«Maria Callas Monaco Gala & Awards» στη Βενετία - Σε πρώτο πλάνο οι διάσημες παρουσίες

«Maria Callas Monaco Gala & Awards» στη Βενετία - Σε πρώτο πλάνο οι διάσημες παρουσίες

Η πρόεδρος και ιδρύτρια του θεσμού Ιωάννα Ευθυμίου επέλεξε την ιταλική πόλη για τη φετινή διοργάνωση

Callas-Gala-mak
Με μεγάλη επιτυχία, λάμψη αστέρων και τιμητικές διακρίσεις, διοργανώθηκαν και φέτος τα Διεθνή Βραβεία Maria Callas Monaco Gala & Awards, που αυτή την φορά από το Πριγκιπάτο του Μονακό, μας ταξίδεψαν στη μαγευτική Βενετία.

Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του θεσμού Ιωάννα Ευθυμίου επέλεξε αυτόν τον προορισμό για τη φετινή διοργάνωση, για δύο σημαντικούς λόγους.

Ο πρώτος αφορά τη Maria Callas, που συνάντησε για πρώτη φορά εκεί τον μεγάλο έρωτα της ζωής της Αριστοτέλη Ωνάση, στο Lido της Βενετίας το 1957, κατά τη διάρκεια του 18ου Φεστιβάλ κινηματογράφου, όπου γνωρίστηκαν από την κοινή τους φίλη Lady Maxwell. Έτσι λοιπόν η Ιωάννα Ευθυμίου αποφάσισε να ακολουθήσει αυτά τα βήματα της Μαρία Κάλλας σε αυτόν ακριβώς τον τόπο που έγινε αυτή η ιστορική συνάντηση, που έμελε να σημαδέψει τη ζωή της μεγάλης ντίβας της Όπερας για πάντα.

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος αφορά την ταινία «Maria» του γνωστού σκηνοθέτη Pablo Larrain με βασική πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie, που αυτή τη στιγμή διαγωνίζεται για το Χρυσό Λέοντα στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Callas-Gala-1
Pablo Larrain (Producer), Ιωάννα Ευθυμίου


Ο θεσμός Maria Callas Monaco Gala & Awards σε συνεργασία με τους παραγωγούς της ταινίας, ανέλαβε τη διαφημιστική προβολή της ταινίας, καθώς και τις εκδηλώσεις που θα συνοδεύουν το φιλμ κατά την παραμονή του στη Βενετία.

Κλείσιμο
Callas-Gala-8


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 28 Αυγούστου με τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης των πολύτιμων αντικειμένων της Μαρία Κάλλας και του Αριστοτέλη Ωνάση, που σχετίζονται κυρίως με την ταινία “Maria”, του Έλληνα συλλέκτη Νίκου Χαραλαμπόπουλου, στο ιστορικό ξενοδοχείο Ausonia Hungaria, στο Lido της Βενετίας.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον σκηνοθέτη της ταινίας Pablo Larrain ο οποίος βραβεύτηκε επίσης από τον θεσμό των βραβείων Maria Callas Monaco, του κάστ, καθώς και των παραγωγών, που εντυπωσιάστηκαν και ξεναγήθηκαν από τον συλλέκτη Νίκο Χαραλαμπόπουλο, παρουσία της Προέδρου του θεσμού, Ιωάννας Ευθυμίου και άλλων παραγόντων που συμμετείχαν.

Τα βραβεία σχεδίασε ο καταξιωμένος Designer Artist, Χρήστος Χατζηβασιλείου.

Επίσης στον χώρο της έκθεσης και συγκεκριμένα στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου, τοποθετήθηκε ένα πολύ εντυπωσιακό άγαλμα της Maria Callas του διάσημου γλύπτη από το Μονακό, Marcos Marin.

Την επόμενη ημέρα, 29 Αυγούστου, ακολούθησε το Gala Maria Callas Monaco Awards, όπου παρευρέθησαν γνωστές προσωπικότητες του διεθνούς καλλιτεχνικού, κινηματογραφικού και κοσμικού jet set, όπως η απεσταλμένη του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και Ambassador των φετινών εκδηλώσεων, Mrs Oxana Girko που μάγεψε το κοινό με την παρουσία της, η διάσημη Lady Monika Bacardi και αρκετοί καλεσμένοι από τη βιομηχανία του σινεμά, όπως οι ηθοποιοί Margherita Mannino, Monica Garavello, Gianni Vintigni, Paolo Lirussi σκηνοθέτη, Frederico Camelato, Elisabetta Rettore, Donatello Rando, Marco Caberloto, επίσης οι Dyanne & Antonio Trincheiras, Dr. Sina Schertl, Marvin Schertl, Marcos Marin, Titto Nogueira, Victoria Buleeva, Andrew Selepnytsky, James William Philips, Carina Francioso, Keneth Frith, Albert Sirignano, Γιώργος και Έλενα Ντάβλα, Θεοδώρα και Αγγελική Μιχαλολιάκου, Κατερίνα Καραμηνά, Μαρίνα και Νίκη Γιαβρόγλου, Αυγή Δούκα, Μαρία Μάτσα, οι γνωστές επιχειρηματίας Δέσποινα Μοιραράκη, Ρούλα Ταχταρίδου, Αγγελική Χόντου και Ρίτα Κατσαούνη, οι Κοσμάς Σμιλάκος, Μαρία Απέσσου, Θωμάς Ντελιόπουλος και πολλοί άλλοι.

Στην τιμητική αυτή βραδιά βραβεύτηκαν οι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες Χριστίνα Πουλίτση, Simone Piazzola και Greta Lirussi, όπου και παρουσίασαν ένα μοναδικό κονσέρτο Όπερας που μάγεψε στην κυριολεξία το κοινό. 

Βραβεύτηκαν επίσης για το έργο τους οι ξεχωριστές κυρίες Oxana Girko και Lady Monika Bacardi.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο γνωστός σε όλους PR Manager, Γιώργος Ντάβλας.

Callas-Gala-19


Το μενού που παρατέθηκε τη βραδιά αυτή ήταν εμπνευσμένο από το μενού της Maria Callas, που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία το 1957. Ακολούθησε ιδιωτικό μεσημεριανό γεύμα την επόμενη ημέρα των εκδηλώσεων, 30 Αυγούστου, στο μοναδικό ξενοδοχείο των αστέρων του παγκοσμίου καλλιτεχνικού κόσμου, Excelsior, στο Lido της Βενετίας. Όλοι οι VIP προσήλθαν με ιδιωτικά σκάφη και απόλαυσαν ένα μοναδικά γεύμα υψηλών προδιαγραφών πολύ γνωστών σεφ. Στη συγκεκριμένη ιδιωτική εκδήλωση η Πρόεδρος του Gala Maria Callas Monaco είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους διάσημους αστέρες του σινεμά Nicole Kidman και Antonio Banderas.

Callas-Gala-12
Nicole Kidman, Ιωάννα Ευθυμίου


Και φυσικά από την λαμπερή αυτή εκδήλωση, δεν θα μπορούσε να λείπει το κόκκινο χαλί στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ώστε να κλείσει αυλαία για άλλη μία χρονιά θριαμβευτικά και με ιστορικό τρόπο αυτό τα λαμπερό Maria Callas Monaco Gala & Awards.

Οι τυχεροί καλεσμένοι που παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν γνωστές ταινίες που διαγωνίζονται στη Salle Grande και είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί με λαμπερούς αστέρες, όπως επίσης να φωτογραφηθούν μπροστά στους χιλιάδες θεατές που βρίσκονταν εκεί.

Δείτε φωτογραφίες

Callas-Gala-20
Γιώργος Ντάβλας, Ιωάννα Ευθυμίου, Lady Monika Bacardi, Oxana Girko
Callas-Gala-14
Oxana Girko, Lady Monika Bacardi, Greta Lirussi, Simone Piazzola, Χριστίνα Πουλίτση, Χρήστος Χατζηβασιλείου, Ιωάννα Ευθυμίου
Callas-Gala-17
Χρήστος Χατζηβασιλείου, Lady Monika Bacardi, Ιωάννα Ευθυμίου, Γιώργος Ντάβλας
Callas-Gala-11
Χριστίνα Ζαφειρίου με τα μοντέλα
Callas-Gala-5
Jonas Dornbach (Producer), Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηβασιλείου, Pablo Larrain (Producer), Ιωάννα Ευθυμίου, Janine Jackowski (Producer), Juan De Dios Larrain από την έκθεση των αντικειμένων της Maria Callas


Callas-Gala-10
Ιωάννα Ευθυμίου, Marcos Marin, Dyanne Trincheiras
Callas-Gala-13
Όλγα Καραβερβέρη, Xριστίνα Πουλίτση
Callas-Gala-4
Κωνσταντίνος Ντάβλας, Έλενα Ντάβλα, Φίλιππος Ντάβλας
Callas-Gala-6
Δέσποινα Μοιραράκη, Ρούλα Ταχταρίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης