Λουκίλα Καρρέρ: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα - Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία, λέει

Λουκίλα Καρρέρ: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα - Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία, λέει

Ήταν ευλογημένο το τέλος, λες και το ήξερα και του έκανα ερωτική εξομολόγηση, είπε

loukila-karrer
Τις πρώτες της δηλώσεις μετά τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα έκανε η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ.

Ήταν στο πλευρό του μέχρι το τέλος, ενώ όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», ο σπουδαίος συνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της.

«Τον ευχαριστώ για όσα ζήσαμε. Είχε σταματήσει να τρώει και να πίνει τις τελευταίες τρεις μέρες. "Πιες λίγο νερό", του λέω να ξαναγυρίσουμε στη ζωή μας. Του είπα πόσο ωραία χρόνια πέρασα, ευχαριστώ για όλα, για το παιδί μας, για όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d4ntm4kq7fe9)

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Άκουσε αυτό που ήθελε και κάνει ένα "ααχ" και κατέρρευσε. Ήταν ευλογημένο το τέλος, λες και το ήξερα και του έκανα αυτή την ερωτική εξομολόγηση».

Όπως είπε κλείνοντας, θεωρεί «ευλογία» το ότι άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της. «Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία», ανέφερε.

«Έπεσε βαθιά σιωπή» στο ελληνικό τραγούδι

Ο Μίμης Πλέσσας, ο σπουδαίος μουσικός, ο πολυγραφότατος συνθέτης, ο μεγάλος δάσκαλος, ο μαέστρος, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, λίγες μόλις ημέρες πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες τραγούδια-«διαμάντια» που είναι καταγεγραμμένα ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά κάθε Έλληνα.

Ήταν εκείνος που, μαζί με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, δημιούργησε, το 1969, τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο όλων των εποχών, τον μυθικό «Δρόμο» με τα αθάνατα τραγούδια του, που ερμήνευσαν μοναδικά ο Γιάννης Πουλόπουλος και η Ρένα Κουμιώτη: «Το Άγαλμα», «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», «Ξημερώνει Κυριακή», «Γέλαγε η Μαρία»… Μελωδίες υπέροχες και στίχοι μαγικοί που μέχρι σήμερα, δεκαετίες μετά την δημιουργία τους συγκινούν, δημιουργούν έντονες εικόνες και συναισθήματα.

Γιάννης Πουλόπουλος & Μίμης Πλέσσας το άγαλμα live

Posted by Takaros13 Music Fever on Saturday, March 14, 2020

Ρένα Κουμιώτη - Μίμης Πλέσσας - 1980 - Χάθηκες - Γιατί δε με μιλάς - Τι να πρωτοθυμηθούμε
Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά Μίμη Πλέσσα - 60 αξέχαστα τραγούδια (by Linda's Music Dream)

Δεν ήταν όμως μόνον ο Πουλόπουλος που εκτοξεύθηκε με τα τραγούδια του Πλέσσα αλλά και πλήθος ακόμη τραγουδιστών, όπως η Μαρινέλλα, η Τζένη Βάνου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Στράτος Διονυσίου, η Νάνα Μούσχουρη…
Τζένη Βάνου - Τώρα
Μίμης Πλέσσας & Τόλης Βοσκόπουλος στο Καλλιτεχνικό Καφενείο
Μαρινέλλα - Μίμης Πλέσσας - Δώσ' μου τ' αθάνατο νερό | Official Audio Release
Μίμης Πλέσσας - Νερό Κι' Αλάτι

Επί δεκαετίες ολόκληρες όποια νότα άγγιζε ο Μίμης Πλέσσας γινόταν χρυσός. Κι αυτό μόνον τυχαίο δεν ήταν αφού υπήρξε ένας σπάνιος μελωδός που σε συνδυασμό με τις άριστες μουσικές γνώσεις του έκανε θαύματα όταν καθόταν στο πιάνο του. Η μουσική του φαντασία ήταν αχαλίνωτη, η δεξιοτεχνία του μεγάλη γι΄ αυτό και δεν δίστασε να εκφραστεί σε όλα τα μουσικά είδη, από την τζαζ και την ελαφρά μουσική ως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες.

Ήταν μικρό παιδί ακόμη όταν έκατσε για πρώτη φορά στο πιάνο. Τα μικρά του δάχτυλα ίσα που άγγιζαν τα πλήκτρα. Η δύναμή τους όμως ήταν από τότε μεγάλη, πολύ μεγάλη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι από τα 15 του μόλις του χρόνια έπαιζε στην ορχήστρα ελαφράς μουσικής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στα φοιτητικά του χρόνια οι νότες έδωσαν μάχη με τους αριθμούς και τα σύμβολα και επικράτησαν πανηγυρικά. Οι σπουδές του στα μαθηματικά, τη φυσική και την χημεία ήταν απλά ένα σκαλοπάτι πριν φθάσει στον προορισμό για τον οποίο ήταν γεννημένος: τη μουσική. Και η διαμονή στην Αμερική της δεκαετίας του ’50 τού έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει την τζαζ μέσα από σπουδαίους εκπροσώπους της.

Η πρώτη μουσική του περίοδος μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επικεντρώθηκε, κατά κύριο λόγο στην ελαφρά μουσική με κομμάτια όπως τα «Ποιος το ξέρει», «Αστέρι, αστεράκι», «Πόσο λίγο μ' αγαπούσες» κ.α.

Η συνάντησή του, ωστόσο, με τον Γιάννη Δαλιανίδη θα ανοίξει ένα νέο, χρυσό κύκλο στην καριέρα του, αυτόν του ελληνικού κινηματογράφου και των μιούζικαλ. Οι μουσικές και τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα θα ερμηνευτούν από τους γνωστότερους πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης και τα γίνουν τεράστιες επιτυχίες. Η Μαίρη Χρονοπούλου θα ξεσηκώσει τα πλήθη τραγουδώντας «Είμαι γυναίκα του γλεντιού» και «Του αγοριού απέναντι» στο «Μια κυρία στα μπουζούκια», η Ζωή Λάσκαρη θα τραβήξει όλα τα βλέμματα με το «Crazy Girl» στις «Θαλασσιές τις χάντρες», κι η Μάρθα Καραγιάννη θα περιγράψει τραγουδιστά τον «Άντρα που θα παντρευτεί» στο «Γοργόνες και Μάγκες». Ένα είναι σίγουρο: πως χωρίς τη μουσική του Πλέσσα ο ελληνικός κινηματογράφος θα ήταν μισός.
Είμαι γυναίκα του γλεντιού - Μαίρη Χρονοπούλου
*CRAZY CRAZY  GIRL* ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ - *ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ*-ΜΙM. ΠΛΕΣΣΑΣ-GREEK MUSICAL- 60s

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έβαλε την πολύτιμη υπογραφή του σε 104 ταινίες και 70 θεατρικές και παραστάσεις, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, ανακάλυψε και στήριξε νέους καλλιτέχνες στα πρώτα τους βήματα, έγραψε έργα μεγάλης κλίμακα, διήθυνε σπουδαίες ορχήστρες, τιμήθηκε με αμέτρητα βραβεία, σάρωσε τους χρυσούς και τους πλατινένιους δίσκους.

Αδιάκοπα δημιουργικός, δεν σταμάτησε να γράφει και να διοργανώνει συναυλίες μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Μιας ζωής πλούσιας σε εμπειρίες η οποία χαρακτηρίστηκε από το απαράμιλλο ταλέντο του, τον άσβεστο ενθουσιασμό του την εργατικότητά του αλλά και την ευγένεια και την αγάπη που απλόχερα χάριζε σε όποιον βρισκόταν δίπλα του.

Και κάπως έτσι, «χθες, μεσάνυχτα και κάτι»… έκανε την τελευταία του υπόκλιση και πήρε τον «Δρόμο» που οδηγεί στην αιωνιότητα.



Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Πουρσανίδης: Σκέφτομαι με έναν τρόπο που είναι περισσότερο γυναικείος, οι φίλοι μου λένε ότι «χαλάω την πιάτσα»

Κούρσα για τέσσερις οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Όλα ανοιχτά για το δίδυμο του β' γύρου, τι έδειξαν τα τελευταία γκάλοπ

Φορτηγό παρέσυρε 70χρονο στο Κερατσίνι και τον τραυμάτισε θανάσιμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης