Αναστασία Γιάμαλη: Τα αρνητικά σχόλια ήταν επειδή άλλαξα χτένισμα και το διαδίκτυο ενοχλήθηκε

Αναστασία Γιάμαλη: Τα αρνητικά σχόλια ήταν επειδή άλλαξα χτένισμα και το διαδίκτυο ενοχλήθηκε

Αυτή όμως είναι η καθημερινότητα κάθε γυναίκας εκεί έξω, είτε υπακούει στο πρότυπο της mainstream ομορφιάς, είτε όχι, δήλωσε η δημοσιογράφος

arthrou-giamali
Η Αναστασία Γιάμαλη μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που έλαβε η ίδια στην πρεμιέρα της εκπομπής και για τη Ματούλα Ζαμάνη, η οποία έβγαλε την μπλούζα της κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συναυλίας.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια εμφανίστηκε στην εκπομπή «Buongiorno» το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την επερχόμενη συναυλία για τα Τέμπη.

Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε η τραγουδίστρια για αυτήν την κίνηση και τόνισε ότι η εν λόγω κριτική εδράζεται στον σεξισμό και στον ρατσισμό απέναντι στους υπέρβαρους ανθρώπους.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Όλα τα σώματα είναι αποδεκτά, ας αφήσουμε τον κάθε άνθρωπο να εκφράζεται όπως νομίζει. Εδώ νομίζω ότι έχουμε μια κλασική περίπτωση σεξισμού και χονδροφοβίας. Η Ματούλα Ζαμάνη στη σκηνή πέταξε την μπλούζα της, όπως έχουν κάνει από τον Μικ Τζάγκερ μέχρι τον Σάκη Ρουβά, από τη Μάιλι Σάιρους μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ, και δεν έγινε και τίποτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε αλήθεια. Η πατριαρχία και ο σεξισμός δεν κάνει χάρη σε καμία μας, είτε είσαι δίμετρη, είτε έχεις παραπάνω κιλά, είτε λιγότερα, είτε είσαι γλωσσού σαν εμένα, είτε είσαι περισσότερο έτσι ταπεινό χαμομηλάκι, όπως είναι άλλες γυναίκες της δημόσιας σφαίρας. Δεν κάνει χάρες, δεν κάνει».

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d4lzbdcg5uu1)

Σε ερώτηση για το αν μίλησε με τη Ματούλα Ζαμάνη, με την οποία είναι φίλη, η δημοσιογράφος απάντησε: «Δεν μίλησα μαζί της, γιατί από προσωπική εμπειρία κατανοώ ότι κάτι γίνεται μεγάλο χωρίς να είναι. Σε μια συναυλία της πέταξε την μπλούζα της ε και;».

Όσον αφορά στα κακόβουλα σχόλια που δέχτηκε η ίδια για την εμφάνισή της στην πρεμιέρα της εκπομπής της, η Αναστασία Γιάμαλη σχολίασε: «Άλλαξα χτένισμα το Σάββατο και προφανώς μερίδα του διαδικτύου ενοχλήθηκε που τα είδε όλα τραβηγμένα πίσω. Αλλά δεν έχει και καμία σημασία αυτό. Γνωρίζεις καλύτερα γιατί σε έχουν περιλάβει πολύ περισσότερες φορές από εμένα, μια γυναίκα αυτού του επιπέδου ομορφιάς, όπως και πολλές άλλες που έχουν δημόσιο βήμα... Αυτή όμως είναι η καθημερινότητα κάθε γυναίκας εκεί έξω, είτε υπακούει στο πρότυπο της mainstream ομορφιάς - όπως εμείς -, είτε δεν υπακούει στο πρότυπο της mainstream ομορφιάς, όπως η Ματούλα Ζαμάνη. Αυτό είναι πολύ πιο βαθύ και πάει πολύ περισσότερο πίσω και έχει σημασία να το κοιτάμαι ως αυτό που είναι: σεξισμός και πατριαρχία».

Επίσης, τόνισε: «Από εκεί και πέρα σε ό, τι με αφορά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν εκατομμύρια κακές γκριμάτσες μου στη διάρκεια ενός 2ωρου μιας εκπομπής, γιατί εγώ μιλώ έντονα, εκφράζομαι, λέω την άποψή μου έντονα και δεν υπόκειμαι σε αυτό που λέμε “αστυνομία του τόνου μας”, γιατί οι γυναίκες πρέπει να κρατάμε και χαμηλό τόνο στον τρόπο της εκφοράς του λόγου μας. Οχι, από μένα είναι όχι».


Ειδήσεις σήμερα:

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η «σκληρή» απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν

Θρήνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ - Συντετριμμένοι οι δικοί του

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης