Ηλιάνα Μαυρομάτη: Με σύρανε να κάνω ψυχοθεραπεία επειδή γινόμουν αυτοκαταστροφική

Άργησα να μπορέσω να το δεχτώ, επισήμανε η ηθοποιός

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Είπαμε» και μίλησε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες της εφηβείας της, αποκαλύπτοντας ότι έφτασε σε σημείο να γίνει αυτοκαταστροφική.

Όπως ανέφερε η ηθοποιός: «Έχω κάνει ψυχανάλυση, ξεκίνησα στα 19. Ψυχοθεραπεία έκανα και νωρίτερα. Υπήρξε μία ανάγκη άμεση επιβίωσης. Πέρασα αρκετά έντονη εφηβεία, με έσυραν να πάω. Ήμουν πάρα πολύ θυμωμένη και αυτός ο θυμός διοχετευόταν σε εσωστρέφεια, γινόμουν αρκετά αυτοκαταστροφική με αρκετούς τρόπους αλλά και εξωστρεφόταν ειδικά στους γονείς μου. Για να μπορέσω να επικοινωνήσω με τον εαυτό μου και το περιβάλλον και να δεχτώ βοήθεια έπρεπε κάποιος να με σύρει και να με πάει για βοήθεια. Άργησα να μπορέσω να το δεχτώ. Έφτασα μετά τα 17-18 να καταλάβω την αναγκαιότητα και το πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι για κάποιον αυτή η διαδικασία».


Η Ηλιάνα Μαυρομάτη αναφέρθηκε και σε μια τραυματική εμπειρία από την παιδική της ηλικία, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην Πεντέλη το 1998 και έκαψε ολοσχερώς το σπίτι της: «Ήμουν 12 χρονών, το θυμάμαι σαν εφιάλτη. Ακόμα δυσκολεύομαι να το αναλύσω, ήταν πολύ σκληρή εμπειρία. Κάηκε το σπίτι ολοσχερώς. Έπαιξε ρολο σε αυτή την έντονη εφηβεία. Ένιωσα ότι βρισκόμασταν επί ξύλου κρεμάμενοι και μου δημιούργησε μεγάλη ανασφάλεια».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το ότι συζητάμε με τον Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε - Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για Ελλάδα

Η στιγμή που απογειώνονται τα ισραηλινά μαχητικά για να σκοτώσουν τον Νασράλα - Τι είναι οι βόμβες «bunker buster» που έριξαν


«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε» - Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr