Fonteyn House: 77 εκατ. ευρώ για τo μέγαρο της πρίμα μπαλαρίνας
arthrou-fonteyn

Fonteyn House: 77 εκατ. ευρώ για τo μέγαρο της πρίμα μπαλαρίνας

Η κατοικία της θρυλικής χορεύτριας Μαργκότ Φοντέιν στην πιο αριστοκρατική γειτονιά του Λονδίνου πωλείται και οι βαθύπλουτοι που λατρεύουν τις τέχνες, τη βικτοριανή εποχή και τις σύγχρονες πολυτέλειες ανταγωνίζονται για την πιο élevé αγορά της ζωής τους

Η ιστορία του Fonteyn House στο αριστοκρατικό Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου είναι τόσο πλούσια όσο και μαγευτική. Το οίκημα πήρε το όνομά του από τη Βρετανίδα Μαργκότ Φοντέιν (1919-1991), μια από τις κορυφαίες πρίμα μπαλαρίνες όλων των εποχών. Η Φοντέιν έζησε εδώ πολλά χρόνια και αξιοποίησε το πολυτελές οίκημα ως βάση της το μακρύ διάστημα όπου η ίδια μάγευε ολόκληρη την υφήλιο ως πρίμα μπαλαρίνα του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου.




Το 1955 παντρεύτηκε τον γιατρό και διπλωμάτη Ρομπέρτο Αριας, γιο του προέδρου του Παναμά Αρμόδιο Αριας Μαδρίδ κατά τη δεκαετία του ’30. Μετά τον γάμο τους, ο Αριας διορίστηκε πρέσβης του Παναμά στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Fonteyn House αποτέλεσε την επίσημη κατοικία του ίδιου και της Φοντέιν στο Λονδίνο. Κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 πολλοί διακεκριμένοι επισκέπτες πέρασαν από τα σαλόνια του εμβληματικού μεγάρου. Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο σύζυγός της Αντονι Αρμστρονγκ-Τζόουνς, οι Χολιγουντιανοί σταρ Τζον Γουέιν και Πίτερ Σέλερς, αλλά και ο σχεδιαστής μόδας Ιβ Σεν Λοράν ήταν μερικοί από τους λατρεμένους φίλους του ζευγαριού.



Εξέχων φιλοξενούμενος υπήρξε βέβαια και ο Ρουντόλφ Νουρέγιεφ, ο Σοβιετικός χορευτής που αυτομόλησε από την τότε ΕΣΣΔ στη Δύση το 1961 και που μαζί με τη Φοντέιν συνέθεταν ένα θρυλικό ντουέτο στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου. Το Fonteyn House υπήρξε πηγή έμπνευσης για την αείμνηστη μπαλαρίνα, καθώς η μεγάλη αυλή και οι φροντισμένοι κήποι του της επέτρεπαν να απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας και απομόνωσης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.



Το Fonteyn House χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελώντας ένα από τα πιο υποδειγματικά κτίρια βικτοριανής αρχιτεκτονικής στη βρετανική πρωτεύουσα. Από τη δεκαετία του ’30 έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90 λειτούργησε ως επίσημη κατοικία του πρεσβευτή του Παναμά στη Μεγάλη Βρετανία.
Το 2011 οι νέοι ιδιοκτήτες ανακαίνισαν και επέκτειναν το ιστορικό ακίνητο παρουσιάζοντας την πιο εντυπωσιακή νέα κατοικία στο κεντρικό Λονδίνο, που τώρα πωλείται από την Caudwell αντί 77 εκατ. ευρώ.



Εξωτερικά, η πρόσοψη είναι διακοσμημένη με όμορφα γλυπτά, ενώ η χρήση τούβλου και πέτρας προσδίδει μια διαχρονική και αξεπέραστη αισθητική. Η έπαυλη υψώνεται σε τρία επίπεδα και προσφέρει απλόχερα πάνω από σχεδόν 2.000 τ.μ. κατοικήσιμου χώρου. Με 10 υπνοδωμάτια και 8 μπάνια, είναι μια κατοικία ιδανική για μια μεγάλη οικογένεια ή για ιδιοκτήτες που φιλοξενούν πολλούς επισκέπτες. Στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων κυριαρχούν ξύλινες λεπτομέρειες, πολυτελή υφάσματα και προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα που αντικατοπτρίζουν την περίοδο κατά την οποία έζησε εκεί η περίφημη μπαλαρίνα.



Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα, με μεγάλες αίθουσες υποδοχής που διαθέτουν τζάκια και μεγάλα παράθυρα με θέα στους κήπους. Ενα από τα πιο αξιοσημείωτα σημεία της κατοικίας είναι η αίθουσα χορού, όπου η οικοδέσποινα περνούσε ατελείωτες ώρες προετοιμασίας για τις παραστάσεις της. Η αίθουσα αυτή διατηρεί την αυθεντική της μορφή, με τεράστιους καθρέφτες και ξύλινο παρκέ υψηλής ποιότητας. Πολλά από τα αρχικά στοιχεία του κτιρίου έχουν διατηρηθεί, όπως οι περίτεχνες οροφές και τα δρύινα δάπεδα που προσδίδουν την αίσθηση κομψότητας και μεγαλοπρέπειας. Πλέον η έπαυλη προσφέρει υπερσύγχρονες ανέσεις, όπως σπα, πισίνα, γυμναστήριο και μια state of the art αίθουσα κινηματογράφου.



Στους εξωτερικούς χώρους, οι ολάνθιστοι κήποι, μια άνετη αυλή και διάφορες γωνιές με γουστόζικα καθιστικά γίνονται το ιδανικό σκηνικό για λαμπερά καλέσματα αλλά και γαλήνιες ανάπαυλες στη φύση. Σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, το Fonteyn House βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το πολυκατάστημα «Harrods», το καταπράσινο και πολύβουο Χάιντ Παρκ και πολλά ακόμα δημοφιλή σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Ενα battement, όπως λένε στο μπαλέτο, και 77 εκατ. ευρώ μάς χωρίζουν μόνο από το ζωντανό μνημείο μιας από τις σημαντικότερες μπαλαρίνες που έζησαν ποτέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης