Κιμ Καρντάσιαν: Ζητά την αποφυλάκιση των αδελφών Μενέντεζ - Δεν είναι τέρατα, λέει

Κιμ Καρντάσιαν: Ζητά την αποφυλάκιση των αδελφών Μενέντεζ - Δεν είναι τέρατα, λέει

Η τηλεπερσόνα έγραψε ένα δοκίμιο ελπίζοντας να επανεξεταστούν οι ποινές ισόβιας κάθειρξης των Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ

kardashian_410
Η Κιμ Καρντάσιαν τάσσεται υπέρ της επανεξέτασης των ποινών ισόβιας κάθειρξης των Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονέων τους.

Αφότου επισκέφθηκε τα αδέρφια στη φυλακή, η τηλεπερσόνα έγραψε ένα δοκίμιο για το NBC News, όπου επιχειρηματολογεί υπέρ τους.

«Είμαστε όλοι προϊόντα των εμπειριών μας. Διαμορφώνουν αυτό που ήμασταν, αυτό που είμαστε και αυτό που θα γίνουμε. Φυσιολογικά και ψυχολογικά, ο χρόνος μας αλλάζει και αμφιβάλλω αν κάποιος θα ισχυριζόταν ότι είναι το ίδιο άτομο που ήταν στα 18 του. Εγώ ξέρω ότι δεν είμαι!», έγραψε η Καρντάσιαν σε ένα προσωπικό δοκίμιο.
Κλείσιμο
Και συνέχισε: «Νομίζετε ότι γνωρίζετε την ιστορία του Λάιλ και του Έρικ Μενέντεζ. Σίγουρα νόμιζα ότι την ήξερα: Το 1989, τα αδέρφια, ηλικίας 21 και 18 ετών αντίστοιχα, πυροβόλησαν και σκότωσαν άγρια τους γονείς τους στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς. Το 1996, μετά από δύο δίκες, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής. Όπως συμβαίνει συχνά, η ιστορία αυτή είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται στην επιφάνεια. Και τα δύο αδέλφια δήλωσαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά, σωματικά και συναισθηματικά για χρόνια από τους γονείς τους».

Το δοκίμιο έρχεται αφού ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν δήλωσε ότι το γραφείο του επανεξετάζει την υπόθεση και όρισε ακρόαση για τις 29 Νοεμβρίου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα καταδίκη ή επανάληψη της δίκης.

«Η πρώτη δίκη μεταδόθηκε από την τηλεόραση για να τη δουν όλοι, και η υπόθεση του Έρικ και του Λάιλ έγινε ψυχαγωγία για το έθνος, τα βάσανά τους και οι ιστορίες κακοποίησης γελοιοποιήθηκαν σε σκετς στο Saturday Night Live», έγραψε η Καρντάσιαν. «Τα μέσα ενημέρωσης μετέτρεψαν τα αδέρφια σε τέρατα και σε εντυπωσιασμό για τα μάτια - δύο αλαζονικά, πλούσια παιδιά από το Μπέβερλι Χιλς που σκότωσαν τους γονείς τους από απληστία. Δεν υπήρχε χώρος για ενσυναίσθηση, πόσο μάλλον για συμπάθεια».

Η σταρ των ριάλιτι σημείωσε ότι οι αδελφοί Μενέντεζ «δεν είχαν καμία πιθανότητα δίκαιης δίκης σε αυτό το πλαίσιο» και δήλωσε ότι «υπήρχαν περιορισμένοι πόροι για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης» εκείνη την εποχή.

«Δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου συστήματα για την υποστήριξη των επιζώντων και η ευαισθητοποίηση του κοινού για το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης από άνδρες ήταν ελάχιστη, συχνά θολωμένη από προκαταλήψεις και ομοφοβία», υπογράμμισε.


Η Καρντάσιαν συμπλήρωσε: «Έχω περάσει χρόνο με τον Λάιλ και τον Έρικ - δεν είναι τέρατα. Είναι ευγενικοί, έξυπνοι και ειλικρινείς άνδρες. Στη φυλακή, και οι δύο έχουν υποδειγματικό πειθαρχικό μητρώο».

«Οι δολοφονίες δεν δικαιολογούνται. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Ούτε η συμπεριφορά τους πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το έγκλημα. Αλλά δεν πρέπει να αρνηθούμε ποιοι είναι σήμερα στα 50 τους χρόνια. Η δίκη και η τιμωρία που έλαβαν αυτά τα αδέρφια ταιριάζει περισσότερο σε έναν κατά συρροή δολοφόνο παρά σε δύο άτομα που υπέστησαν χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης από τους ίδιους τους ανθρώπους που αγαπούσαν και εμπιστεύονταν».

Η Καρντάσιαν έκλεισε το κείμενό της γράφοντας: «Με την υπόθεσή τους ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος - και λαμβάνοντας υπόψη την αποκάλυψη μιας επιστολής του 1988 από τον Έρικ προς τον ξάδελφό του που περιγράφει την κακοποίηση - η ελπίδα μου είναι να επανεξεταστούν οι ποινές ισόβιας κάθειρξης του Έρικ και του Λάιλ Μενέντεζ. Το οφείλουμε σε εκείνα τα μικρά αγόρια που έχασαν την παιδική τους ηλικία, που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακουστούν, να βοηθηθούν ή να σωθούν».

Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τους αδελφούς Μενέντεζ έρχεται εν μέσω της σειράς του Netflix «Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story», που δημιούργησε ο Ράιαν Μέρφι, με τον οποίο η Καρντάσιαν έχει συνεργαστεί στο «American Horror Story: Delicate».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Εκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά στα γενέθλια της ΝΔ

Γάζα: Ο Εβραίος «Σίντλερ» - Πώς ο Στιβ Μάμαν κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες παιδιά που απήγαγε το ISIS

Βρετανία: Ποια είναι η Εστέλ Όγκιλβι, που μπλέχτηκε σε ερωτικό τρίγωνο με δύο αντιπάλους της Formula 1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης