Ελευθερία Αρβανιτάκη: Μου λείπει η Χαρούλα, μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες φωνές που έχουν περάσει από την Ελλάδα

Όσα είπα για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τη Μαρίνα Σάττι και τον Διονύση Σαββόπουλο, ανάμεσα σε άλλους

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μίλησε για τη συνεργασία της με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που έρχεται στο τέλος της, την καριέρα της, την προσωπική της ζωή, τους ήρωες της και άλλα.

Η τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι!»την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά, για το ξεκίνημά της στο τραγούδι είπε: «Καταρχήν, δεν ξεκίνησα να γίνω τραγουδίστρια. Δεν ήταν ο στόχος μου αυτός. Τυχαία γίνανε όλα. Ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Αλλά με πήρε η μουσική αγκαλιά και από τότε πορευόμαστε παρέα».

Για το γεγονός ότι πάντα προστάτευε την προσωπική της ζωή σχολίασε: «Με έναν τρόπο τα ισορρόπησα τα πράγματα. Δεν αισθάνομαι ότι έχω χάσει πράγματα, γιατί και η προσωπική μου ζωή ήταν έντονη και γεμάτη και η επαγγελματική μου ζωή ήταν έντονη και γεμάτη. Εγώ πιστεύω ότι τα έντυπα και οι εφημερίδες που ασχολούνται με την προσωπική ζωή του κάθε καλλιτέχνη, είναι σε συνεννόηση. Όταν καταλάβουν ότι δεν ανήκεις εκεί, σε σέβονται. Δεν αισθάνθηκα ποτέ να ενοχλούμαι από δημοσιογράφους για την προσωπική μου ζωή, για την οποία θέλω να μιλάω και λίγο. Ή να υπάρχουν παπαράτσι, γιατί και οι παπαράτσι πάνε σε συγκεκριμένα σημεία».

Δείτε το βίντεο

Για τον Διονύση Σαββόπουλο ανέφερε: «Ο ήρωάς μου ήταν ο Διονύσης Σαββόπουλος. Αυτό ήταν που με τράβηξε στη μουσική, γιατί με την πρόταση του Διονύση στην "Οπισθοδρομική κομπανία" βρέθηκα δίπλα του, ενώ πριν ήμουν από κάτω και τον θαύμαζα».

Όσον αφορά στη νεότερη γενιά, σημείωσε: «Φτιάχνουν τους δικούς τους ήρωες. Είναι μια γενιά που χρειάζεται τους δικούς της ήρωες. Μεγάλο ρόλο παίζει και το ραδιόφωνο, το ραδιόφωνο που προσπαθεί να είναι μέσα στην εποχή και κλασικούς μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές δεν τους βάζουν πολύ στο πρόγραμμά τους, για τα έντεχνα ραδιόφωνα λέω».

Για το ποιες νέες τραγουδίστριες ξεχωρίζει, η τραγουδίστρια απάντησε: «Η νεότερη γενιά - μετά από εμένα - η Ελεωνόρα [Ζουγανέλη] και η Νατάσα [Μποφίλιου]. Τώρα έχουν βγει και νέα κορίτσια, η Ματουλέζα Μάνη, η Ιουλία Καραπατάκη».

Σχετικά με τη Μαρίνα Σάττι, είπε: «Αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει κάνει καταπληκτικές σπουδές, έχει καταπληκτική φωνή, είναι λίγο ανατρεπτική και νομίζω πως ναι ο τρόπος που ασχολείται με τη μουσική, ακόμα και με το παραδοσιακό τραγούδι, είναι εντυπωσιακός».

Ενώ, για την τραπ μουσική δήλωσε: «Η τραπ όχι δεν μου αρέσει. Τη θεωρώ πολύ σεξιστικό είδος, δεν έχω καμία σχέση. Με τον Λεξ θα έκανα κάτι και τους Social Waste».

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παραδέχτηκε ότι της λείπει η Χαρούλα Αλεξίου από τη μουσική σκηνή: «Μου λείπει η Χαρούλα, μιλάμε για μια ιδιαίτερη περίπτωση, για μια από τις μεγαλύτερες φωνές που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Όπως είπε και στο Καλλιμάρμαρο, "έχει κλείσει τις κουρτίνες" και έχει μετατραπεί σε οποιοδήποτε αίσθημα είχες όταν είχε τα προβλήματά της σε μια τεράστια αγάπη. Νομίζω ότι είναι μια προσωπικότητα που λείπει. Τη θεωρώ και φίλη τη Χαρούλα και πάρα πολύ έξυπνη γυναίκα».

Τέλος, για την τελευταία συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ανέφερε: «Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στον Λυκαβηττό είναι η τελευταία μας παράσταση με την Ελεωνόρα. Κράτησε 1,5 χρόνο περίπου και εδώ κλείνει η συνεργασία μας, και ήταν πολύ επιτυχημένη, τα καλοκαίρια και τον χειμώνα που παίξαμε μαζί, έχει μια συγκίνηση για εμάς το ότι σταματάει η συνεργασία. Της εύχομαι να έχει πάντα την ίδια τρέλα, να αγαπάει τη μουσική, όσο τη βλέπω ότι τώρα πασχίζει και να παθιάζεται και να ευτυχήσει να έχει μια μακρά καριέρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Η θεά Σοφία Λόρεν 90άρισε και παραμένει αιώνιο ερωτικό σύμβολο - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η Υδρα και η παγκόσμια αναγνώριση


Με ομιλία στον ΟΗΕ ξεκινά η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη - Η ατζέντα και οι επαφές του πρωθυπουργού


Ο Ράφα Ναδάλ κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του ντοκιμαντέρ της Χεορχίνα Ροντρίγκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr