Ο επιστάτης Τζόρβας, η συγκινητική Ράντου και ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

Ο επιστάτης Τζόρβας, η συγκινητική Ράντου και ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

Τι ωραία που ξεκίνησε πάλι η τηλεοπτική σεζόν με ευτράπελα και ανοησίες

TV2-tzorvas
Ο μόνος τίτλος που ταιριάζει «γάντι» στην περίοδο που διανύουμε τηλεοπτικά είναι αυτός της εκπομπής του Κώστα Τσουρού «Ακόμα δεν είδες τίποτα». Από Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει να φαίνεται πού πάει η κατάσταση. Μετά τις πρώτες καλημέρες θα αρχίσουν τα ωραία. Υπομονή και κουράγιο, αγαπητοί τηλεθεατές, για να αντέξετε.

Εδώ, ένα πρωινό μαγκαζίνο είναι μόνο στον αέρα, κι αυτό στην ΕΡΤ, το «Πρωίαν σε είδον» και το beef Ραδιομέγαρο – Δελφινάριο θυμίζει πόλεμο. Εκατέρωθεν λεκτικές ρουκέτες και μία εκπομπή ψυχαγωγίας ξαφνικά γίνεται πεδίο μάχης. Σε όλη αυτή την κόντρα Σεργουλόπουλου – Σεφερλή κυριαρχεί η ματαιότητα και η ματαιοδοξία. Λυπάμαι, αλλά όλο αυτό δεν αφορά κανέναν τηλεθεατή. Ο καθένας επιλέγει, κρίνει και εν συνεχεία πορεύεται.

Από την άλλη, στο «Στούντιο 4» η Ελένη Ράντου, σχεδόν σπαρακτική αλλά με ανθρώπινη κι όχι ερμηνευτική χροιά, συγκίνησε αφηγούμενη τα όσα βιώνει με την ασθένεια της μητέρας της. Εξομολογήθηκε αδυναμία και πόνο η Ελένη. Όχι μελοδραματικά με στόχο να αποσπάσει την συμπόνια ή τον οίκτο του κοινού. Περιέγραψε μία άγρια συνθήκη που δυστυχώς θεριεύει στον κόσμο μας και σαρώνει το μυαλό των ανθρώπων μας. Την καταλαβαίνω απόλυτα… Και είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d42mb6ovmul5)

Μένουμε στην ΕΡΤ λίγο ακόμη. Σήμερα κι επίσημα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με δελτίο Τύπου έκανε γνωστό πως «κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ Α.Ε. την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να εισηγηθεί την επιλογή του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδόπουλου ως προσωρινού Προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε., εν όψει της ολοκλήρωσης της θητείας του Κωνσταντίνου Ζούλα. Ο Υφυπουργός ευχαριστεί τον απερχόμενο Πρόεδρο για το σημαντικό έργο του για την δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. Η ΕΡΤ τα τελευταία 5 χρόνια αναβάθμισε σημαντικά το προϊόν που παρουσιάζει στο κοινό, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, σε σημαντικές καινοτομίες όπως το Ertflix και επενδύοντας μέσω του ErtNews στη συνεχή, αντικειμενική ενημέρωση. Είναι σημαντικό νέα και παλιά μέλη της Διοίκησης να συνεχίσουν στη λογική της συνεχούς εξέλιξης με βασικό γνώμονα τον σεβασμό των χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων».

Εδώ πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν. Το έργο του Κωνσταντίνου Ζούλα και πολλών συνεργατών του είναι μεγάλο και αξιόλογο, και ας μου επιτραπεί δεν περιορίζεται στο Ertflix και στο Ertnews. Είναι η αλλαγή νοοτροπίας και η ουσιαστική παραγωγή ανταγωνιστικού προγράμματος που αφορά τον κόσμο και δεν πέφτει στον σκόπελο της decadence. Αυτό έγινε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και στην μυθοπλασία και στην παραγωγή ειδικών εκπομπών λόγου και πολιτισμού. Δόθηκε βήμα σε πολύτιμους αντιτηλεοπτικούς (επειδή εκείνοι το θέλησαν) συνεργάτες και έκαναν σπουδαίες δουλειές. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έρχεται σε ένα Ραδιομέγαρο όπου οι προηγούμενοι έχουν χαράξει σημαντική πορεία. Θα δούμε αν θα την συνεχίσει.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Αλέξανδρος Τζόρβας αναλαμβάνει τον ρόλο του επιστάτη στη ΦΑΡΜΑ! Με την πολύτιμη εμπειρία του τόσο στα γήπεδα όσο και στα χωράφια, ο Αλέξανδρος φέρνει μια μοναδική προσέγγιση στον ρόλο». Τι σχέση μπορεί να έχει ο επιστάτης με το γήπεδο; Θα δούμε από την άλλη Κυριακή στις 22/9. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε θα έχουν περιοριστεί και τα δελτία Τύπου γιατί ζήσαμε μεγάλες στιγμές φέτος με όσα διαβάσαμε. Καλή επιτυχία στον Αλέξανδρο Τζόρβα.
Κλείσιμο

Ανακοινώθηκε και επίσημα η εκπομπή της Ελένης Τσολάκη στο Open με τίτλο «Πρωινό Σουσού» και νέους συνεργάτες. Κανένας από πέρυσι κι αυτό κάνει εντύπωση… Ουδείς άξιζε; Πάντως στο κανάλι οι διεργασίες είναι έντονες και ως τα τέλη του μήνα θα έχουμε σοβαρές ανακοινώσεις.

Το τι διάβασα για την πρεμιέρα της σειράς «Αρχελάου 5» στην ΕΡΤ δεν περιγράφεται. Διαπίστωσα αφενός πως η σειρά, απόψε θα την παρακολουθήσω, δίχασε τα κοινό, αφετέρου πως οι μισοί σε αυτή την χώρα είναι τηλεκριτικοί. Ή έτσι νομίζουν και νιώθουν. Στο πλάι των εμπεριστατωμένων με στοιχεία και επιχειρήματα κειμένων, αφοριστικά τσιτάτα και εξυπνακισμοί με στοιχείο την ισοπέδωση. Αυτό δεν είναι κριτική πάντως, αλλάξτε πλευρό.

Κουίζ και αποχαιρετούμε γι' απόψε: σε ποια ραδιοφωνική παραγωγό και ανώτερο στέλεχος σε εκπομπή έγινε πρόταση για να δουλέψει ως πανελίστρια σε πρωινή εκπομπή προκαλώντας απορία;


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Πρεμιέρες, τρέιλερ και εκπλήξεις - Όλα όσα έρχονται στη μικρή οθόνη, η «μητέρα των μαχών» στην πρωινή ζώνη

Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι χτυπά δυνατά 3χρονο κοριτσάκι και το ρίχνει στο έδαφος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης