Σεφερλής: Η στήριξη του ψυχίατρου Σούρα για τα «δύο φύλα» και η απάντηση του κωμικού σε όσους τον είπαν ομοφοβικό

Σεφερλής: Η στήριξη του ψυχίατρου Σούρα για τα «δύο φύλα» και η απάντηση του κωμικού σε όσους τον είπαν ομοφοβικό

Το παρασκήνιο γύρω από τις αντιδράσεις για τη νέα του παράσταση

seferlis32__1_
Η νέα παράσταση του Μάκρου Σεφερλή τέθηκε υπό αμφισβήτηση στα social media, από την πρεμιέρα με τον κόσμο να στοχοποιεί το κωμικό για κοροϊδία και ομοφοβικά αστεία κατά των non-binary ατόμων. Αφορμή στάθηκε ένα σατιρικό σκετς στο οποίο μεταμφιέστηκε στο Nemo, που κέρδισε τη Eurovision.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πρεμιέρα του, ο Μάρκος Σεφερλής είχε ήδη συγκεντρώσει πλήθος αντιδράσεων. Στην απάντηση που έδωσε στους επικριτές του, επικαλέστηκε την «επιστημονική άποψη του ψυχίατρου Σούρα» όπως τόνισε, ο οποίος πήγε να δει την παράσταση.

Ο Δημήτρης Σούρας στο πλευρό του: Τα φύλα είναι δύο, φώναζε στο θέατρο
Ο ψυχίατρος καθόταν στην μπροστινή σειρά μέχρι να κατέβει ο Μάρκος Σεφερλής από τη σκηνή και εκείνος να σηκωθεί από τη θέση του για να πάρει από τον ώμο τον ηθοποιό. «Όλα τα μπορώ όλα μπορούμε να τα δεχτούμε τα πράγματα αλλάζουν όλα εξελίσσονται οι σεξουαλικές επιθυμίες είναι αποδεκτές» λέει στο κοινό ο Δημήτρης Σούρας για να φωνάξει στη συνέχεια ότι «τα φύλα είναι δύο, άντρας και γυναίκα» επαναλαμβάνοντας τη φράση ξανά και ξανά. Το κοινό του Μάρκου Σεφερλή τον χειροκροτούσε.

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο



«Μην έχετε την απαίτηση όλοι να σέβονται τη δική σας άποψη»

Στο βίντεο - απάντηση του Μάρκου Σεφερλή, ο ηθοποιός και παραγωγός ζήτησε από τους επικριτές του να μην έχουν την απαίτηση να γίνεται αποδεκτή, μόνο η δική τους άποψη.

Αναλυτικά τόνισε: «Το βίντεο αυτό απευθύνεται σε όλους αυτούς που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιούν το όνομά μου για να ακουστούν, να πουλήσουν κανένα βιβλίο και όλα τα σχετικά. Το μόνο βέβαια που καταφέρνουν είναι να μου κάνουν διαφήμιση, που δε την έχω ανάγκη αλλά τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Στο βίντεο θα δείτε όσα είπε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας στο τέλος της παράστασής μου, σχετικά με το θέμα των Non binary, και όχι εγώ. Αν θέλετε να μάθετε αυτά που λέω εγώ και πώς τα λέω, μπορείτε να έρθετε να με δείτε στην παράσταση να με δείτε και μετά να με κρίνετε. Σημασία έχει όμως στο βίντεο, η αυθόρμητη αντίδραση του κοινού και τα σχόλια στα λεγόμενα του κυρίου Σούρα. Κι επιτέλους, όλοι εσείς, σεβαστείτε και την άποψη των άλλων ανθρώπων.

Μην έχετε την απαίτηση όλοι να σέβονται τη δική σας άποψη. Αυτό λέγεται bullying, αν δε το ξέρετε. Κι επιτέλους καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και τη σάτιρα. Αλλά τι σας λέω τώρα, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Φιλάκια».
seferlis


Πώς αντέδρασε ο κόσμος για την παράσταση
Μέρος της παράστασης, περιλαμβάνει τη μεταμφίεση του Μάρκου Σεφερλή στο Nemo, το non binary άτομο που κέρδισε στη Eurovision 2024. Από την πρεμιέρα και μετά, άρχισαν να διαρρέουν στα social media, αποσπάσματα από το νούμερο του Μάρκου Σεφερλή και πολλοί τον στοχοποίησαν για κοροϊδία σε βάρος του τραγουδιστή. Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από το σκετς του, στο Twitter - X γράφτηκε ότι ο κωμικός, δεν σατίριζε μόνο το Nemo, αλλά γενικότερα τα άτομα που δηλώνουν πως είναι μη δυαδικού φύλου (non binary).

Ένα από τα μηνύματα εναντίον του, έγραφε: «Όταν ο Σεφερλης γεμίζει θέατρο κοροϊδεύοντας μην σου κάνουν εντύπωση περιστατικά βίας. Μη σου κάνει εντύπωση η ομοφοβία. Μη σου κάνει εντύπωση το αστείο για την " πο..ρα ". Για τα "σύκα". Για την "αδέρφω " εκεί έξω. Είμαστε άξιοι της τρισάθλιας μοίρας μας».


Κάποιος άλλος, επέμεινε ότι «αυτό που κάνει είναι γελοιοποίηση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού».
47



sef4444
sef333
sef11122
sef1111

Από την άλλη, δεν έλειψαν και τα σχόλια που πήραν θέση υπέρ του Μάρκου Σεφερλή, τονίζοντας ότι είναι κάτι που κάνει αρκετά χρόνια και «σε όποιον δεν αρέσει να μην τον βλέπει». Επισήμαναν ακόμη, ότι «ναι, ο Σεφερλής μας φταίει».

Δείτε μερικά σχόλια
seferlisfan7778
seferlisfan777
sferlisfan66
seferlisfan5
seferlisfan333
seferlisfan22
seferlisfan11




Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοδαρμούς, βιασμούς και λεκτική βία κατέγραφε στο ημερολόγιό της η σύντροφος του ιερέα στα Χανιά

100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές - Διαβάστε το κείμενό τους


Παρεμβάσεις για επαγγελματίες, δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους ανακοινώνει σήμερα ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Τι προβλέπεται για επιδόματα, στεγαστική πολιτική, φοροαπαλλαγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης