Η Κατερίνα, ο Νίκος, η «Τζέλα» και η πρωινή αρένα υπ’ ατμόν

Πλέον, δεν γλεντάμε μόνο το πρωί, αλλά και το βράδυ στην τηλεόραση

Είναι πολλά τα πρόσωπα θα μου πείτε. Ναι, είναι. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που απουσιάζουν και κάτι τέτοιο γίνεται αισθητό κάθε φορά που η απουσία τους σπάει λόγω κάποιας τυχαίας αφορμής.

Προσωπικά θεωρώ πως η Κατερίνα Ζαρίφη είναι ο ορισμός της κανονικότητας, η γυναίκα της διπλανής πόρτας που «κολυμπά» σε χυμούς ομορφιάς, δουλεμένης άποψης, ιδιαίτερης κουλτούρας που συχνά κάνει διαδρομές από την Φιλιώ Πυργάκη ως τον dj Solomon, αυτοσαρκαστικού χιούμορ και τηλεοπτικής ευφυίας. Η Ζαρίφη είναι πλάσμα που έχει αφήσει ένα καθαρά προσωπικό αποτύπωμα στην τηλεοπτική της πορεία, δίχως να έχει επιχειρήσει να αντιγράψει, να μιμηθεί ή να μοιάσει. Κι όμως, η Κατερίνα είναι εκτός. Μία «εργάτρια» της τηλεόρασης που ποτέ δεν έκρινε, δεν ανταγωνίστηκε, δεν επιτέθηκε και δεν χρειάστηκε να κάνει μονοπάτι για την επιτυχία την πλάτη του διπλανού της, είναι εκτός. Μεγάλο λάθος. Σε μία τηλεόραση που αναζητά την χαρά και την επαγγελματική εντιμότητα, η Ζαρίφη έχει θέση ισχυρή. Όχι απλά με την ιδέα να γίνει ξανά το «View» (που ήδη συζητιέται στο Open) αλλά να χτίσει κάτι καλά δομημένο πάνω σε αυτή την περσόνα, που κάθε φορά που μπαίνει στο σαλόνι, διώχνει σκιές και φέρνει μουσικές.



Αντίστοιχα, ένας εξαιρετικός συνάδελφος στο ρεπορτάζ και όχι μόνο, με δεκάδες αποκλειστικά βρέθηκε σήμερα στο πάνελ του «Happy Day» και «φώτισε». Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι ο άνθρωπος της πληροφορίας και ο συνεργάτης που ποτέ δεν θα τσαλαβουτήσει σε υστερικά ξεσπάσματα, προκειμένου να κερδίσει στο κατοστάρι της τηλεοπτικής τσιρίδας. Κάνει ρεπορτάζ. Διασταυρώνει και αποκαλύπτει. Είναι ευγενής και δεν ανήκει στην κατηγορία του «αόρατου πανελίστα», είδος που ευδοκιμεί φέτος με τουλάχιστον τέσσερις εκπροσώπους. Με αφορμή ρεπορτάζ του που προκάλεσαν αίσθηση, πραγματοποίησε τηλεοπτικές εμφανίσεις, που θύμισαν σε πολλούς ότι οι επιλογές είναι απλές, αλλά πάντα οδηγούνται στο περίπλοκο άνευ λόγου.



Εντυπωσιακά νούμερα για την νέα σειρά του Alpha «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα». Μέσος όρος 26,3% στο δυναμικό κοινό και 872 χιλιάδες τηλεθεατές συνολικά παρακολούθησαν την πρεμιέρα. Είναι ουσιαστικά μία τηλεοπτική επιθεώρηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του σήμερα και του τηλεοπτικού γίγνεσθαι με ολίγον από σουξέ. Πολύ καλό καστ και πένες που δεν χρειάζονται συστάσεις.

Από την άλλη, στο πεδίο των ελληνικών καθημερινών σειρών η μάχη δεν έχει κριθεί, καθώς σήμερα κόβει το νήμα ο «Αγιος Ερωτας», που θα είναι και ο βασικός αντίπαλος του «Grand Hotel» στη ζώνη. Η σειρά του ΑΝΤ1 διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορούν να χτίσουν την σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το κοινό, ή με απλούς τηλεοπτικούς όρους… την συνήθεια. Εκεί κρύβεται και το μυστικό της επιτυχίας για τέτοιου είδους προγράμματα. Πλοκή, εξαιρετική παραγωγή και σκηνικά, δυνατό καστ και παράλληλες ιστορίες. Ερωτας, πάθος, δράση, ανατροπή. Θα «χτίσει» σιγά-σιγά όλο αυτό που λέμε συνήθεια.

Πολύ νωρίς για συμπεράσματα με βάση τα πρώτα στοιχεία τηλεθέασης. Το ίδιο και το αυτό ισχύει και για τα πανηγύρια. Ο μαραθώνιος μόλις άρχισε για την πρωινή ζώνη και η ιστορία έχει δείξει ότι ο Νοέμβριος είναι ενδεικτικά ο μήνας που δείχνει τα πρώτα στοιχεία. Ισως φέτος να είναι και ο μήνας που θα δείξει κατά πόσο η συγκατοίκηση σε πάνελ θα αντέξει την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια του ενός συνεργάτη (δεν αποκαλύπτω το γένος) για τον άλλο… Οι πρώτες σπίθες φάνηκαν. Αν πάρει «φωτιά» το σκηνικό… τότε «καήκαμε».

Κάποιος να ξεματιάσει τον ΑΝΤ1. Με τροφική δηλητηρίαση ο Γρηγόρης, με κορωνοϊό ο Γιώργος Παπαδάκης και με σπίτι καμένο ο Γιώργος Λιάγκας. Τρίτωσε τα κακό, τώρα ας ελπίσουμε άλλο κακό να μην μας βρει.

Κουίζ: σε ποια εκπομπή οι κουβέντες περί δυσαρέσκειας για χειρισμούς από τους επικεφαλής δεν γίνονται πλέον πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά σχεδόν συζητιούνται δημόσια;

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εισβολή στον Λίβανο, λένε οι IDF - Στέλνει δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορά του

Οι 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο debate του ΠΑΣΟΚ, ποιος «την είπε» σε ποιον και γιατί...

Γλυφάδα - Πατέρας 14χρονης: Το παιδί ζαλίζεται διαρκώς, κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την τρίτη και μοιραία επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr