Αθηναϊκή νύχτα: Ηχηρές μεταγραφές, δυνατά σχήματα και... συνήθεις ύποπτοι σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι - Ποιος τραγουδάει πού

«Άρχισαν τα όργανα» και τα ντέρμπι - Όλα τα ονόματα του φετινού χειμώνα και οι πίστες, στις οποίες θα εμφανιστούν

Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά, ξεκίνησε η φετινή σεζόν στο αθηναϊκό nightlife, με τον Νίκο Βέρτη στο YTON του Τάκη Γιγουρτάκη να δίνει πρώτος το έναυσμα για το σύνηθες «ντέρμπι» που εκτυλίσσεται στις νυχτερινές πίστες της πρωτεύουσας. Αυτές που ζουν μεγάλες στιγμές τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ ειδικά φέτος μπήκαν στο χορό και άλλοι τραγουδιστές από τις αρχές Σεπτεμβρίου, την ίδια στιγμή που δρομολογούνται ανακατατάξεις και ηχηρές μεταγραφές στον χώρο.



Τα δυνατά σχήματα είναι αρκετά, όπως και οι μοναχικοί πρωταγωνιστές, ενώ υπάρχουν τα δίδυμα που συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν το καλοκαίρι, αφού υπήρξε η δεδομένη χημεία στη συνεργασία τους, η οποία θα συνεχιστεί. Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται πόσα από τα σχήματα που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα αντέξουν, ειδικά μετά τις γιορτές, όταν ο κόσμος «μαζεύεται» και περιορίζει τις νυχτερινές εξόδους στις πίστες.

Μεταγραφές και αλλαγές

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο Fantasia του Κώστα Μπερτάκη την Πέμπτη που μας πέρασε, πιο νωρίς από κάθε άλλη σεζόν του τα τελευταία χρόνια. Κουβαλώντας αυτή την εξαιρετική δυναμική που έχει ως ένας τραγουδιστής που μπορεί να πει κυριολεκτικά τα πάντα, ακροβατώντας ανάμεσα στο νέο και το παλιό με έναν τρόπο που μόνο αυτός κατέχει, έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν.



Η μεταγραφή του -άφησε το «Φωταέριο» του Γιώργου Πετρογιάννη- ήταν το πρώτο μεγάλο «μπαμ» για φέτος, σε μια χρονιά κατά την οποία αλλάζουν ισορροπίες που θεωρούνταν δεδομένες μέχρι πρότινος. Μαζί του είναι η Λένα Ζευγαρά, που δίνει την δική της «τίμια» λαϊκή χροιά στο πρόγραμμα, σε ένα μαγαζί που πέρυσι «απογείωσε» ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο οποίος βιώνει την καλύτερη ίσως σεζόν της καριέρας του.



Ο πολύ δημοφιλής ερμηνευτής -οι καλοκαιρινές του συναυλίες ήταν όλες sold out- ξεκίνησε χθες Παρασκευή τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και θα κατέβει στην Αθήνα πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ ετοιμάζει τον νέο του δίσκο.



Το δεύτερο μεταγραφικό «μπαμ» δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι απλά θέμα ημερών να δημοσιοποιηθεί επίσημα. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός που, σε λίγες ημέρες, εμφανίζεται στο εμβληματικό Royal Albert Hall του Λονδίνου, φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Γιάννη Μωράκη, κλείνοντας μετά απο πολυετή συνεργασία τον κύκλο συνεργασίας του με τον Κώστα Μπερτάκη. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, θα εμφανίζεται από τα τέλη Νοεμβρίου στο «Κέντρο Αθηνών», το οποίο επινοικίασε ο Μωράκης από τον Γιάννη Τσακουμάκο για δέκα χρόνια.



Έχοντας ήδη την Άννα Βίσση που θα τραγουδάει στο Hotel Ermou στην Πειραιώς, αλλά και τον Σάκη Ρουβά που έκλεισε στο «Cabaret» της λεωφόρου Κηφισίας, ο Μωράκης παίζει πλέον με μια πολύ ισχυρή τριπλέτα -αν δεν στραβώσει κάτι τελευταία στιγμή με τον Αργυρό- στον χάρτη της νυχτερινής Αθήνας.



Ήδη, όπως επιβεβαιώνεται, έχει αγοράσει ένα πολύ μεγάλο ακίνητο, το οποίο πλησιάζει σε μέγεθος το «Αθηνών Αρένα» επί της Πειραιώς, το οποίο θα ετοιμαστεί για την επόμενη όμως σεζόν, ώστε να φιλοξενήσει τον Αργυρό.

«Η ισχύς εν τη ενώσει»

Στο «ΝΟΧ» των Ηλία Μαροσούλη-Άγγελου Κοταρίδη ο Αντώνης Ρέμος θα έχει δίπλα του την Δέσποινα Βανδή, σε μια σύμπραξη που αναμένεται να έχει την ανάλογη δυναμική σε έναν από τους ωραιότερους χώρους της Αθήνας.





Οι εμφανίσεις τους αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του Νοέμβρη και με δεδομένη τη χημεία τους έρχονται τριήμερα.



Στα μέσα της εβδομάδας στο ίδιο κέντρο θα εμφανίζεται η μεγάλη κυρία του τραγουδιού, Μαρινέλλα, μαζί με την Έλενα Παπαρίζου και την Κατερίνα Παπουτσάκη.





Στο «Έναστρον» του Κώστα Ματσίκα οι «Μέλισσες» θα έχουν δίπλα τους την Ελένη Φουρέιρα, σε ένα πρόγραμμα που σαφώς θα προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό, όπως έγινε και πέρυσι με τον Σάκη Ρουβά. Ο Χρήστος Μάστορας έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί ακόμη και σε λαϊκά μονοπάτια -υποδύθηκε τον Καζαντζίδη στην ταινία για τη ζωή του πολύ μεγάλου ερμηνευτή- τραγουδώντας ακόμη και ζεϊμπέκικα, ενώ η πιο δημοφιλής ποπ τραγουδίστρια ξέρει καλά πως να ξεσηκώνει τον κόσμο.

Στην «Ακτή Πειραιώς» επιστρέφει για τρίτη σεζόν η Νατάσα Θεοδωρίδου, η οποία θα συμπράξει με τη νεαρή Αναστασία, την οποία είχε μαζί στην καλοκαιρινή της περιοδεία, και τους Alcatraz.



Το πρόγραμμα της -κατά γενική ομολογία- καλύτερης λαϊκής ερμηνεύτριας της γενιάς της, θα ξεκινάει και φέτος νωρίς -γύρω στις 22:30- και θα ολοκληρώνεται κοντά στις 3 το πρωί.





Στον «Βοτανικό» ο Γιώργος Σαμπάνης ενώνει τις δυνάμεις του με τον γιο του Γιάννη Πλούταρχου, Γιώργο Κακοσαίο, ο οποίος άφησε μετά από δύο σεζόν την Νατάσα Θεοδωρίδου για να συμπράξει με έναν πολύ καλό τραγουδοποιό.



Ο αειθαλής Λευτέρης Πανταζής επιστρέφει σήμερα μαζί με την Έλλη Κοκκίνου στο «Romeo», ενώ ο Θοδωρής Φέρης με τον Νίκο Απέργη και την ανερχόμενη Κρυσταλλία ξεκίνησαν χθες στο «Podidonio».



Η Πάολα, μετά την περσινή σεζόν στο «Fever» του Παπαγεωργίου, που φέρεται να έχει προσεγγίσει τον Νίκο Μακρόπουλο και τον Πάνο Κιάμο για νέο σχήμα, ξεκινάει φέτος τις εμφανίσεις της στις 11 Οκτωβρίου σε ένα νέο χώρο, το «Theama», έχοντας δίπλα της τον Χρήστο Μενιδιάτη και τον Νίνο.

Στο Vogue συνεχίζουν από χθες ο Πέτρος Ιακωβίδης και η Ρία Ελληνίδου, ενώ τέλος στο North Live Stage αρχίζουν την ερχόμενη Παρασκευή ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Φανή Δρακοπούλου και ως guest η Κατερίνα Στανίση.

Στο Bodega θα εμφανίζονται ο Τριαντάφυλλος με την Χριστίνα Κολέτσα και τον Βαλάντη, ενώ στο Vegas αναμένεται να συμπράξουν ο Σταμάτης Γονίδης με τον Γιώργο Τσαλίκη και την Μαριάντα Πιερίδη.



Τέλος, η Κατερίνα Λιόλιου, που είναι σε συνεχή εμπορική άνοδο, ξεκινάει τη σεζόν από το «Barbarella» στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν από τον Παναθηναϊκό

«Ακούσαμε μόνο ένα θόρυβο και μια μηχανή να σέρνεται» - Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς έγινε το τροχαίο στην Ανάβυσσο με τους δύο νεκρούς


Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Έπαιξε ποδοσφαιράκι, έκανε προβλέψεις για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, πήρε εύσημα από τον Γερμανό αντικαγκελάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr