Γιώργος Βογιατζής: Πήγα στη Γαλλία χωρίς να ξέρω κανέναν, με χτύπησε αυτοκίνητο και το έσκασα γιατί δεν ήξερα τι να κάνω

Έμεινα 8 μέρες νηστικός, ήρθε ο Φίνος και μου έφερε λεφτά από τη Ρένα Βλαχοπούλου, πρόσθεσε ο ηθοποιός

Ο Γιώργος Βογιατζής έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την ταινία «Ζορμπάς», αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, όταν βρέθηκε στη Γαλλία.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», αρχικά αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια. «Ως πιτσιρικάς είχα μπει στα κρυφά να δω ένα γύρισμα της Βουγιουκλάκη στο Σύνταγμα κι ήταν ένας κύριος που μιλούσε εγγλέζικα και δεν τον καταλάβαιναν, οπότε προθυμοποιήθηκα εγώ που ήξερα για να τον εξυπηρετήσω», ειπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Όταν του είπα ότι είμαι ηθοποιός λέει "γιατί δεν έρχεστε να δείτε τον Κακογιάννη που κάνει τον Ζορμπά;". Πήγα αμέσως εκεί, μου άνοιξε η αδερφή του, με έβρισε κι έφυγα».


Όσο για τη δεύτερη «προσπάθειά» του να βρεθεί στον χώρο του θεάματος, είπε: «Μια μέρα βάδιζα με μία κοπέλα στη Βασιλίσσης Σοφίας και βλέπω "20th Century Fox, Zorba the Greek". Για να κάνω φιγούρα στο κορίτσι λέω "κάτσε να πάω να χαιρετήσω τον Κακογιάννη", ενώ δεν τον ήξερα. Πήγα μέσα, βγαίνει αυτός ο κύριος που είχα γνωρίσει, μου λέει "τώρα ήρθες; Φεύγουμε για Κρήτη". Και όπως πάω να φύγω, βγαίνει ο Κακογιάννης με τον διευθυντή φωτογραφίας, ρωτάει ποιος είμαι και βρίζει. Λέει "τώρα μου τον έφερες; Δεν σου είχα πει πως τον ήθελα;"».

Όπως είπε, τότε έκανε και το πρώτο του δοκιμαστικό. «Έπαθα πλάκα, τα είχα χαμένα. Κάναμε το δοκιμαστικό και δεν ήμουν 18 ετών, έπρεπε να το υπογράψει η μάνα μου. Τους λέω "έχετε άλλο ηθοποιό" και μου λένε "δεν πειράζει, θα τον πληρώσουμε". Καμία σχέση με εμένα, ένα πολύ ωραίο παιδί, ο Άλκης Γιαννακάς. Παραήταν παίδαρος εκείνη την εποχή, είχε δίκιο ο Κακογιάννης», τόνισε.

Επιπλέον, ο Γιώργος Βογιατζής μίλησε για το ταξίδι του στη Γαλλία και τι αντιμετώπισε εκεί.

«Πήγα στη Γαλλλία χωρίς να ξέρω κανέναν, μόνο τον μοντέρ του Ζορμπά. Δεν ήξερα τα πράγματα στη Γαλλία. Ήθελα να φάω, έψαχνα εστιατόριο, είδα τραπεζομάντιλα και λέω "ωπ" και φύγανε τα μισά λεφτά μου. Κι όταν γύρισα σπίτι, με χτύπησε αυτοκίνητο. Κι αντί να κάνω ιστορία, το έσκασα γιατί δεν ήξερα», εξήγησε.


Συμπλήρωσε επίσης: «Έμεινα 8 μέρες νηστικός. Ήρθε ο Φίνος και μου έφερε λεφτά από τη Ρένα Βλαχοπούλου. Στην αρχή, στη σχολή με έβαλε να πω ένα κομμάτι και μου λέει "γύρνα όταν μάθεις καλά Γαλλικά". Λέω "μπορώ να παρακολουθώ μέχρι να μάθω Γαλλικά;". Όταν έπαιξα πρώτη φορά σε θεατρικό εκεί, νόμιζα ότι ήξερα καλά τη γλώσσα, αλλά δεν μου έδινε ρόλους βασικούς. Αποφάσισα λοιπόν, με έναν φίλο μου από την Αίγυπτο να πάρουμε ένα βιβλίο και να κάνουμε ένα μονόπρακτο. Κι είχε τέτοια επιτυχία που οι σκηνοθέτες το έδειχναν. Και τα πρώτα χρήματα από αυτό τα έβγαλα. Είχα τύχη, να λέμε και την αλήθεια».


Τέλος, μίλησε για την περίοδο που ταξίδεψε στην Ιταλία. «Στην Ιταλία λέω "η Ειρήνη Παππά πού να είναι τώρα;". Την πήρα τηλέφωνο και της είπα "ήρθα στη Ρώμη, καμία βοήθεια;". Μου έδωσε τη βοήθεια ενός ατζέντη και ενός κάστινγκ. Η κάστινγκ μου λέει "είσαι νόστιμος; Έλα να δεις έναν σκηνοθέτη". Πάω εκεί, δεν ήταν για ταινία, αλλά για ένα διαφημιστικό που θα το έδειχναν Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη. Από εκεί που δεν είχα μία, βρέθηκα στο καλύτερο ξενοδοχείο με ένα κάρο λεφτά», είπε κλείνοντας.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρία Παλαιολόγου: Ο Ρώμας είχε αλαζονεία μαζί μου και η Ράντου ήταν ψυχρή

Νίκος Κουρής: Διέγραψε τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του και την έκανε unfollow στο Instagram

Αλυσίδα Ελπίδας: Πώς η περιουσία του Σεργιανόπουλου κατέληξε στον Δαρδανελιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr