Λίμνη Βουλιαγμένη: Ευ ζην στη φθινοπωρινή Αθηναϊκή Ριβιέρα

Λυτρωτικές βουτιές για σώμα και ψυχή, σπάνιες γαστρονομικές εμπειρίες, premium ανέσεις: στην αγκαλιά των ατμοσφαιρικών βράχων, το «μυστικό» σημείο της παραλιακής μάς προσκαλεί σε αξέχαστες καθημερινές αποδράσεις που το φθινόπωρο γίνονται ακόμα πιο μαγικές

Η Λίμνη Βουλιαγμένη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αποτελεί σχεδόν από τις αρχές του περασμένου αιώνα ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό κοσμικό θέρετρο απαλλαγμένο από τη θορυβώδη εξωστρέφεια των νοτίων προαστίων. Παραπέμποντας στην ελληνική εκδοχή του ειδυλλιακού Κάπρι ή του Λάγκο Ματζόρε (Λίμνη Ματζόρε), είναι ένας premium προορισμός για όλες τις εποχές, ακόμη και τον χειμώνα, μια ανάσα από την πόλη.



Σημείο συνάντησης για λάτρεις της καλής ζωής, της υψηλής αισθητικής και των εμπειριών με ξεχωριστή αξία, η Λίμνη Βουλιαγμένη είναι ένας τόπος μαγικός με μεγάλη ιστορία που αγαπά όχι μόνο το εγχώριο, αλλά και το διεθνές κοινό, καθώς εκεί υπάρχει ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, ένα κοινό μυστικό με ρίζες στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Ενας συναρπαστικός τόπος που έχει γεννήσει ιστορίες με νύμφες και θεούς προσφέρει μια κοσμοπολίτικη μυσταγωγία για όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις από την καθημερινότητά τους.

Το spa του παραδείσου

Η βραχώδης γοητεία αντανακλά την επιβλητικότητά της στα γαλαζοπράσινα νερά, οι ιαματικές ιδιότητες του νερού πολλαπλασιάζουν την ευεξία και το σύγχρονο lifestyle υποκλίνεται στο μεγαλείο της φύσης. Γαλήνη, ησυχία, φυσικό κάλλος, ισορροπία - το ιδανικό αντίδοτο στην απαιτητική καθημερινότητα, με τα διάφανα, αδιατάρακτα νερά να αποτελούν το επίκεντρο ενός καταφυγίου απόλυτης χαλάρωσης με μοντέρνα αντίληψη της πολυτέλειας.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένη μπορεί κανείς να απολαύσει, μεταξύ άλλων, τη γαλήνη της φύσης, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες spa και τα εμπνευσμένα πιάτα στο εστιατόριο «Abra Ovata»


Η θερμοκρασία του νερού της λίμνης κυμαίνεται όλο τον χρόνο από 21°C έως 29°C, ενώ οι ιαματικές ιδιότητες συγχρονίζονται περισσότερο από ποτέ με το απόλυτο trend της εποχής που τοποθετεί την επιθυμία για ευεξία στο υψηλότερο βάθρο.



Το μυστήριο της λίμνης φλερτάρει με την επιθυμία για χαλάρωση και αποτελεί την απολαυστικότερη βόλτα - πρωινή, απογευματινή ή βραδινή. Απολαμβάνουμε τον ζεστό ήλιο και socializing στο main deck και αν κάποιος θελήσει μεγαλύτερες ανέσεις και απομόνωση, υπάρχει η δυνατότητα κράτησης στο privé ή upgraded επιλογές, όπως οι καμπάνες, οι καναπέδες, τα comfort sets κ.ά. Για ένα ξεχωριστό δώρο στον εαυτό μας, κλείνουμε ραντεβού για τις υπηρεσίες spa, εκεί όπου έμπειροι θεραπευτές συνδυάζουν τα οφέλη των ιαματικών νερών με εξειδικευμένες τεχνικές μάλαξης.



Γιορτή για όλες τις αισθήσεις

Ενας κρυφός παράδεισος μέσα στην αστική πραγματικότητα, ιδανικός προορισμός για να απολαύσουμε ένα ποτήρι φίνο κρασί ή ένα ευφάνταστο κοκτέιλ, αλλά και το δικό τους χαρμάνι καφέ με τις βουτιές μας. Μετά το κολύμπι, οι εμπνεύσεις του Τζον Σκοτίδα στο ανανεωμένο μενού του εστιατορίου της λίμνης, του «Abra Ovata», ξελογιάζουν. Με επιτυχημένη καριέρα ως πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στο Λονδίνο, το παιδί-θαύμα της haute cuisine κάνει τώρα το ντεμπούτο του στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.



Οι δελεαστικές μεσημεριανές και βραδινές προτάσεις, σχολαστικά σχεδιασμένες για να ικανοποιούν όλες τις αισθήσεις, συνδυάζουν τους τόπους καταγωγής του -τη Λευκάδα όπου μεγάλωσε ο πατέρας του, τον Παναμά όπου γεννήθηκε ο ίδιος και τις Φιλιππίνες από τις οποίες κατάγεται η μητέρα του- και ο δημιουργικός νεαρός σεφ κερδίζει τις εντυπώσεις.

Υπεύθυνος για τις γαστριμαργικές δημιουργίες στη Λίμνη Βουλιαγμένη είναι το παιδί-θαύμα της haute cuisine Τζον Σκοτίδας


Οι βράχοι της λίμνης, που είναι φωτισμένοι σαν αρχαία γλυπτά, γίνονται το φόντο όχι μόνο για ένα μαγευτικό δείπνο, αλλά και για μια σπάνια εμπειρία σε έναν τόπο που μοιάζει με σκηνικό θεάτρου.



Η Λίμνη Βουλιαγμένη είναι από τα ωραιότερα σημεία που διαθέτει η Αθήνα. Για μπάνιο, ποτό και φαγητό, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση ευζωίας για τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr