Diddy: Στη φυλακή για τις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εκβιασμού

Diddy: Στη φυλακή για τις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εκβιασμού

Δήλωσε αθώος - Η υπεράσπισή του είχε προτείνει εγγύηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων με κατ’ οίκον περιορισμό την οποία η δικαστής αρνήθηκε

Diddy-arthrou
Ο διάσημος ράπερ και μουσικός παραγωγός Sean "Diddy" Combs θα παραμείνει υπό κράτηση χωρίς εγγύηση, έπειτα από απόφαση της δικαστού Robyn Tarnofsky την Τρίτη.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διαφωνία ανάμεσα στους εισαγγελείς, που ζήτησαν να παραμείνει υπό κράτηση, και την υπεράσπιση του Combs, η οποία πρότεινε εγγύηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Ο Combs δήλωσε αθώος στις κατηγορίες συνωμοσίας για εκβιαστικές δραστηριότητες και σεξουαλική εκμετάλλευση, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατηγορία ότι ηγούνταν για χρόνια ενός δικτύου σεξουαλικών εγκλημάτων, εξαναγκάζοντας και κακοποιώντας γυναίκες. Το κατηγορητήριο αναφέρει επίσης ότι χρησιμοποιούσε εκφοβισμό και πράξεις βίας για να διατηρεί τον έλεγχο των θυμάτων του.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με το BBC, το κατηγορητήριο 14 σελίδων εναντίον του ράπερ ισχυρίζεται ότι έχει εμπλακεί σε λεκτική, συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, ενώ λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φήμη του για να ελέγξει τα θύματά του. Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, «χειραγωγούσε γυναίκες κι εξασφάλιζε τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, αποκτώντας και διανέμοντας ναρκωτικά σε αυτές, ελέγχοντας τη σταδιοδρομία τους, αξιοποιώντας την οικονομική του άνεση και απειλώντας να κόψει όλα τα παραπάνω προνόμια αν δεν συμμορφώνονταν με τις επιθυμίες του, χρησιμοποιώντας εκφοβισμό και βία».

Επιπλέον, κατηγορείται ότι έβγαλε πολλές γυναίκες στην πορνεία μεταξύ του 2009 και του 2018. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι εν γνώσει του «στρατολόγησε, δελέασε, φύλαξε, μετέφερε, παρείχε, απέκτησε, διαφήμισε, συντήρησε, προστάτευσε και παρότρυνε» ένα ανώνυμο θύμα να συμμετάσχει σε σεξουαλικές πράξεις, με σκοπό την αμοιβή του. Φέρεται να το έκανε αυτό, ενώ γνώριζε ότι το ανώνυμο θύμα είχε υποστεί «βία, απάτη και εξαναγκασμό», ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, οι οποίοι διέταξαν να κατασχεθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο του ράπερ. Αφορά οποιαδήποτε ιδιοκτησία του, κεφάλαια ή και εταιρείες που ελέγχονται και λειτουργούν από τον Diddy.

Τέλος, το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι o Diddy έχει επιτεθεί σε γυναίκες «χτυπώντας, γροθιές, σέρνοντας, πετώντας αντικείμενα και κλωτσώντας τις». «Οι επιθέσεις που περιγράφονται στο κατηγορητήριο έγιναν γνωστές από μάρτυρες και σε μια περίπτωση καταγράφηκαν σε βίντεο και αργότερα αναφέρθηκαν δημόσια, λέει το κατηγορητήριο», αναφερόμενος φαινομενικά στο βίντεο του Combs να επιτίθεται στην πρώην σύντροφό του Casandra «Cassie» Ventura σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια.

«Όταν ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του ξενοδοχείου παρενέβη, ο Combs επιχείρησε να δωροδοκήσει το μέλος του προσωπικού για να εξασφαλίσει τη σιωπή», πρόσθεσε το κατηγορητήριο. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται επίσης ότι η κακοποίηση δεν περιοριζόταν σε αυτές τις γυναίκες αλλά στους υπαλλήλους του, τους μάρτυρες και άλλους.

Ο μουσικός έχει αντιμετωπίσει σειρά καταγγελιών από σεξουαλική επίθεση έως κακοποίηση, μεταξύ άλλων από την πρώην σύντροφό του Casandra «Cassie» Ventura. Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του.


Ειδήσεις σήμερα

Μέση Ανατολή: Πώς έγινε το μεγάλο χακάρισμα των βομβητών της Χεζμπολάχ που οδήγησε σε 9 νεκρούς και 2.800 τραυματίες - Τα σενάρια

Νεμάνια Μάιντοβ: Σάλος με τον πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο - Τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του

Εξοπλιστικά: Πέφτει στο νερό και η δεύτερη φρεγάτα Belh@rra - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγορά και τέταρτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης