Ντενί Βιλνέβ: Επιβεβαίωσε ότι το Dune 3 θα είναι η τελευταία ταινία του κινηματογραφικού franchise

Ντενί Βιλνέβ: Επιβεβαίωσε ότι το Dune 3 θα είναι η τελευταία ταινία του κινηματογραφικού franchise

Όσα είπε ο σκηνοθέτης για το νέο σίκουελ των επιτυχημένων ταινιών

Denis_Villeneuve
Τον Απρίλιο, η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη ταινία «Dune», με σκηνοθέτη τον Ντενί Βιλνέβ, ο οποίος τώρα αποκαλύπτει ότι θα είναι η τελευταία του κινηματογραφικού franchise.

Ο 56χρονος θα επιστρέψει για να γράψει και να σκηνοθετήσει την τρίτη ταινία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βασίζεται στο μυθιστόρημα του συγγραφέα Φρανκ Χέρμπερτ «Dune: Messiah».
Ο Βιλνέβ ανέλαβε τα ηνία του «Dune: Part One» (2021), το οποίο συγκέντρωσε 407 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και του «Dune: Part Two» (2024), το οποίο απέφερε 711, 8 εκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο
Αν και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου και τελευταίου σίκουελ, ο σκηνοθέτης δήλωσε σε νέα συνέντευξή του στο Vanity Fair ότι μετά την 3η ταινία δεν πρόκειται να επιστρέψει και πάλι σε αυτόν τον κόσμο. 

«Ακούστε, αν το "Dune: Messiah" συμβεί, θα σημαίνει ότι θα έχω περάσει πολλά χρόνια στον Arrakis και θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι άλλο», τόνισε.

«Νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα για μένα να φροντίσω να υπάρχουν στο έργο Messiah οι σπόροι για να μπορέσει κάποιος να κάνει κάτι άλλο στη συνέχεια, γιατί είναι όμορφα βιβλία», πρόσθεσε.
6tvykfnmrzjp9lCpLMvUKyC93sq
Τίμοθι Σάλαμε και Ζεντάγια στο «Dune: Part Two»

«Είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν. Γίνονται όλο και πιο εσωτερικά», είπε στη συνέχεια, πριν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιον άλλο σκηνοθέτη για μελλοντικές διασκευές.

«Είναι λίγο πιο δύσκολη η προσαρμογή, αλλά δεν κλείνω την πόρτα. Δεν θα το κάνω εγώ ο ίδιος, αλλά θα μπορούσε να συμβεί με κάποιον άλλον», παραδέχτηκε.

Το κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ του 1965 θεωρήθηκε από πολλούς «μη προσαρμόσιμο» για την οθόνη, μετά από την κινηματογραφική μεταφορά του 1984 από τον Ντέιβιντ Λιντς και μια μεταφορά μίνι σειράς το 2000 που δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους θαυμαστές και τους κριτικούς.

Όταν ανέλαβε ο Βιλνέβ, επέμεινε να χωρίσει το μυθιστόρημα σε δύο μέρη, με το πρώτο να διαδραματίζεται στην ταινία του 2021 και το δεύτερο στο δεύτερο μέρος του 2024.

Ο ίδιος επιμένει ότι αυτή η τρίτη ταινία - βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χέρμπερτ του 1969 - το δεύτερο από τα έξι βιβλία του Dune, είναι η δική του διασκευή και όχι το τέλος μιας «κινηματογραφικής τριλογίας».

«Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι για μένα ήταν στην πραγματικότητα ένα δίπτυχο. Ήταν πραγματικά ένα ζευγάρι ταινιών που θα είναι η διασκευή του πρώτου βιβλίου. Αυτό έχει γίνει και αυτό έχει τελειώσει», διευκρίνισε ο Βιλνέβ.

«Αν κάνω μια τρίτη ταινία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής, δεν θα είναι σαν τριλογία. Είναι περίεργο να το λέω αυτό, αλλά αν επιστρέψω εκεί, είναι για να κάνω κάτι που θα μοιάζει διαφορετικό και θα έχει τη δική του ταυτότητα», σημείωσε ο Kαναδός σκηνοθέτης.

Μίλησε επίσης για το ότι παρέμεινε όσο πιο κοντά μπορούσε στο όραμα που παρουσίασε ο Χέρμπερτ στο εμβληματικό μυθιστόρημά του.
shutterstock_2426109107__1_
O Bιλνέβ με τη σύζυγό του, Τάνια Λαπουάντ, στην πρεμιέρα του «Dune: Part Two»

«Έβαλα τα δυνατά μου για να μείνω κοντά στο πνεύμα και να μείνω αισθητικά κοντά σε κάτι που είχα στο μυαλό μου όταν διάβασα το βιβλίο», είπε, αναπολώντας την πρώτη φορά που είδε τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

«Θυμάμαι όταν είδα τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Πίτερ Τζάκσον, όπου ένιωσα τόσο μεγάλο σεβασμό για το βιβλίο, τόσο μεγάλη αγάπη για το βιβλίο», περιέγραψε.

«Φυσικά είναι η δική μου εκδοχή, είναι η δική μου άποψη, αλλά ο κόσμος θα νιώσει μια ενέργεια, ένα πνεύμα που είναι κοντά σε αυτό που είχε κάνει ο Φρανκ Χέμπερτ. Έτσι, αν μπορεί να κάνει περισσότερους ανθρώπους να διαβάσουν το βιβλίο, θα ήταν υπέροχο. Στο τέλος της ημέρας, αυτός είναι ο στόχος», δήλωσε στο τέλος ο Βιλνέβ.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία σήμερα – Οι αλλαγές της νέας χρονιάς

Νικήτρια η Χάρις στο debate με τον Τραμπ - Πώς κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και να τον εξοργίσει

Η κακοκαιρία Atena συνεχίζει και σήμερα με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης