Τάσος Κωστής: Εγκατέλειψε την Ελλάδα μετά τον θάνατο της συζύγου του - Όλα γύρω μου τη θύμιζαν

Πίεσα τον εαυτό μου να το κάνω για να ξεχαστώ, δήλωσε

Τον Μάρτιο η σύζυγος του Τάσου Κωστή έφυγε από τη ζωή, με τον ηθοποιό να αποχωρίζεται το επί 44 χρόνια ταίρι του στη ζωή.

Για να διαχειριστεί το πένθος του, ο ηθοποιός αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα και να ασχοληθεί με μια πρόταση που δέχτηκε. Όπως είπε στο περιοδικό «Λοιπόν», έφυγε για Κύπρο.

«Με βρίσκεις στην Κύπρο» είπε στη συνέντευξη και πρόσθεσε: «Μετά τον θάνατο της γυναίκας μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα για λίγο καιρό. Δέχτηκα μια πρόταση εδώ που με ενθουσίασε κι έτσι έφυγα. Μαζί με τον Λώρη Λοϊζίδη επιστρέφουμε πίσω στον χρόνο και ανεβάζουμε επί σκηνής την δημοφιλέστερη και εμπορικότερη κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου τον "Μπακαλόγατο"».

Στην πορεία, ρωτήθηκε αν ο λόγος που έφυγε από την Ελλάδα ήταν για να διαχειριστεί τον θάνατο της συζύγου του.
Ο Τάσος Κωστής με τη σύζυγό του, Μαριάννα, σε έξοδό τους το 2007

Ο Τάσος Κωστής απάντησε: «Η αλήθεια είναι αυτή. Ήθελα να φύγω για να αλλάξω παραστάσεις. Όταν ήμουν στο σπίτι, όπου και να κοίταζα μου θύμιζε τη γυναίκα μου. Τα πάντα γύρω μου ήταν εκείνη. Πήρα λοιπόν την απόφαση να πάω στην Κύπρο και για ψυχολογικούς λόγους. Πίεσα τον εαυτό μου να το κάνω για να ξεχαστώ. Μετά τον θάνατο της συζύγου μου άδειασε το σπίτι. Ήμουν δίπλα στη γυναίκα μου όλο το 24ωρο, μέχρι και το τέλος».

Η σύζυγος του ηθοποιού, Μαριάννα, έδινε μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και ο Τάσος Κωστής. Το ζευγάρι μοιραζόταν 44 χρόνια κοινής πορείας και έχει έναν γιο.

«Ήμουν δίπλα της μέχρι το τέλος»
Σε δηλώσεις που έκανε λίγο καιρό μετά την απώλειά του στην εκπομπή «Breakfast@Star», ο Τάσος Κωστής είπε: «Η επόμενη μέρα με βρίσκει στο στάδιο της προσαρμογής. Δεν το ξεχνάω, θα το κουβαλάω μαζί μου μια ζωή. Μετά τον θάνατο της συζύγου μου, άδειασε το σπίτι. Δεν με τραβάει πλέον, το σπίτι να κάτσω. Ήμουν δίπλα στη γυναίκα μου όλο το 24ωρο, μέχρι το τέλος. Όφειλα να το κάνω κι ήταν κάτι που με ευχαριστούσε. Δεν βαρυγκόμησα ποτέ και δεν είπα ότι "ήταν να κάνω κάτι και δεν το έκανα". Τα έκανα όλα».


Ωστόσο, υπήρξε κάτι που μετάνιωσε, όπως λέει. Συγκινημένος, ο ηθοποιός δήλωσε: «Ένα πράγμα βέβαια, της χρωστάω και το μετανιώνω, που δεν μπόρεσα να της το κάνω. Μου ζητούσε να της πάρω ένα κλαμπ σάντουιτς και δεν της το πήρα ποτέ. Όλα τα άλλα τα έκανα, ό,τι ήθελε. Ζω ακόμα και τώρα την αγάπη της συζύγου μου. Ήμασταν μαζί 45 χρόνια, ήταν φίλη, γκόμενα, σύζυγος, σύντροφος και νοσοκόμα. Στεκόταν πάντα δίπλα μου, όχι πίσω μου και με στήριζε».



Ειδήσεις σήμερα:

Η εγγονή του Μουσολίνι εγκαταλείπει το κόμμα της Μελόνι γιατί είναι «πολύ δεξιό» - Τι ρόλο έπαιξε η Ιμάν Κελίφ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα στα δυτικά - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει 32χρονο στη Γεωργία - «Ένιωσα ότι πεθαίνω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr