Ziad Raphael Nassar, ο μετρ των μυθικών γάμων
arthrou-nassar

Ziad Raphael Nassar, ο μετρ των μυθικών γάμων

Ο φημισμένος ενορχηστρωτής του πολυσυζητημένου λιβανέζικου γάμου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στη χώρα μας μάς εξηγεί γιατί θεωρείται ο κορυφαίος στον χώρο του

Ο Ζιάντ Ραφαέλ Νασάρ αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές γάμων στον κόσμο. Καινοτόμος και τολμηρός, ένας αληθινός μετρ της δημιουργίας, ξεπερνά τα όρια και τις προσδοκίες των μελλόνυμφων. Το εντυπωσιακό πελατολόγιό του περιλαμβάνει μέλη βασιλικών οικογενειών και jet setters. Αποστολή του είναι να κατανοεί τους πελάτες του και τις ανάγκες τους για να μετατρέψει τα όνειρά τους για έναν αξέχαστο γάμο σε διαχρονικό έργο τέχνης.



Η ιστορία του ξεκινά πριν από 20 χρόνια όταν ιδρύει την εταιρεία σχεδιασμού γάμων Once στον Λίβανο. Χάρη στις δημιουργικές ιδέες του, το όνομά του γίνεται παγκοσμίως γνωστό και ο εκδοτικός οίκος Αssouline τού προτείνει να γράψει βιβλία όπως το «Once Weddings» και το «Ziad Raphael Nassar», που γίνονται best seller. Τα events που σχεδιάζει είναι μοναδικά, παραμυθένια, ανεπανάληπτα. Γι’ αυτό και η διεθνής ελίτ τού έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό «créateur d’ambiance», δηλαδή δημιουργός της ατμόσφαιρας. Θα συναντηθούμε αμέσως μετά τον φαντασμαγορικό γάμο του Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου Φεχμί Καραγκουλά με τη Μις Λίβανος Μάγια Ρεΐντι που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για να μιλήσουμε και να με ταξιδέψει στο όνειρο.



GALA: Πώς ασχοληθήκατε με τον σχεδιασμό σημαντικών events;

ΖΙΑΝΤ ΡΑΦΑΕΛ ΝΑΣΑΡ: Ας ξεκινήσουμε με την προσωπική μου ιστορία. Γεννήθηκα στη Βύβλο του Λιβάνου και σπούδασα εικαστικές τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της πατρίδας μου, τη διάσημη ALBA. Αρχικά εργάστηκα ως γραφίστας και στη συνέχεια ως δημιουργικός διευθυντής. Πάντα είχα πάθος να δημιουργώ όμορφες εμπειρίες, είτε μέσω του σχεδιασμού, της τέχνης ή της περφόρμανς. Με τον καιρό, αυτό το πάθος με οδήγησε φυσικά στον κόσμο της διοργάνωσης εκδηλώσεων και γάμων, όπου μπορούσα να συνδυάσω αυτές τις δημιουργικές πτυχές σε μια ενιαία πλατφόρμα. Με τράβηξαν ιδιαίτερα οι γάμοι γιατί είναι εκδηλώσεις που γίνονται μία φορά στη ζωή, είναι γεμάτες συναισθήματα και προσωπικές ιστορίες και αυτό τους κάνει στα μάτια μου πολύ προκλητικούς σε σχέση με τον σχεδιασμό.

G.: Θυμάστε ποιο ήταν το πρώτο event που αναλάβατε;

Ζ.Ρ.Ν.: Ο γάμος του καλύτερου φίλου μου στον Λίβανο το 2004. Επρόκειτο για ένα μαγικό event που είχε τόσο θετικές εντυπώσεις ώστε να με εμπνεύσει να ξεκινήσω καριέρα στον σχεδιασμό εκδηλώσεων. Φέτος γιορτάζω την 20ή επέτειο της εταιρείας μου, γνωστής ως ZRN.

G.: Ποια είναι τα πιο σημαντικά events που έχετε διοργανώσει σε όλο τον κόσμο;

Ζ.Ρ.Ν.: Με τα χρόνια, είχα το προνόμιο να διοργανώνω γάμους και εκδηλώσεις σε πολλές εμβληματικές τοποθεσίες, από παλάτια στη Μέση Ανατολή έως πολυτελείς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Μερικά από τα πιο αξέχαστα events περιλαμβάνουν γάμους υψηλού προφίλ που έχουν γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και παγκοσμίως, εδραιώνοντας το όνομά μας στη βιομηχανία των γάμων - ειδικά στην ελίτ της Μέσης Ανατολής και των αραβικών χωρών. Η λίστα σχεδιασμού εκδηλώσεών μου περιλαμβάνει τον γάμο του Ελι Σάαμπ Jr με τη Λιβανέζα Κριστίνα Μουράντ, τον γάμο της Μις Λιβάνου 2007 Ναντίν Ουίλσον Νεΐμ, τον γάμο του Μάλεκ Μικάτι, γιου του Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου και πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι, και περισσότερους από πενήντα βασιλικούς γάμους στη Σαουδική Αραβία.



G.: Πώς σχεδιάζετε μια εκδήλωση;

Ζ.Ρ.Ν.: Κάθε εκδήλωση ξεκινά με την κατανόηση του οράματος του πελάτη. Στη συνέχεια συνεργάζομαι με τη σχεδιαστική μου ομάδα και την ομάδα παραγωγής προκειμένου να υλοποιήσω μια απρόσμενη εμπειρία. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι το παν, από την επιλογή του κατάλληλου χώρου και της διακόσμησης μέχρι την επιμέλεια της τέλειας ψυχαγωγικής και γαστρονομικής εμπειρίας. Εχει να κάνει με τη δημιουργία μιας αρμονίας που αντανακλά την ιστορία του ζευγαριού.

G.: Τι σηματοδοτεί ένα επιτυχημένο event;

Ζ.Ρ.Ν.: Μια καλή εκδήλωση είναι εκείνη όπου όλα ρέουν αβίαστα για τους καλεσμένους. Μεταφέρονται σε έναν κόσμο όπου κάθε λεπτομέρεια, όσο μικρή κι αν είναι, έχει ληφθεί υπόψη και ενισχύει τη συνολική εμπειρία. Αφορά τη ροή, την ατμόσφαιρα και τον τρόπο που κάθε στοιχείο συμβάλλει στην αφήγηση μιας συμπυκνωμένης ιστορίας.

G.: Μιλήστε μας και για τις υπόλοιπες επαγγελματικές σας δραστηριότητες, όπως τα έπιπλα που σχεδιάζετε.

Ζ.Ρ.Ν.: Πέρα από τους γάμους, έχω επεκταθεί στον σχεδιασμό αξεσουάρ σπιτιού εστιάζοντας στη δημιουργία κομματιών που συνδυάζουν τις φόρμες με τη λειτουργικότητα, την πολυτέλεια με την άνεση. Τα σχέδιά μου εμπνέονται από τις ίδιες αρχές που καθοδηγούν τον προγραμματισμό των γάμων που αναλαμβάνω - προσοχή στη λεπτομέρεια, κομψότητα και διαχρονική γοητεία. Κάθε κομμάτι έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που είναι ταυτόχρονα πολυτελές και φιλόξενο.



G.: Πώς είναι η καθημερινότητά σας;

Ζ.Ρ.Ν.: Είναι γρήγορη και αλλάζει συνεχώς. Δεν υπάρχουν δύο ίδιες μέρες. Είμαι διαρκώς σε κίνηση, συναντώ πελάτες, πωλητές και τη δημιουργική μου ομάδα. Οταν δεν σχεδιάζω γάμους ή εκδηλώσεις, ταξιδεύω για να αντλήσω έμπνευση ή να εργαστώ σε άλλα επιχειρηματικά εγχειρήματα. Είναι ένα γεμάτο πρόγραμμα που μου δίνει δημιουργικότητα και ενέργεια.

G.: Με τόσα ταξίδια ανά τον κόσμο αναρωτιέμαι πού είναι η μόνιμη βάση σας.

Ζ.Ρ.Ν.: Ζω στον Λίβανο, σε μια χώρα που έχει περάσει από τις προκλήσεις της, αλλά παραμένει ανθεκτική και γεμάτη ομορφιά. Αν και η κατάσταση ήταν δύσκολη τα τελευταία
χρόνια, ειδικά με την οικονομική και πολιτική αστάθεια, εξακολουθεί να είναι ένας τόπος γεμάτος δημιουργικότητα, ιστορία και απίστευτες δυνατότητες. Λόγω της δουλειάς μου ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό, αλλά ο Λίβανος θα είναι πάντα το σπίτι και η έμπνευσή μου.



G.: Γνωρίζω ότι έχετε αναλάβει σημαντικά events και στην Ελλάδα.

Ζ.Ρ.Ν.: Η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς για δουλειά, ειδικά με τους εκπληκτικούς χώρους που διαθέτει και την πλούσια ιστορία της. Εχω οργανώσει αρκετά events σε εμβληματικές τοποθεσίες. Ο συνδυασμός φυσικής ομορφιάς και αρχαίας αρχιτεκτονικής δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες εκδηλώσεις. Είχα την τιμή να σχεδιάσω το opening του ξενοδοχείου «Οne & Only» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, αλλά και τον γάμο της Ιζαμπέλας Χανδρή στο Πόρτο Χέλι.

G.: Τι σας αρέσει στη χώρα μας;

Ζ.Ρ.Ν.: Η Ελλάδα προσφέρει έναν εκπληκτικό συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς. Από τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου μέχρι την απίστευτη ζεστασιά των ανθρώπων, είναι ένα μαγευτικό μέρος για πάρτυ, γάμους και happenings. Η ικανότητα της χώρας σας να συνδυάζει τις πλούσιες παραδόσεις της με τη σύγχρονη φιλοξενία την καθιστά έναν ονειρεμένο προορισμό. Γι’ αυτό και την προτείνω πάντα.



G.: Τι συμβουλές θα δίνατε σε όσους θέλουν να διοργανώσουν ένα κάλεσμα στο σπίτι τους;

Ζ.Ρ.Ν.: Το κλειδί είναι η εξατομίκευση. Κατανοήστε τον χώρο που διαθέτετε και γίνετε δημιουργικοί μεταμορφώνοντάς τον σε κάτι ιδιαίτερο. Εστιάστε στον φωτισμό, στη διακόσμηση και τη ροή - αυτά μπορούν να κάνουν ακόμα και το πιο οικείο περιβάλλον να φαντάζει υπέροχο. Ομως το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα που αντανακλά το προσωπικό στυλ των οικοδεσποτών.



G.: Τι έχετε να πείτε για τον πρόσφατο γάμο των Λιβανέζων που διοργανώσατε στη χώρα μας;

Ζ.Ρ.Ν.: Ο γάμος στην Αθήνα ήταν ένα μνημειώδες έργο - ενώ είχε τις δυσκολίες του, εντέλει στέφθηκε με επιτυχία. Συνεργαστήκαμε με τοπικές και διεθνείς ομάδες για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά, από τα logistics μέχρι τον σχεδιασμό. Το τελικό αποτέλεσμα κόβει την ανάσα καθώς κάθε λεπτομέρεια αντικατοπτρίζει τα όνειρα του ζευγαριού.

G.: Ποιο ήταν το πιο μαγικό σκηνικό που έχετε σχεδιάσει;

Ζ.Ρ.Ν.: Για έναν γάμο στο Μαρακές. Ηταν ένα από τα πιο όμορφα σκηνικά. Κάτι αληθινά εξωπραγματικό, καθώς πάντρευε αρμονικά την ιστορία του τόπου με τη σύγχρονη αισθητική.

G.: Τι σας κάνει τον κορυφαίο σχεδιαστή events στον κόσμο;

Ζ.Ρ.Ν.: Πολύ απλά, πιστεύω την επιτυχία μου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης