Diddy: Σκάνδαλο με βιασμούς και trafficking απειλεί rich & famous - Τα πάρτι της ακολασίας του διάσημου ράπερ

Δικογραφία-καταπέλτης προκαλεί πανικό στους κύκλους των πλούσιων και διάσημων της σόουμπιζ και της πολιτικής, μετά τη σύλληψη του τρεις φορές βραβευμένου με Grammy ράπερ, που κατηγορείται μέχρι και για κακοποίηση παιδιών επί 30 χρόνια

Τρίζει συθέμελα η παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος από το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύπτεται, αργά και βασανιστικά, μετά την πρόσφατη σύλληψη του διάσημου ράπερ και μεγαλοπαράγοντα της δισκογραφίας Diddy, ο οποίος βρέθηκε, εν μια νυκτί, από τα φώτα και τη χλιδή στα υγρά και σκοτεινά κρατητήρια της Νέας Υόρκης, κατηγορούμενος για σωρεία εγκλημάτων, σεξουαλικών κατά κύριο λόγο, στα οποία φέρεται να εμπλέκονται πλήθος διασημοτήτων από τους χώρους όχι μόνο της σόουμπιζ, αλλά και των επιχειρήσεων, ακόμα και της πολιτικής.


Ο τρεις φορές βραβευμένος με Γκράμι Σον Τζον Κομπς, γνωστός ως Diddy ή Puff Daddy, κατηγορείται για επαναλαμβανόμενους βιασμούς, μεταξύ άλλων και ανηλίκων, υπό τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, σωματεμπορία, εξώθηση σε πορνεία, εκβιασμούς και απάτες, και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 χρόνων κατ’ ελάχιστον. Το γεγονός μάλιστα ότι μέχρι στιγμής και παρά τις επίμονες προσπάθειες των καλοπληρωμένων δικηγόρων του έχουν απορριφθεί όχι ένα, αλλά δύο αιτήματά του για αποφυλάκιση, δείχνει πως τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί εις βάρος του είναι πολλά και εξόχως σημαντικά. Σε αυτά σίγουρα συμπεριλαμβάνονται τα περισσότερα από 100 μπουκάλια baby oil - λιπαντικών, τα ναρκωτικά και τα όπλα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες στα σπίτια του.

Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν η εικόνα που σχηματίζεται μέσα από τη δικογραφία είναι αυτή ενός τέρατος που επί 30 ολόκληρα χρόνια «κακομεταχειριζόταν, απειλούσε και εξανάγκαζε γυναίκες και άλλους γύρω του να εκπληρώσουν τις σεξουαλικές του επιθυμίες, να προστατεύσουν τη φήμη του και να αποκρύψουν τη συμπεριφορά του, στήνοντας μια εγκληματική επιχείρηση της οποίας μέλη και συνεργάτες εμπλέκονταν σε σεξουαλική διακίνηση, καταναγκαστική εργασία, απαγωγές, εμπρησμούς, δωροδοκίες, παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και πολλά ακόμη».
Aπό τα φώτα και τη χλιδή στα υγρά και σκοτεινά κρατητήρια της Νέας Υόρκης, εν μια νυκτί, βρέθηκε ο ράπερ Diddy, κατηγορούμενος για σωρεία εγκλημάτων, σεξουαλικών κατά κύριο λόγο, στα οποία φέρεται να εμπλέκεται πλήθος διασημοτήτων
Οι καταγγελίες

Ενώ οι φήμες για τον έκλυτο βίο του Diddy κυκλοφορούσαν ως αστικοί μύθοι επί δεκαετίες, μια καταγγελία που έγινε, τον περασμένο Νοέμβριο, από την επί σειρά ετών σύντροφό του, τραγουδίστρια Cassie Ventura για βιασμό και επαναλαμβανόμενη άσκηση σωματικής βίας, ήταν εκείνη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η ίδια κατέθεσε πως από το 2005, όταν ήταν 19 ετών, μέχρι το 2018 που τελείωσε η σχέση τους, την ανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις με άλλα άτομα, ενώ ο ίδιος βιντεοσκοπούσε, και της φερόταν εξαιρετικά βίαια μη μπορώντας να ελέγξει την οργή του, συν του ότι της χορηγούσε ναρκωτικές ουσίες προκειμένου να κάμπτει τις αντιστάσεις της και να οδηγεί σε αποτυχία κάθε προσπάθειά της να αποδράσει από την κόλαση που βίωνε.

Σοκαριστική επιβεβαίωση των καταγγελιών της, μάλιστα, αποτέλεσε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγους μήνες, στο οποίο ο 58χρονος ράπερ φαίνεται ξεκάθαρα να την κυνηγά σε διάδρομο ξενοδοχείου και αφού την ακινητοποιεί και τη χτυπά, της βάζει στο στόμα ναρκωτική ουσία. Μπορεί οι απειλές του βαρόνου της μουσικής βιομηχανίας να ανάγκασαν τη Ventura να αποσύρει τις κατηγορίες, κάποια άλλα στόματα όμως ήταν έτοιμα να ανοίξουν.

Μόλις λίγες ημέρες αργότερα κατατέθηκαν επίσημες καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες τον κατηγόρησαν πως τις βίασε, σε ορισμένες περιπτώσεις και μαζί με άλλα άτομα, αφού πρώτα τις είχε ναρκώσει με ουσίες που έριχνε στο ποτό τους, μεταξύ των οποίων και αναισθητικό για άλογα! Αντρο της ακολασίας ήταν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δισκογραφικά στούντιο της δισκογραφικής του εταιρείας με το όνομα «Bad Boy Records» που, όπως αποδείχτηκε, χαρακτηρίζει απόλυτα τον άλλοτε ταλαντούχο καλλιτέχνη, εκσυγχρονιστή της δισκογραφίας και κυνηγό νέων ταλέντων.

Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι φορές που φέρεται να επέβαλε τις άρρωστες σεξουαλικές ορέξεις του σε ανήλικα παιδιά υποσχόμενος μια λαμπρή μουσική. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε προ ημερών Αμερικανός δικηγόρος ο οποίος έχει αναλάβει τις υποθέσεις 120 φερόμενων ως θυμάτων του, ανάμεσά τους βρίσκονται 25 ανήλικοι, εκ των οποίων ένα αγόρι που ήταν μόλις 9 ετών όταν το κακοποίησε κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης.

«Πολλοί ισχυροί άνθρωποι και πολλά βρώμικα μυστικά θα εκτεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες» προανήγγειλε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «τα ονόματα κάποιων εμπλεκόμενων θα σοκάρουν».
Ο Diddy σε πρώτο πλάνο με ένα μπουκάλι σαμπάνιας ανά χείρας και ακριβώς πίσω του ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο καλεσμένος σε πάρτυ του ράπερ, το 1999
Τα πάρτυ της ακολασίας και η λίστα των καλεσμένων

Η αλήθεια είναι ότι πολλά πασίγνωστα ονόματα από τον χώρο της σόουμπιζ, των επιχειρήσεων, αλλά και της πολιτικής έχουν χάσει τον ύπνο τους μετά τη σύλληψη του πανίσχυρου μουσικού παράγοντα, με τον οποίο συνευρίσκονταν συχνά πυκνά σε παρουσιάσεις δίσκων, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και φυσικά στα μεγαλειώδη πάρτυ που διοργάνωνε, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι προσφάτως, στις πολυτελείς επαύλεις του στα παραλιακά Χάμπτονς, στο Λος Αντζελες και το Μαϊάμι, σε πανάκριβα ξενοδοχεία και σε μεγάλα κλαμπ για να γιορτάσει άλλοτε τα γενέθλιά του, άλλοτε την Πρωτοχρονιά ή την Ημέρα Ανεξαρτησίας και άλλοτε πάλι μια δισκογραφική κυκλοφορία.

Στα θρυλικά «Freak Offs» ή «White Parties», όπως ονομάζονταν, γίνονταν τέτοια όργια, συχνά χωρίς τη συναίνεση κάποιων συμμετεχόντων, που οι ακατάλληλες σκηνές των πριβέ πάρτυ από την ταινία του Κιούμπρικ «Μάτια ερμητικά κλειστά», με πρωταγωνιστές τον Τομ Κρουζ και την Νικόλ Κίντμαν, φαντάζουν πολύ light.

Η μουσική έπαιζε στη διαπασών, η σαμπάνια και τα κάθε είδους ναρκωτικά έρεαν άφθονα, ενώ ανάμεσα στους εκατοντάδες διάσημους προσκεκλημένους κυκλοφορούσαν ημίγυμνες γυναίκες, κάποιες εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ, αλλά και αρκετές θύματα του ισχυρού οικοδεσπότη που τις εξανάγκαζε, με διάφορες απειλές, να παίζουν αυτό τον ρόλο.

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Γιατί μετά τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκινούσε το... άγριο «γλέντι» που διαρκούσε ενίοτε μέρες ολόκληρες. Ο Diddy έδινε το σύνθημα και όποιος ήθελε έμενε, όποιος δεν άντεχε αποχωρούσε: «Σας ταΐσαμε, σας ποτίσαμε, τώρα ξεκινάει το πάρτυ της ζωής σας!» φώναζε εκστασιασμένος κηρύσσοντας την έναρξη των ανομολόγητων οργίων. «Ο,τι συνέβαινε πριν από τις 2 τα ξημερώματα δεν συγκρινόταν με αυτά που γίνονταν στις πέντε. Ηταν γνωστό ότι τα πράγματα ήταν άγρια. Οτιδήποτε μπορούσε να συμβεί σε αυτά τα πάρτυ», δήλωσε με νόημα αυτόπτης μάρτυρας θέλοντας να περιγράψει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε.
Μια ατμόσφαιρα που είχαν βιώσει, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, εκατοντάδες διάσημοι, πλούσιοι και ισχυροί που σύχναζαν στα πάρτυ του «κακού παιδιού» της ραπ. Ανάμεσά τους, όπως προκύπτει από φωτογραφίες αλλά και από λίστες καλεσμένων που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν πολλοί καλλιτέχνες από τον μουσικό χώρο, με πρώτο και καλύτερο το ζευγάρι Jay-Z - Beyoncé, στενοί φίλοι του οικοδεσπότη, η Jennifer Lopez, η οποία στις αρχές του ’90 διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Diddy, η Rihanna, η Shakira, η Mariah Carey, η Adele, η Madonna, ο Justin Bieber, ο Kanye West, ο 50 Cent, ο Snoop Dogg, η Alicia Keys, ο Lenny Kravitz, ηθοποιοί όπως o Leonardo DiCaprio, ο Ashton Kutcher με την πρώην σύζυγό του Demy Moore, ο Sean Penn, ο Will Smith, ο Jamie Foxx, η Eva Longoria, η Pamela Anderson, οι τηλεοπτικές περσόνες Oprah Winfrey και Ellen DeGeneres, πολιτικοί, ακόμα και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Σε καμία περίπτωση, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι όσοι είχαν προσκληθεί ή παραβρεθεί σε κάποια από τα πάρτυ που διοργάνωσε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο Diddy ήταν ενήμεροι ή συμμετείχαν στις σκοτεινές δραστηριότητές του. Αρκετοί, ωστόσο, που ανήκουν στον στενό του κύκλο έχουν χάσει τον ύπνο τους τις τελευταίες ημέρες είτε γιατί γνώριζαν και δεν μιλούσαν, είτε γιατί φοβούνται μήπως είναι καταγεγραμμένοι σε κάποια από τα καυτά βίντεο που έχει στο αρχείο του με τις σκηνές από τις κοινές ακόλαστες νύχτες τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι είναι εξαφανισμένοι από προσώπου γης, κάποιοι έσπευσαν να διαχωρίσουν δημόσια τη θέση τους και κάποια άλλοι επιδόθηκαν σε ένα σαφάρι εκκαθάρισης των λογαριασμών τους στα social media, διαγράφοντας επαφές που συνδέονται με τον άνθρωπο που προκάλεσε το τρίτο μεγαλύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών μετά τον Τζέφρι Επσταϊν, που αυτοκτόνησε στη φυλακή, και τον άλλοτε πανίσχυρο κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουαϊστάιν, η υπόθεση του οποίου στάθηκε αφορμή για το ξέσπασμα του κινήματος #metoo σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κατά σειρά από αριστερά: Ντόνα Κάραν, Τόμι Λι, Μαράια Κάρεϊ, Diddy, Σταρ Τζόουνς και Ρεβ, ντυμένοι άπαντες στα λευκά, σε ένα από τα White Parties που διοργάνωσε ο ράπερ το 2008
Οι θεωρίες συνωμοσίας

Το σκάνδαλο Diddy, πάντως, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, και κατά πολλούς μπορεί να λάβει στο άμεσο μέλλον ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, πρωταγωνιστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαιτέρως στο TikTok όπου ανεβαίνουν, καθημερινά, δεκάδες σχετικές αναρτήσεις. Κάποιες αφορούν διασταυρωμένες πληροφορίες κι άλλες πάλι αγγίζουν τα όρια της θεωρίας συνωμοσίας, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις τίποτα δεν αποκλείεται.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πιο τραβηγμένα σενάρια, ο Diddy, μαζί με τον στενό φίλο και συνεργάτη του Jay Z, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να πάρουν τα σκήπτρα της μουσικής βιομηχανίας, φέρονται να εμπλέκονται στις δολοφονίες του Michael Jackson, των επιδραστικών ράπερ Tupac Shakur και The Notorious B.I.G., το 1996 και το 1997 αντίστοιχα, αλλά και της υπερταλαντούχας τραγουδίστριας Aliya, η οποία σκοτώθηκε το 2001 σε αεροπορικό δυστύχημα και αποτελούσε, δυνητικά, εμπόδιο στην καριέρα της Beyonce.

Επιπλέον, κυκλοφορεί ένα τραγούδι στο οποίο ο Τζάστιν Μπίμπερ, τον οποίο ανέδειξε ο Diddy σε σούπερ σταρ, ακούγεται να τραγουδά «έχασα τον εαυτό μου σε ένα από τα πάρτυ του Diddy, το έκανα για μία Ferrari, αλλά μου κόστισε πολύ παραπάνω από την ψυχή μου», υπονοώντας ότι έχει υπάρξει θύμα του. Το τραγούδι αυτό, ωστόσο, δεν είναι καταγεγραμμένο σε κανέναν επίσημο κατάλογο, με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι πιθανότατα αποτελεί προϊόν επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης πάντως δεν έχει κάνει καμία δήλωση για όλα αυτά.

Κάποιοι άλλοι, πάλι, ισχυρίζονται πως οι αποκαλύψεις σχετικά με τα πάρτυ οργίων του Diddy ευθύνονται για το διαζύγιο της Λόπεζ και του Μπεν Αφλεκ, αλλά και για τη φημολογούμενη κρίση στον γάμο του Αστον Κούτσερ με τη Μίλα Κούνις.

Φωτογραφία: Getty images / ideal images

Ειδήσεις σήμερα:

Τελικά αποτελέσματα στο ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 29,64% - Δεύτερος ο Δούκας με 21,41%, τρίτος ο Γερουλάνος με 21,12%

Βίντεο: 20χρονος YouTuber διέλυσε McLaren $200.000 σε live streaming - Κοίταζε το κινητό του ενώ οδηγούσε υπό βροχή

Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr