Φράνκι Μπέβερλι: Πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής της σόουλ σε ηλικία 77 ετών

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από την οικογένειά του

Ο θρυλικός τραγουδιστής της σόουλ Φράνκι Μπέβερλι πέθανε σε ηλικία 77 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία θανάτου του.

Ο Μπέβερλι ήταν επικεφαλής του funk συγκροτήματος Maze, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία με επιτυχίες όπως το Before I Let Go και το Can't Get Over You.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατο την Τετάρτη με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας ότι πέθανε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Έζησε τη ζωή του με αγνή ψυχή, όπως θα έλεγε κανείς, και για εμάς, κανείς δεν το έκανε καλύτερα. Ζούσε για τη μουσική του, την οικογένεια και τους φίλους του. Αγαπήστε ο ένας τον άλλον, όπως θα ήθελε κι εκείνος για όλους μας».


Η οικογένεια ζήτησε χρόνο για να θρηνήσει καθώς, «η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μια βαθιά προσωπική και συναισθηματική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς βιώνουμε τα συναισθήματα της θλίψης, του προβληματισμού και της μνήμης, ζητάμε ευγενικά να μείνουμε μόνοι και να δείξετε κατανόηση, επιτρέποντάς μας να θρηνήσουμε με τον δικό μας τρόπο. Αυτή η περίοδος είναι περίοδος επούλωσης και εκτιμούμε τον σεβασμό σας στην ανάγκη μας για απομόνωση, καθώς τιμούμε τη μνήμη του αγαπημένου μας Howard Stanley Beverly, γνωστού στον κόσμο ως Frankie Beverly».

Η μουσική του Μπέβερλι έχει επηρεάσει γενιές καλλιτεχνών και λάτρεις της μουσικής, ενώ τα τραγούδια του περιείχαν στοιχεία της σόουλ, της φανκ και της τζαζ.

O Μπέβερλι ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής gospel σε μια εκκλησία στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Στη συνέχεια, σχημάτισε διάφορα συγκροτήματα, όπως οι Blenders και οι Butlers, με τους οποίους ηχογράφησε τα πρώτα του τραγούδια.

Η πραγματική αναγνώριση ήρθε με τους Maze, μια μπάντα που ίδρυσε και με την οποία κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ. Τα τραγούδια των Maze, με τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Μπέβερλι και τους μελωδικούς ρυθμούς, έγιναν αμέσως αγαπημένα του κοινού.
Ο Φράνκι Μπέβερλι και οι Maze κατάφεραν να συνδυάσουν στοιχεία από την παραδοσιακή σόουλ μουσική με σύγχρονους ήχους, δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό ύφος. Τα τραγούδια τους, όπως το Before I Let Go και το We Are One, παραμένουν διαχρονικά και συνεχίζουν να αγαπιούνται κι από νέες γενιές ακροατών.

Η επιρροή του στη μουσική σκηνή είναι μεγάλη και πολλοί τον θεωρούν έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της εποχής του, ιδιαίτερα για την ικανότητά του να συνδέεται με το κοινό μέσω των συνθέσεών του και της ερμηνείας του.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρία Παλαιολόγου: Ο Ρώμας είχε αλαζονεία μαζί μου και η Ράντου ήταν ψυχρή

Νίκος Κουρής: Διέγραψε τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του και την έκανε unfollow στο Instagram

Αλυσίδα Ελπίδας: Πώς η περιουσία του Σεργιανόπουλου κατέληξε στον Δαρδανελιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr