Σεφερλής σε Σεργουλόπουλο: Τα πλατό δεν είναι αρένα για να μπορείς εσύ να κατασπαράζεις συναδέλφους σου

Ο κωμικός απάντησε στην αρνητική κριτική που δέχτηκε από τον παρουσιαστή

Την απάντησή του έδωσε ο Μάρκος Σεφερλής στις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ο γνωστός κωμικός έχει δεχτεί αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες για τη μεταμφίεσή του στο Nemo, το non-binary άτομο που κέρδισε τη Eurovision 2024, καθώς η παράστασή του στο Δελφινάριο θεωρήθηκε ομοφοβική.

«Το Δελφινάριο δεν είναι μία αρένα να βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον αέρα της εκπομπής του, «Πρωίαν σε είδον».

Δείτε το βίντεο

Παρότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος δεν κατονόμασε τον Μάρκο Σεφερλή στην τοποθέτησή του, ο κωμικός ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram αργότερα, υποστηρίζοντας ότι κάνει σάτιρα, κάτι που θα έπρεπε να ξέρει ο Φώτης Σεργουλόπουλος καθώς είναι και εκείνος ηθοποιός, τόνισε ότι αυτό που κάνει τόσα χρόνια το κάνει με μεγάλη επιτυχία και προέτρεψε τον παρουσιαστή να κάνει «τη δουλειά του».

Αρχικά, είπε: «Φώτης Σεργουλόπουλος: "Το Δελφινάριο δεν είναι αρένα για να πετάς ανθρώπους μέσα και να τους κατασπαράζουν τα θηρία". Προφανώς το είπε για μένα, γιατί εγώ είμαι ο άνθρωπος που έχει όλα αυτά τα χρόνια το Δελφινάριο και εμένα προσπαθούν να κατασπαράξουν τα θηρία όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Φώτη μου και τα πλατό της κρατικής τηλεόρασης, που πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, δεν είναι αρένα για να μπορέσεις εσύ να κατασπαράζεις συναδέλφους σου, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και το κοινό που βλέπει αυτές τις παραστάσεις, επειδή δεν συμφωνούν με την άποψή σου».

Και πρόσθεσε: «Το Δελφινάριο είναι θέατρο και κάνει σάτιρα, αυτή τη σάτιρα που κάθε χρόνο έρχονται χιλιάδες θεατές και τη βλέπουν και γελάνε με την ψυχή τους. Και επειδή είσαι και ηθοποιός, ξέρεις πώς γίνεται η σάτιρα από αρχαιοτάτων χρόνων. Γι' αυτό, κάνε εσύ τη δουλίτσα σου να κάνω κι εγώ τη δική μου δουλειά, αυτή που κάνω με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, την οποία βέβαια ποτέ δεν έχεις δει. Παρ’ όλα αυτά έχεις άποψη. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Φώτης Σεργουλόπουλος για Μάρκο Σεφερλή: Το Δελφινάριο δεν είναι Κολοσσαίο που βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε το δικό του σχόλιο για τις αντιδράσεις εναντίον της παράστασης του Μάρκου Σεφερλή που επικρίθηκε ως ομοφοβική.

Ο παρουσιαστής συζητούσε με τον Δημήτρη Πιατά στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» για τα όρια ανάμεσα στη σάτιρα και την προσβολή εις βάρος άλλων ανθρώπων.

Στην αρχή, είπε: «Είναι μεγάλη διαφορά αυτό που λες ότι σατίριζες ανθρώπους, πολιτικούς και το χαιρόντουσαν και σου έδιναν βραβεία, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων που σατιρίζουν κάποιες ομάδες άλλων ανθρώπων που στενοχωριούνται».

Δείτε το βίντεο μετά το 19ο λεπτό

Συνέχισε, τονίζοντας ότι πολλοί καλλιτέχνες δεν καταλαβαίνουν πως στενοχωρούν με τα αστεία τους τον κόσμο. «Οι άνθρωποι επί σκηνής δεν το καταλαβαίνουν ότι στενοχωριούνται και συνεχίζουν να το κάνουν με έναν τρόπο λίγο επιθετικό. Επειδή έχεις παίξει στο Δελφινάριο και δεν είναι μία αρένα, ένα Κολοσσαίο που βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος με τον Δημήτρη Πιατά να συμφωνεί και να παίρνει τον λόγο:  «Έχεις δίκιο Φώτη. Είναι αλήθεια και ξέρω το θέμα που έχει προκύψει. Έχει αλλάξει η εποχή μας. Ο καλλιτέχνης προηγείται της εποχής του, αλλά καμία φορά μιμείται την εποχή του. Η εποχή μας είναι πάρα πολύ σκληρή».

Στην πορεία, ο ηθοποιός περιέγραψε μια ταινία που πήγε να δει με την εγγονή του και του «άφησε» πικρία για το bullying που προήγαγε και τον αντιπαιδαγωγικό της χαρακτήρα.

«Χθες πήρα την εγγονή μου, την Ολίβια για να πάμε σινεμά και να δει ταινία με τον παππού της. Πήγα στο Ζάππειο κι είδα μία ταινία Universal, που είχε bullying, αρνητικούς ήρωες και κακία. Ήταν τελείως αντιπαιδαγωγική παιδεία και τα παιδιά είδανε βία. Μετά ψαχνόμαστε γιατί έχουμε βία στα σχολεία. Ας ψάξουμε με την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς που είμαστε στις καρέκλες. Εγώ αν ήξερα τι ταινία είναι, δεν θα πήγαινα την εγγονή μου γιατί πήγε με πρωτοβουλία του παππού της και της γιαγιάς της να δει μία σκληρή ταινία», ανέφερε ο Δημήτρης Πιατάς.

«Είναι λάθη. Η εποχή μας έχει διαφοροποιηθεί. Ακόμα κι η ηθική κι η άποψη αλλάζει σε μία νύχτα. Η ιστορία αλλάζει συνέχεια και διαφοροποιείται… Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κι εγώ προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές μου και την αθωότητά μου» πρόσθεσε τέλος, ο Δημήτρης Πιατάς.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μπαίνουν εν ψυχρώ κι ανοίγουν το ταμείο» - Αποκαλυπτικοί διάλογοι για το κύκλωμα εκβιαστών της Μυκόνου

Βρέθηκε DNA του θείου της στα ρούχα της μικρής Ναρίν - Υπόνοιες για συγκάλυψη της τραγικής υπόθεσης


Η σιωπή Κασσελάκη μετά τη μομφή: Επανεκλογή του και μεγάλο ξεκαθάρισμα ζητούν οι Kasselistas, σενάρια και για νέο κόμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr