Αύγουστος Κορτώ: Με κάνει διστακτικό η πατρότητα λόγω της διπολικής διαταραχής

Αύγουστος Κορτώ: Με κάνει διστακτικό η πατρότητα λόγω της διπολικής διαταραχής

Έχω όλο αυτό το τραύμα των παιδικών μου χρόνων της σακατεμένης μάνας, δεν θα ήθελα ένα παιδί να με δει σε αυτή την κατάσταση, πρόσθεσε ο συγγραφέας

avgoustos-korto__1_
Ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε για τον σύντροφό του, αλλά και το ενδεχόμενο της πατρότητας.

Ο γνωστός συγγραφέας μίλησε στην εκπομπή «Buongiorno» και αρχικά, ανέφερε: «Ετοιμάζω ένα βιβλίο που είναι για τον πατέρα μου, είναι η ιστορία της κοινής μας ζωής. Άργησα να αποκτήσω ουσιαστική σχέση μαζί του. Είμαι πολύ ανασφαλής για τα βιβλία μου. Υπάρχουν 3-4 που έχω γράψει και δεν θα εκδοθούν ποτέ, γιατί μου φαίνονται αδύναμα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ψυχικές ασθένειες. «Νιώθω ευγνωμοσύνη. Οι αναγνώστες μοιάζουν και με τον Θεό, λόγω της ξεχωριστής μας σχέσης. Μιλάω για θέματα ψυχικής υγείας, γιατί το στίγμα είναι κραταιό και βαραίνει την ψυχική υγεία και τους ψυχικά νοσούντες. Ακριβώς επειδή όλες οι ψυχικές νόσοι περιέχουν μια μοναξιά, θεωρώ ότι είναι καλό αν σου γίνεται ένα βήμα, να μιλάς για αυτές όσο γίνεται πιο ανοιχτά», εξήγησε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d4l6lgglfma1)
Κλείσιμο

Ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε επιπλέον, για την ομοφυλοφιλία. «Μεγαλώνοντας την δεκαετία του '80, η εικόνα που είχαμε για τους ομοφυλόφιλους ήταν τρομακτική. Δεν ξέρω αν είχαμε το κουράγιο να ελπίζουμε σε κάτι περισσότερο από μια ζωή μοναχική με ευκαιριακές επαφές. Ο γάμος μου είχε το συναίσθημα της χαράς και της νίκης. Το παιδί είναι μεγάλη δέσμευση, με κάνει διστακτικό η πατρότητα λόγω της διπολικής διαταραχής. Έχω όλο αυτό το τραύμα των παιδικών μου χρόνων της σακατεμένης μάνας, δεν θα ήθελα ένα παιδί να με δει σε αυτή την κατάσταση», εξήγησε.

Τέλος, πρόσθεσε: «Αν κάποιος νιώθει ευτυχισμένος ακόμα και με έναν τρόπο που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα, το δικό μου έλλειμμα δεν έχει σημασία μπροστά στη δική του ευτυχία».

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Τι περιμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στο Ιράν - Κλειδί η διάλυση της Χεζμπολάχ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης