Sade - Izaak Theo Adu: Το άλμπουμ της αγάπης
arthrou-Izaak

Sade - Izaak Theo Adu: Το άλμπουμ της αγάπης

Επειτα από έξι χρόνια απουσίας από τον κόσμο της μουσικής, η ερμηνεύτρια με τη μαγική φωνή επιστρέφει με νέο δίσκο και ένα τραγούδι αφιερωμένο στο τρανς παιδί της. Ναι, η αφοσίωση της μητέρας οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτη

Η αγάπη μιας μητέρας προς το παιδί της είναι μία από τις πιο ισχυρές και αβίαστες μορφές αγάπης που υπάρχουν. Αυτή η αγάπη ξεπερνά τα εμπόδια και τις προκλήσεις, ειδικά όταν το παιδί βρίσκεται σε ένα δύσκολο ταξίδι, αυτό της ανακάλυψης της ταυτότητάς του. Στην περίπτωση μιας μητέρας με έναν τρανς γιο, η υποστήριξη και η κατανόηση αποκτούν παραπάνω από κρίσιμη σημασία. Εκείνη αντιμετωπίζει με ευαισθησία και αφοσίωση όσα ο γιος της βιώνει, προσφέροντάς του ασφάλεια και αποδοχή. Αυτή η αγάπη δεν είναι απλώς μια στήριξη στην πορεία του, αλλά και μια γιορτή της μοναδικότητας και του θάρρους του. Σε έναν κόσμο που συχνά δυσκολεύεται να κατανοήσει την ποικιλία των ταυτοτήτων, η μητέρα γίνεται φάρος ελπίδας και δύναμης τιμώντας την αυθεντικότητα του παιδιού της και τονίζοντας τη σημασία της αποδοχής και της αγάπης. Αυτή είναι η ιστορία της Sade και του γιου της Ιζάακ Τεό Αντού, μια ιστορία γεμάτη αγάπη και φως και ένα τραγούδι-ύμνο στο ταξίδι της αυτοανακάλυψης.



Η Βρετανονιγηριανή θρύλος της μουσικής Sade επιστρέφει ύστερα από έξι χρόνια απουσίας με το επερχόμενο άλμπουμ «Transa», σε παραγωγή Red Hot, συνεισφέροντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς. Το νέο της κομμάτι «Young Lion» είναι μια συγκινητική αφιέρωση στον 23χρονο τρανς γιο της Ιζάακ, ο οποίος είχε γεννηθεί κοριτσάκι και αποκάλυψε την επιθυμία του να αλλάξει φύλο το 2016. Εκτοτε καταγράφει τη διαδικασία αλλαγής φύλου του στο Instagram. «Πρέπει να ένιωθες τόσο μόνος, θα έπρεπε να το είχα καταλάβει», τραγουδάει η Sade εκφράζοντας συμπόνια για τον αγώνα του στον μακρύ δρόμο της επιβεβαίωσης φύλου, αλλά και ενοχές που η ίδια δεν είχε αντιληφθεί νωρίτερα τι συμβαίνει.



«Είναι καταπληκτικό να ακούς μια μουσικό του βεληνεκούς της Sade να τραγουδάει για την εμπειρία της ως γονιού ενός τρανς παιδιού», λέει η συμπαραγωγός του άλμπουμ Μασίμα Μπελ, μοντέλο και τρανς ακτιβίστρια.



Το άλμπουμ «Transa» περιλαμβάνει πάνω από 100 καλλιτέχνες σε 46 κομμάτια και οκτώ κεφάλαια, μια αναφορά στις οκτώ χρωματιστές λωρίδες της σημαίας του Pride. Κυκλοφορεί στις 20 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει νέα πρωτότυπη μουσική από τους Σαμ Σμιθ, Μόουζες Σάμνεϊ, André 3000, Λόρα Τζέιν Γκρέις κ.ά.



Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ο Ιζάακ είναι καλλιτέχνης και μοντέλο. Εχει ολοκληρώσει ένα διετές πρόγραμμα θεμελιωδών σπουδών τέχνης στο SGS College του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ασχολήθηκε με την εικονογράφηση, τη χαλκογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη φωτογραφία. Στη συνέχεια μαθήτευσε στο πλάι του πατέρα του στην ξυλουργική και την επιπλοποιία. Η ιστοσελίδα του παρουσιάζει αρκετά από τα εντυπωσιακά έργα του, ανάμεσά τους και τα πορτρέτα διάσημων όπως οι Drake, Ντόναλντ Γκλόβερ και, φυσικά, η υπέροχη μητέρα του. Παράλληλα, ως μοντέλο του φημισμένου πρακτορείου Next Models έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνια του οίκου Burberry και περπατήσει σε πασαρέλες για άλλους μεγάλους οίκους μόδας (Vetements κ.ά.), έχει συμμετάσχει σε μία από τις πιο viral παραγωγές για τη Savage X Fenty της Ριάνα και φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών «10 Men» και «M Le Magazine du Monde».

Η νέα ζωή

Αυτή την εποχή ο Ιζάακ ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Εμιλι-Μάργκαρετ Σέικσαφτ, αφού η αρχική γνωριμία τους στο Instagram οδήγησε σε έναν ευτυχισμένο γάμο σε εξωτική παραλία της Χαβάης το 2021, με το ερωτευμένο ζευγάρι να φορά παραδοσιακές τοπικές φορεσιές στη διάρκεια της τελετής. «Δεν γνώριζα κανένα τρανς άτομο μέχρι πρότινος και δεν είχα δει κανέναν να περνά αυτή τη διαδικασία (σ.σ.: αλλαγής φύλου). Προέρχομαι από έναν πολύ συντηρητικό τόπο και πήγα σε συντηρητικά σχολεία όπου το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε ποτέ με θετική χροιά», είπε εκείνη.



Πρόσφατα ο νεαρός καλλιτέχνης δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες του τραβηγμένες από τη Stella Malfilatre για τη σειρά «Body Stories». Στην πρώτη, ο Αντού είναι ξαπλωμένος χωρίς μπλούζα, με τις ουλές από τη χειρουργική επέμβαση στήθους να είναι εμφανείς. Εχει επίσης μια ουλή στον αριστερό του βραχίονα. «Οι ουλές μου είναι εδώ. Με απελευθερώνουν. Για να γίνω αυτός που γεννήθηκα να είμαι. Κάποιες φορές ήταν δύσκολο να βρω το φως. Δεν ήξερα αν θα φτάσω στην άλλη πλευρά. Αλλά ορίστε, είμαι εδώ. Είμαι υπερήφανος για τις ουλές μου», έγραψε. Στα social media o Αντού μοιράστηκε ολόκληρη την πάλη που έδωσε με την εξωτερική του εμφάνιση, η οποία δεν αντιπροσώπευε την ταυτότητά του. «Πέρασα μια μακρά περίοδο που δεν μπορούσα να κοιτάξω το σώμα μου στον καθρέφτη. Η αντανάκλαση που έβλεπα με πλήγωνε, ήταν κάτι τόσο μακρινό από την εικόνα που έβλεπα με κλειστά μάτια. Δεν ήταν δικό μου», έγραψε. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. «Συχνά με ρωτούσαν για τις ουλές μου και πώς τις απέκτησα», εξήγησε. «Θυμάμαι την εποχή όπου αυτές οι ερωτήσεις με έκαναν να νιώθω άβολα και τώρα συνειδητοποιώ ότι αυτό συνέβαινε επειδή δεν είχα μάθει ακόμα να τις αποδέχομαι. Χρειάστηκε πολύς καιρός για να συμφιλιωθώ με το σώμα μου, αλλά τώρα είμαι περήφανος γι’ αυτό».



Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του από τη φυλομετάβαση έσπευσε να ευχαριστήσει τη διάσημη μητέρα του για τη στήριξή της. «Ηταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά τα καταφέραμε! Επιστρέφουμε σπίτι! Ευχαριστώ που ήσουν δίπλα μου αυτούς τους τελευταίους 6 μήνες, μαμά. Ευχαριστώ που πάλεψες μαζί μου για να ολοκληρώσω τον άντρα που είμαι. Σε ευχαριστώ που με ενθαρρύνεις όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, για την αγάπη που μου δίνεις. Η πιο αγνή καρδιά. Σ’ αγαπώ πολύ. Βασίλισσα των βασιλισσών», έγραψε, ενώ σε μια άλλη του ανάρτηση, όπου μητέρα και γιος είναι αγκαλιασμένοι, σημείωσε: «Σ’ αγαπώ, μαμά. Ελπίζω όλες οι μαμάδες στον κόσμο να είχαν μια όμορφη μέρα, δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς εσάς. Αγάπη και φως». Τι άλλο να θέλει ένα παιδί από τον γονιό του εκτός από αυτό;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης