Κώστας Κρομμύδας: Κάποιοι λένε ότι δεν γράφω εγώ τα βιβλία μου

Κώστας Κρομμύδας: Κάποιοι λένε ότι δεν γράφω εγώ τα βιβλία μου

Εγώ λέω «ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, άρα δεν με θεωρείς ικανό να έχω γράψει ένα τόσο καλό βιβλίο», πρόσθεσε ο συγγραφέας

krommidas
Ο Κώστας Κρομμύδας μίλησε για τα κακόβουλα σχόλια που δέχεται, τους ανθρώπους που δεν τον πίστεψαν και υποστηρίζουν ότι δεν γράφει ο ίδιος τα βιβλία του και τις συναναστροφές που έχει ορισμένες φορές μαζί τους.

Ο συγγραφέας ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4», το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά, περιέγραψε: «Όταν μπαίνουν κάποιοι, αυτοί οι ελάχιστοι, και γράφουν ότι "αποκλείεται να γράφει αυτός τα βιβλία, κάποια γυναίκα θα του τα γράφει", αυτό για μένα είναι… Εγώ ξέρω τι έχω κάνει! Αυτό είναι και τιμητικό. Δηλαδή ο άλλος σου κάνει αυτό το σχόλιο νομίζοντας ότι εμένα θα με πικάρει, αλλά εγώ λέω: "Ευχαριστώ για το κομπλιμέντο! Άρα δεν με θεωρείς ικανό να έχω γράψει ένα τόσο καλό βιβλίο". Αυτό το σχόλιο και το έχω ακούσει και το έχω διαβάσει πολύ».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d41tju73b6jt)
Κλείσιμο

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ έχουν γράψει κακά σχόλια, γιατί εγώ έχω μνήμη ελέφαντα και δεν ξεχνάω, έρχονται καμιά φορά να μου μιλήσουν και λέω: "Ώπα, εσένα σε θυμάμαι". Έχω τρομερή μνήμη, δεν τους το λέω πάντα, αλλά τα θυμάμαι και είναι τρομερό αυτό. Το πληκτρολόγιο δίνει μια άνεση στον κόσμο να γράψει πράγματα, τα οποία όταν είναι μπροστά σου μπορεί να το παίξει ο καλύτερος σου φίλος, να σε αγκαλιάσει και να σου πει: "Είσαι ο καλύτερος συγγραφέας του κόσμου", ενώ ξέρεις ότι έχει γράψει ένα σχόλιο που λέει: "Μάπα αυτό το βιβλίο". Γιατί να με τρομάζει η σχιζοφρένεια; Υπάρχει παντού, μερικοί άνθρωποι είναι σχιζοφρενείς. Ασχολούμαι με τους πιο υγιείς, με τους ανθρώπους που έρχονται στις εκδηλώσεις μου, περνάμε καλά».

Στη συνέχεια, θυμήθηκε μια αλληλεπίδραση που είχε με μια γυναίκα, η οποία τον είχε προηγουμένως κατακρίνει: «Ήρθε χθες στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως μια κυρία, η οποία έχει μιλήσει πολύ άσχημα για εμένα, και σε άλλους και στα social, και για άλλους συγγραφείς, μαζί με εμένα. Δεν είναι γνωστή, άγνωστη τελείως. Και έρχεται να με αγκαλιάσει και της λέω: "Ώπα, ώπα, μισό λεπτό, πού πας; Αφού ξέρω τι έχεις γράψει και τι έχεις πει για μένα". "Όχι, δεν έχω γράψε τίποτα", μου λέει. "Αφού ξέρω, ας το, δεν πειράζει, δεν με πειράζει, αλλά μην έρχεσαι να με αγκαλιάσεις κιόλας τώρα που με βλέπεις μπροστά, δεν υπάρχει λόγος". Και σηκώθηκα και έφυγα».

Πάντως, ο Κώστας Κρομμύδας τόνισε ότι προ πάντων θυμάται και ασχολείται με τους ανθρώπους που τον στήριξαν από την αρχή της καριέρας του. «Δεν έχω πρόβλημα, δεν τα κρατάω μέσα μου. Είναι λίγες οι περιπτώσεις και μπορώ να σου πω ότι τις απολαμβάνω κιόλας. Είναι και μια μικρή εκδίκηση, όλα αυτά τα μικρά. Είναι και ένα μικρό ευχάριστω στους ανθρώπους που με πίστεψαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και συναντώ μερικές φορές ανθρώπους που με πίστεψαν και δεν το πιστεύουν κιόλας ότι τους θυμάμαι. Δεν θυμάμαι μόνο αυτά που σου είπα, αλλά κυρίως τους ανθρώπους που μου άπλωσαν το χέρι, με βοήθησαν και με στήριξαν, γιατί δεν γίνεται τίποτα στην τύχη», αφηγήθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μπαίνουν εν ψυχρώ κι ανοίγουν το ταμείο» - Αποκαλυπτικοί διάλογοι για το κύκλωμα εκβιαστών της Μυκόνου

Βρέθηκε DNA του θείου της στα ρούχα της μικρής Ναρίν - Υπόνοιες για συγκάλυψη της τραγικής υπόθεσης


Η σιωπή Κασσελάκη μετά τη μομφή: Επανεκλογή του και μεγάλο ξεκαθάρισμα ζητούν οι Kasselistas, σενάρια και για νέο κόμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης