Μαρκ Χάμιλ για Τζέιμς Ερλ Τζόουνς: Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ αποχαιρετά τον Νταρθ Βέιντερ - Αναπαύσου εν ειρήνη μπαμπά, έγραψε

Μαρκ Χάμιλ για Τζέιμς Ερλ Τζόουνς: Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ αποχαιρετά τον Νταρθ Βέιντερ - Αναπαύσου εν ειρήνη μπαμπά, έγραψε

Ο σπουδαίος ηθοποιός πέθανε στα 93 του χρόνια

hamill-jones
Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, σκορπίζοντας τη θλίψη στους θαυμαστές του παγκοσμίως και τον χώρο του θεάματος.

Τον σπουδαίο ηθοποιό τίμησε ο Μαρκ Χάμιλ με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο ηθοποιός, που βρίσκεται πίσω από τις διάσημες φωνές του Νταρθ Βέιντερ του «Star Wars» και τον Μουφάσα του «Lion's King», πρωταγωνίστησε στο «Field of Dreams», στο «Conan the Barbarian» και σε πολλές ακόμη ταινίες και σειρές, ενώ κέρδισε και την περίφημη διάκριση EGOT [Emmy, Grammy, Oscar, Tony] στην καριέρα του.

Ο Μαρκ Χάμιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον Λουκ Σκάιγουοκερ απέναντι από τον Βέιντερ του Τζόουνς στον «Star Wars», απέτισε τα σέβη του στον επί χρόνια συμπρωταγωνιστή του, γράφοντας: «Αναπαύσου εν ειρήνη μπαμπά».

Δείτε την ανάρτηση
Κλείσιμο
Η Lucasfilm δημοσίευσε μια επίσημη ανακοίνωση στο StarWars.com το βράδυ της Δευτέρας, η οποία συγκέντρωσε αφιερώματα από πολλούς από τους κορυφαίους δημιουργούς του «Star Wars».

«Ο Τζέιμς ήταν ένας απίστευτος ηθοποιός, μια μοναδική φωνή τόσο στην τέχνη όσο και στο πνεύμα», δήλωσε ο Τζορτζ Λούκας, ο δημιουργός του «Star Wars». «Για σχεδόν μισό αιώνα ήταν ο Νταρθ Βέιντερ, αλλά το μυστικό σε όλα αυτά είναι ότι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Έδινε βάθος, ειλικρίνεια και νόημα σε όλους τους ρόλους του, μεταξύ των σημαντικότερων από τους οποίους ήταν ένας αφοσιωμένος σύζυγος της αείμνηστης Σέσι και μπαμπάς του Φλιν. Ο Τζέιμς θα λείψει σε τόσους πολλούς από εμάς... φίλους και θαυμαστές».
«ΟΤζέιμς Ερλ Τζόουνς είναι ένας από τους πιο ευέλικτους και ταλαντούχους ηθοποιούς της εποχής μας, με ένα εμβληματικό έργο στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση», πρόσθεσε η Κάθλιν Κένεντι, πρόεδρος της Lucasfilm. «Η απειλητική βαρύτονη φωνή που έδωσε στον Νταρθ Βέιντερ θα είναι για πάντα αγαπητή στους θαυμαστές του και θα θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ερμηνείες κακού στον κινηματογράφο. Η επιβλητική παρουσία του στην οθόνη και η ζεστή προσωπικότητά του εκτός οθόνης θα μας λείψει πολύ».

Φωτογραφίες: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι δράστες κλοπής 350.000 ευρώ από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

Στα κεντρικά και βόρεια μετατοπίζεται η κακοκαιρία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, λέει ο Μαρουσάκης


Κάμαλα Χάρις εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Το πρώτο debate κρίνει τις εντυπώσεις στην τελική κούρσα για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης