Σταύρος Νικολαΐδης: Αυτή η ιστορία με το non binary είναι αστεία από μόνη της

Η πολιτική ορθότητα έχει υπερβεί τα όρια, πρόσθεσε ο ηθοποιός

Ο Σταύρος Νικολαΐδης τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το σκετς του Μάρκου Σεφερλή απο την παράσταση του για τα 20 χρόνια στο Δελφινάριο. Σε αυτό, ο γνωστός κωμικός σατιρίζει το non binary Νemo που κέρδισε φέτος την Eurovision. Το συγκεκριμένο μέρος της παράστασης έλαβε ανάμεικτες αντιδράσεις, με μερικούς να το χαρακτηρίζουν ομοφοβικό, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που σχολίασαν πως ο κωμικός έκανε σάτιρα.

Ο ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Buongiorno και υποστήριξε ότι η παράσταση είναι μια σάτιρα και ότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι κωμικοί να μιμούνται κάποια πρόσωπα, τονίζοντας πως η πολιτική ορθότητα έχει υπερβεί τα όρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πιο αναλυτικά είπε: «Έχω συνεργαστεί {με τον Μάρκο Σεφερλή} και θα ξανασυνεργαστώ. Θεωρώ ότι αυτή η ιστορία με το non binary είναι αστεία από μόνη της. Ενώ γεννιέμαι αγόρι και ξαφνικά κάνω την επανάστασή μου και δεν ξέρω τι είμαι, γεννήθηκα γάτα αλλά στα 18 μου μπορεί να είμαι και σκύλος, το θεωρώ αστείο από μόνο του» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Επειδή την είδα την παράσταση, δεν είπε τίποτα. Απλά μιμήθηκε, όπως γίνεται πάντα στη σάτιρα και όπως ο ίδιος έχει βγάλει ένα σωρό παραδείγματα άλλων κωμικών που έχουν μιμηθεί ακραία ομοφυλόφιλους. Εκεί όμως τότε δεν μίλησε κανένας. Σίγουρα η πολιτική ορθότητα έχει υπερβεί τα όρια. Είναι όπως σε κάθε επανάσταση όμως και κάπου το δικαιολογώ. Δηλαδή σε κάθε επανάσταση πάντα η κάθε κοινωνική τάξη ή αλλαγή φτάνει στο άλλο άκρο μέχρι να βρει την ισορροπία της. Έχει παραγίνει το θέμα. Δεν ξέρω αν γίνεται εσκεμμένα η επίθεση στον Σεφερλή, αλλά νιώθω ότι είναι εύκολος στόχος. Αν αρχίσει να βάζει φίλτρα λογοκρισίας στη σάτιρα του, δεν θα υπάρχει σάτιρα. Σου αρέσει ή δεν σου αρέσει κάτι, μην πας να το δεις» κατέληξε ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Δείτε το βίντεο με το σκετς του Μάρκου Σεφερλή


Ειδήσεις σήμερα

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες - Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση κατά του Ισραήλ


Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την κεντρική Ελλάδα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr