Μπραντ Πιτ - Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα μυστικά μιας παλιάς φιλίας, που άντεξε στον χρόνο και στο δηλητήριο της Τζολί

Μπραντ Πιτ - Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα μυστικά μιας παλιάς φιλίας, που άντεξε στον χρόνο και στο δηλητήριο της Τζολί

Η κοινή εμφάνιση των δύο σταρ που ξεσήκωσε τη Βενετία είναι απλώς το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας φιλικής σχέσης με πολλές περιπέτειες, ίσως της μόνης που αντέχει στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον του Χόλιγουντ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
clooney-pitt-m
Μεγαλώνουν σαν το καλό κρασί, όχι αυτό που δοκιμάζουν μαζί στο αγαπημένο τους κτήμα Miraval, όπου πέρασαν το φετινό καλοκαίρι, αλλά το παλιό ωραίο κόκκινο, σαν τη ζωή που εξακολουθούν να γεύονται παρέα. Ο λόγος για τον 63χρονο Τζορτζ Κλούνεϊ και τον 60χρονο Μπραντ Πιτ, οι οποίοι παρά τα χρόνια τους δείχνουν να ξεσηκώνουν ακόμα τις αμέτρητες φαν αποδεικνύοντας ότι η συνταγή τους είναι πολύ πιο πετυχημένη από αυτή των νέων αστέρων: απόδειξη, ο απόλυτος χαμός της κοινής τους εμφάνισης στη Βενετία, η πρόσφατη εντυπωσιακή συνέντευξη-φωτογράφηση στο περιοδικό «GQ», αλλά και ο πρωτοφανής αριθμός των φωτογράφων που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο όπου θα παραχωρούσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Αστειευόμενος, ο Κλούνεϊ δεν δίστασε να πάρει την κάμερα ενός από αυτούς για να απαθανατίσει τον καλό του φίλο, με τον οποίο όχι μόνο μπορεί να αστειεύεται, να του κάνει «κερατάκια» κατά την άφιξη τους με το βαπορέτο, αλλά και να ομολογεί ενώπιον όλων ότι είναι ο καλύτερος του φίλος στον εντελώς ανταγωνιστικό κόσμο του Χόλιγουντ.
pit_clooney___2_
Τζορτζ Κλούνεϊ και Αμάλ Αλαμουντίν, Μπραντ Πιτ και Ινές Ντε Ραμόν στη Βενετία. Ηταν η πρώτη φορά που ο Πιτ εμφανίστηκε δημοσίως με τη νέα του αγαπημένη, η οποία, εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, έχει πολλά κοινά με τη σύζυγο του Κλούνεϊ: είναι και αυτή πολύ δυναμική και ανεξάρτητη οικονομικά, καθώς είναι αναγνωρισμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων

Οι δύο (γερό)λυκοι στη Βενετία

Για τον Μπραντ Πιτ, που θα εμφανιζόταν για πρώτη φορά επίσημα με τη νέα του αγαπημένη, την 34χρονη Ινές Ντε Ραμόν, η υπόθεση «Βενετία» ήταν παραπάνω από δύσκολη: εκτός από τους ενοχλητικούς παπαράτσι που θα τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα, είχε να σκεφτεί τη δύσκολη εξίσωση της παρουσίας της πρώην συζύγου του, με την οποία βρίσκεται ακόμα στα μαχαίρια. Η Αντζελίνα Τζολί θα κατέφτανε στην Πόλη των Δόγηδων για την πρεμιέρα της ταινίας της «Maria», με θέμα τις τελευταίες μέρες της Μαρίας Κάλλας, και κανείς δεν ήξερε τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που αποφάσιζε να παρατείνει τη διαμονή της ή αν τύγχανε οι δύο πρώην σύντροφοι να συνευρίσκονταν στα ίδια μέρη.

Ωστόσο ο Μπραντ Πιτ φρόντισε να εξασφαλίσει ότι οι αφίξεις τους δεν θα συνέπιπταν και ότι θα μπορούσε να κάνει με άνεση την εμφάνισή του μαζί με τη σύντροφο και τον κολλητό του για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Wolfs». Είναι γνωστό ότι η αντιπάθεια των δυο φίλων για την πρώην κυρία Πιτ δεν οφείλεται μόνο στο πρόσφατο διαζύγιο, αλλά και στα διαρκή προβλήματα που προκαλούσε η Τζολί στη σχέση τους που είχε ψυχρανθεί για πάνω από μια πενταετία. Η Τζολί είχε φτάσει, μάλιστα, να απαγορεύσει στον Πιτ να παραβρεθεί στον γάμο του Κλούνεϊ με την Αμάλ Αλαμουντίν στη Βενετία, με τις φήμες τότε να αναφέρουν ότι εξαιτίας αυτού του περιστατικού εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα στη σχέση των Μπραντζελίνα.

Επρεπε, επομένως, να έρθει το διαζύγιο ώστε οι δυο φίλοι να ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους φτάνοντας πλέον να συμπρωταγωνιστούν στην κωμωδία με τον τίτλο «Wolfs» (Λύκοι) σε σκηνοθεσία Τζον Γουότς, όπου υποδύονται δυο πρώην γκάνγκστερ που αναγκάζονται να συνεργαστούν στην ίδια αποστολή. Οι φήμες ήθελαν τους δύο ηθοποιούς να λαμβάνουν 35 εκατ. δολάρια ο καθένας για να παίξουν σε αυτή την παραγωγή της Apple TV, με τους ίδιους ωστόσο να δηλώνουν στη συνέντευξη Τύπου ότι το ποσό ήταν κατά αρκετά εκατομμύρια μικρότερο - αλλά σε κάθε περίπτωση ιλιγγιώδες. Ισως γι’ αυτό δέχτηκαν τελικά η ταινία να βγει κατευθείαν σε streaming, παρά την αρχική δέσμευση από την εταιρεία ότι θα υπήρχε προβολή σε συγκεκριμένο αριθμό αιθουσών. «Προφανώς είμαστε σε φθίνουσα πορεία εμείς οι ρομαντικοί των αιθουσών», δήλωσαν με κάποια απογοήτευση χωρίς να παύουν να πειράζουν ο ένας τον άλλον. «Από την άλλη, αγαπάμε τα streams γιατί βλέπουμε περισσότερη ιστορία, πιο πολύ ταλέντο, έχουμε περισσότερα μάτια.

Είναι μια λεπτή ισορροπία που πρέπει να κρατηθεί ανάμεσα σε δυο κόσμους αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζουμε ότι θα διορθωθεί από μόνη της», δήλωσε ο Πιτ για να συμπληρώσει ότι το μεγαλύτερο κέρδος γι’ αυτόν παραμένει ότι σε αυτή την ηλικία μπορεί να συνεργάζεται με ανθρώπους που θέλει πραγματικά και με ουσιαστικούς φίλους όπως ο Κλούνεϊ. Ο τελευταίος δεν έπαψε μάλιστα να τον πειράζει λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι ο φίλος του πρέπει «να λέει ευχαριστώ αφού είναι 74 ετών και μπορεί ακόμα να παίζει σε ταινίες». Οι ίδιοι, πάντως, παραδέχονται ότι περνάνε υπέροχα σε αυτό το στάδιο της ζωής τους, αφού μπορούν να επιλέγουν τις ταινίες που τους αρέσουν, έχουν ακόμα προτάσεις, και χαίρονται παραπάνω την προσωπική τους ζωή. Οι κοινές τους διακοπές το καλοκαίρι στο Chateau Miraval, ιδιοκτησίας Μπραντ Πιτ, ο οποίος φρόντισε να εξαγοράσει το μερίδιο από την πρώην σύζυγό του, ήταν το επιστέγασμα της φιλίας τους κι ένα ευχάριστο διάλειμμα σε μια παρατεταμένη περίοδο εκτός κινηματογραφικών πλατό.
pit_clooney___3_
Το οινοποιείο του Πιτ

Η ομοιότητα των συντρόφων τους

Στην καλή διάθεση φαίνεται να συντελεί και η ήρεμη προσωπική τους ζωή, αφού και ο Πιτ έπειτα από πολύ καιρό φαίνεται να έχει μια σταθερή σχέση. Με μια πιο προσεκτική ματιά διακρίνει κανείς ότι η Ινές Ντε Ραμόν έχει πολλά κοινά με την Αμάλ Αλαμουντίν εκτός από την εξωτερική εμφάνιση: είναι και αυτή πολύ δυναμική και ανεξάρτητη οικονομικά, καθώς είναι αναγνωρισμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε μια συναυλία του Bono στα τέλη του 2022, με τη σχέση να επικυρώνεται επίσημα από την πρόσφατη απόφασή τους να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη.

clooney-pitt-1


Επίσης χωρισμένη, η 34χρονη σήμερα Ινές Ντε Ραμόν δείχνει να ακολουθεί με χαρά το δύσκολο πρόγραμμα του συντρόφου της και να αντιλαμβάνεται τις δύσκολες στιγμές που περνάει ακόμα εξαιτίας της μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης με τη Τζολί. Σε αντίθεση, μάλιστα, με την πρώην σύζυγο, η Ραμόν φαίνεται να είναι ανοιχτή με τους φίλους του, ενώ ήταν εκείνη που κάλεσε το ζεύγος Κλούνεϊ - Αμάλ να περάσουν τις διακοπές στη νότια Γαλλία μαζί με τα παιδιά τους, στο διπλανό τους σπίτι. Ως γνωστόν, ο Κλούνεϊ φρόντισε να αγοράσει μια βίλα, «μόλις δέκα λεπτά μακριά» από το κτήμα του φίλου του, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και πολύ πριν το δικαστήριο αποφανθεί ότι το κτήμα ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου στον Μπραντ Πιτ.

«Οταν ο φίλος σου περνάει δύσκολα, πρέπει να του δείχνεις εμπράκτως ότι είσαι δίπλα του», είχε δηλώσει τότε εξηγώντας την απόφασή του να αγοράσει εξοχικό στην ίδια περιοχή, χωρίς μάλιστα να το δει από κοντά, προς ένδειξη συμπαράστασης προς τον Πιτ. Παρότι δηλώνει πως δεν το έχει μετανιώσει, είναι ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για άλλη μία ριψοκίνδυνη απόφαση, αλλά απόλυτη ένδειξη αγάπης και φιλίας προς τον καλό του φίλο.

pit_clooney___4_
Το οινοποιείο του Κλούνεϊ
Η παλιά κόντρα που έγινε φιλία

Ωστόσο, η αρχή της γνωριμίας Πιτ - Κλούνεϊ δεν προμήνυε κανενός είδους κοινή συμπόρευση - μάλλον το αντίθετο. Στην πραγματικότητα ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Μπραντ Πιτ έμαθαν για πρώτη φορά ο ένας την ύπαρξη του άλλου όταν βρέθηκαν να διεκδικούν από κοινού έναν ρόλο στην ταινία «Θέλμα και Λουίζ» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το 1991. Παρότι σχετικά γνωστός ο Κλούνεϊ από τη συμμετοχή του σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και με μεγαλύτερη πείρα ως ηθοποιός, βρέθηκε να χάνει τον ρόλο του ωραίου τυχοδιώκτη στην ταινία από τον ακαταμάχητο Πιτ.

Τα γυρίσματα είχαν ήδη ξεκινήσει όταν εμφανίστηκε ο άγνωστος τότε νεαρός με το σέξι παρουσιαστικό στην οντισιόν έχοντας απέναντι του την πρωταγωνίστρια Τζίνα Ντέιβις, η οποία ήταν η πρώτη που διέκρινε ότι ο νέος το είχε, αποφασίζοντας να του δώσει τον ρόλο που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό και του άλλαξε τη ζωή. Ο Κλούνεϊ ομολογεί ότι εκείνη η απόρριψη του είχε στοιχίσει πάρα πολύ, αφού η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία ώστε αρνιόταν για χρόνια να τη δει. Τίποτα δεν φανέρωνε τότε ότι οι δύο ανταγωνιστές θα έρχονταν κοντά, 20 χρόνια αργότερα, όταν άρχισαν να κάνουν παρέα μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Καυτό Απόρρητο» των αδελφών Κοέν. «Ακόμα και τώρα το καλό με τον Πιτ είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγώ. Είναι μια φιλία όπου όλα λέγονται ακόμα και στις σιωπές», δηλώνει ο Κλούνεϊ για τον φίλο του αποκαλύπτοντας τι είναι αυτό που κρατάει γερά τους δεσμούς μιας φιλίας, που ίσως να μην έχει ξαναγνωρίσει ποτέ το Χόλιγουντ.

Η φιλία αυτή αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στη μεγάλη οθόνη, στη στενή συνεργασία που είχαν στην απολαυστική συνέχεια της σειράς των «Ocean’s», με τον Κλούνεϊ να αποδεικνύεται ηγετική μορφή εντός και εκτός πλατό. Οπως ομολόγησε ο Πιτ στη συνέντευξή του στο «GQ», ο Κλούνεϊ διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά και η πρώτη φορά που το συνειδητοποίησε ήταν πολύ πριν τον γνωρίσει καλά από κοντά. Καταλυτικό σημείο για τον Πιτ ήταν η στάση που κράτησε ο Κλούνεϊ στο θέμα του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, όταν κλήθηκε να μιλήσει δημόσια γι’ αυτό σε ομιλία του. «Ηταν τότε για πρώτη φορά που ξεχώρισα τον Τζορτζ, όταν σηκώθηκε να μιλήσει για το δυστύχημα», αποκάλυψε ο Μπραντ Πιτ για τον καλό του φίλο. Αμφότεροι μάλιστα ομολογούν ότι έχουν βρεθεί πολλές φορές σε αντίστοιχα κυνηγητά με τους παπαράτσι στους δρόμους του Παρισιού. «Θεέ μου!

Σταματάς σε ένα φανάρι και βγαίνουν όλοι έξω και αρχίζουν τα φλας-φλας-φλας-φλας-φλας-φλας. Και δεν μπορείς να δεις τίποτα και δεν μπορείς να κινηθείς επειδή είσαι παγιδευμένος ανάμεσα σε αυτοκίνητα, σε ένα φανάρι. Είναι φρικτό συναίσθημα. Είναι πραγματική εισβολή να γνωρίζεις ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι κρυμμένοι στους θάμνους. Είναι πραγματικά ένα άθλιο συναίσθημα. Ο Τζορτζ, λοιπόν, σηκώθηκε και το σχολίασε μετά την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Και τότε ήταν που είδα ότι αυτός ο τύπος έχει κάτι που όλοι εμείς δεν έχουμε. Σαν να έβλεπα έναν ηγέτη εκείνη τη στιγμή», ομολόγησε στην ίδια συνέντευξη για τον φίλο του. Κι αυτό είναι ίσως το πιο πολύτιμο στοιχείο της σχέσης τους: ότι ομολογούν τον αλληλοθαυμασμό τους, χωρίς να μετρούν τις λέξεις και κυρίως χωρίς να κρύβονται. «Σε έναν τέτοιο ανταγωνιστικό κύκλωμα όπως το δικό μας, αυτό είναι πολύ βασικό και σπάνιο», ομολογεί ο Κλούνεϊ.

«Ως ηθοποιοί είμαστε ανταγωνιστικοί εκ φύσεως, όπως είναι και οι αθλητές. Και οι δύο έχουμε εταιρείες παραγωγής που κάνουν ταινίες, οι οποίες αν βρεθούν η μία απέναντι από την άλλη στα Οσκαρ, είναι φυσικό να θέλουμε να νικήσουν και θα ευχόμαστε από την καρδιά μας να κερδίσει ο ένας τον άλλον». Οταν, όμως, ο Μπραντ πήρε το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, ο Κλούνεϊ ήταν ο πρώτος που του έστειλε μήνυμα: «Θέλω να βρίσκομαι σε έναν κόσμο όπου θα κερδίζεις το Οσκαρ για τη δουλειά που κάνεις ως ηθοποιός. Αυτό μου δίνει τεράστια χαρά», του έγραψε και ο Πιτ ήξερε ότι το εννοούσε. Είχε, άλλωστε, συνηθίσει να λαμβάνει από αυτόν διάφορα μηνύματα αγάπης, όπου ο φίλος του τού έδειχνε ότι τον σκέφτεται, ειδικά στα δύσκολα. Ξέροντας τις περιπέτειες που περνούσε με το διαζύγιο δεν παρέλειπε, ακόμα και όταν έκανε γυρίσματα με την Τζούλια Ρόμπερτς στη μακρινή Καραϊβική, να ποζάρουν παρέα σε ελικόπτερο κάνοντας γκριμάτσες για να τον διασκεδάσουν.
pit_clooney___1_
Η αγωνία του Μπραντ Πιτ στη Βενετία ήταν αν θα έπεφτε πάνω στην πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί, που ήταν κι αυτή στην Πόλη των Δόγηδων για την πρεμιέρα της ταινίας της «Maria»

Σε μία από αυτές τις γνωστές πλάκες, μάλιστα, είχε στείλει διάφορες κασέτες στη Μέριλ Στριπ για το πώς πρέπει να μάθει προφορά για έναν ρόλο βάζοντας στη διεύθυνση αποστολέα αυτήν του Μπραντ Πιτ. Βέβαια, όλοι πλέον είναι υποψιασμένοι ότι οι περισσότερες φάρσες μεταξύ των διασήμων έχουν συνήθως ως ιθύνοντα νου κάποιον από τους δύο φίλους, οι οποίοι προσθέτουν το αλατοπίπερο ή, καλύτερα, τη ζάχαρη στην ανάλατη σούπα της χολιγουντιανής κοιλάδας.

Η κοινή τους κόντρα με άλλους σκηνοθέτες

Η απόδειξη μιας φιλίας δεν συνίσταται μόνο στην κοινή χαρά που μοιράζονται σε κάθε επιτυχία, αλλά και στο κοινό μέτωπο που συνδιαμορφώνουν απέναντι στους σκηνοθέτες. Γιατί μπορεί ο Μπραντ Πιτ να πήρε το Οσκαρ με τον Ταραντίνο, αλλά οι δηλώσεις του σκηνοθέτη κατά του Κλούνεϊ ήταν η αφορμή για να κρατηθούν κάποιες αποστάσεις. Σε περσινή συνέντευξή του στο Deadline ο Ταραντίνο είχε δηλώσει πως ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν υπήρξε ποτέ αστέρας και η απόδειξη είναι ότι κανείς δεν θυμάται κάποια επιτυχία του στη νέα χιλιετία. Ο ηθοποιός τού το φύλαγε και όταν στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη του Πιτ με τον Κλούνεϊ τον ρώτησαν για το ποιος σκηνοθέτης τούς σπάει τα νεύρα, ο Κλούνεϊ δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει ότι ο Ταραντίνο λέει «σκ..α».

Συμπαραστάτης ο φίλος του Μπραντ Πιτ, παρότι έχει συνεργαστεί επανειλημμένως με τον Ταραντίνο, έδειξε να συμμερίζεται την οργή του προσθέτοντας ωστόσο ότι παραμένει ένας καλός σκηνοθέτης, ο οποίος του έμαθε ότι σε μια ταινία παίζουν τα πάντα ρόλο, από το σενάριο, που είναι το βασικότερο, μέχρι τους τεχνικούς. Κανένας σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε ποτέ να επισκιάσει τη φιλία του Πιτ με τον Κλούνεϊ που αντέχει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και άφιλο περιβάλλον, όπως το Χόλιγουντ. «Είναι τόσο ωραίο να μπορείς να έχεις κάποιον που σε καταλαβαίνει χωρίς να εξηγείς, κάποιον στον οποίο μπορείς να βασίζεσαι. Μου δίνει τεράστια χαρά να βλέπω ότι ο φίλος μου είναι κάπου και είναι εντάξει - γι’ αυτό τσεκάρουμε ο ένας τον άλλον για να δούμε πώς είναι. Τα πράγματα στη ζωή περιπλέκονται και δυσκολεύουν κάθε τόσο γι’ αυτό πρέπει να φροντίζεις να είναι όλοι καλά», δήλωσε ο Κλούνεϊ για τη φιλία τους που κρατάει χρόνια, με τον Πιτ να προσθέτει: «Ο Τζορτζ είναι ίσως καλύτερος στην κατανόηση βλέποντας τη σκακιέρα και υπολογίζοντας τις πιθανές κινήσεις. Οταν τα πράγματα πάνε χάλια, ξέρω σε ποιον θα τηλεφωνήσω».

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο δείχνουν να ασπάζονται τη φράση του Σαίξπηρ που λέει ότι «τους φίλους πρέπει να τους κρατάς στην καρδιά σου γερά με αλυσίδες γιατί είναι η μόνη σταθερά στην οποία μπορείς να βασιστείς όταν όλα δείχνουν να έχουν χαθεί». Και οι δύο μεγάλοι αστέρες δείχνουν να το ξέρουν με την καρδιά τους, τρέφοντας τη μοναδική ίσως ανδρική φιλία χρόνων που έχει γνωρίσει το Χόλιγουντ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Φρίκη τα όσα υποστήριξε ο Πελικό - «Αν δεν είχαν αποκαλυφθεί οι βιασμοί θα συνέχιζα»

Βίντεο-ντοκουμέντο: Μέλος της συμμορίας των εκβιαστών «εισπράττει» από καταστηματάρχη στη Μύκονο

Κοζάνη: Αγωνία για τον 78χρονο που αγνοείται στην Κωνσταντινούπολη - Σε ποιον μίλησε πριν εξαφανιστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης