θα μπει στον κόπο να εξηγεί γιατί αλλάζει όνομα. «Απολαμβάνω να τους βλέπω (το κοινό του όταν βλέπει τα credits) να λένε, "Περίμενε, ποιος είναι αυτός;". »

Ειδήσεις σήμερα:

Δήμαρχος Τήλου: «Τι να κάνουμε, να πετάξουμε στη θάλασσα τα παιδιά;» λέει η Μαρία Καμμά για τη διάσωση 106 μεταναστών στο νησί

Πούτιν: Τι είναι ο ψυχολογικός πόλεμος που κάνει στην Ευρώπη - Οι αποκαλύψεις από τους φακέλους του FBI

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανακοίνωσε τα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί σε προβληματικές και άγονες περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης