Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις αποφάσισε να επιστρέψει στην υποκριτική μετά από 7 χρόνια αποχής

Ο ηθοποιός είχε ξεκαθαρίσει ότι αποσύρεται, όμως όλα άλλαξαν εξαιτίας του σκηνοθετικού ντεμπούτου του γιου του

Μετά από επτά χρόνια αποχής από την υποκριτική, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις επιστρέφει με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη ταινία Anemone, η οποία σηματοδοτεί επίσης το σκηνοθετικό ντεμπούτο του 26χρονου γιου του, Ρόναν Ντέι-Λιούις, που έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του, Ρεμπέκα Μίλερ.


Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και ο γιος του συνυπογράφουν το σενάριο της ταινίας, η οποία περιγράφεται ως «μια αναλυτική εξερεύνηση των περίπλοκων σχέσεων ανάμεσα σε πατέρες, γιους και αδερφούς, καθώς και των δυναμικών που δημιουργούν οι οικογενειακοί δεσμοί».

Το στούντιο πίσω από το Anemone, όπου συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Σον Μπιν, Σαμάνθα Μόρτον, Σάμιουελ Μποτόμλεϊ καιΣάφια Όουκλεϊ-Γκριν δηλώνει ενθουσιασμένο με τη συνεργασία του διάσημου ηθοποιού και του γιου του.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη Ρόναν Ντέι-Λιούις στο πρώτο του μεγάλου μήκους φιλμ, έχοντας δίπλα του τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις ως δημιουργικό συνεργάτη του,» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Focus Features, Πίτερ Κουγιάφσκι και πρόσθεσε: «Έχουν γράψει ένα εξαιρετικό σενάριο και ανυπομονούμε να φέρουμε το κοινό κοντά στο όραμά τους σε συνεργασία με την ομάδα του Plan B.»
Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις έκανε την τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση το 2017 στο Phantom Thread. Μετά από αυτή την ταινία, ένιωσε την ανάγκη να αποσυρθεί από την υποκριτική.

«Σε όλη μου τη ζωή μιλούσα για το πώς έπρεπε να σταματήσω την υποκριτική» ανέφερε στο περιοδικό W Magazine το 2017. «Δεν ξέρω γιατί αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό, αλλά η επιθυμία να εγκαταλείψω έγινε εσωτερική ανάγκη, μια παρόρμηση που δεν μπορούσα να αγνοήσω». Ο σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος είχε λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την τελευταία του ερμηνεία, πρόσθεσε: «Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω».
Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις σε σκηνή της ταινίας «There Will Be Blood»
Την ίδια χρονιά, ο εκπρόσωπός του είχε δηλώσει ότι «δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός. Είναι απίστευτα ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση και ούτε ο ίδιος ούτε οι εκπρόσωποί του θα κάνουν περαιτέρω δηλώσεις για το θέμα».

Στη μακρά του καριέρα, ο 67χρονος ηθοποιός έχει λάβει έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, κερδίζοντας το 1990 για το My Left Foot, το 2008 για το There Will Be Blood και το 2013 για το Lincoln.

Όσον αφορά στον γιο του, ο οποίος έχει ασχοληθεί κυρίως με τη ζωγραφική - με την πρώτη του έκθεση στο Χονγκ Κονγκ να ανοίγει στις 2 Οκτωβρίου - προέρχεται από μια οικογένεια με μεγάλο συγγραφικό και σκηνοθετικό παρελθόν, χάρη στη μητέρα του και τον διάσημο παππού του, τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

Φωτογραφία άρθρου: Splashnews.com / IDEAL IMAGE

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Τι περιμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στο Ιράν - Κλειδί η διάλυση της Χεζμπολάχ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr