Αλέξια για Μίμη Πλέσσα: Θα είναι για πάντα μαζί μας

Ο σπουδαίος συνθέτης έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου και η τραγουδίστρια μίλησε για τη συνεργασία τους

Η Αλέξια και ο Μάκης Δελαπόρτας ήταν καλεσμένοι το πρωί της 7ης Οκτωβρίου στην εκπομπή «Super Katerina» και μεταξύ άλλων, μίλησαν τόσο για τη φιλία τους, όσο και για τη συνεργασία τους με τον αείμνηστο συνθέτη Μίμη Πλέσσαπου πέθανε στις 5 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια περιέγραψε την γνωριμία της με τον συνθέτη όταν σπούδαζε στη Βοστώνη και το πόσο είχε αποθεωθεί από όλο το πανεπιστήμιο όταν είχε δώσει συναυλία εκεί. Με τη σειρά του, ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρθηκε σε έναν δίσκο που είχε κάνει μαζί με την Αλέξια και ο οποίος είχε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

Αρχικά, η Αλέξια είπε: «Καταρχάς χαιρετώ τον Μάκη (Δελαπόρτα) και όλους τους συνεργάτες σας εκεί. Είμαι συγκινημένη διπλά, βλέπω και εσένα Μάκη μου και δεν περίμενα πως θα έρθει αυτή η μέρα γιατί ο Μίμης θα είναι πάντα μαζί μας. Με τον Μίμη γνωριστήκαμε στην Βοστώνη στο πανεπιστήμιο όταν σπούδαζα το 1983. Τότε ήμασταν συμφοιτητές με τον γιο του Αντώνη. Το 1983 θυμάμαι είχε έρθει για ένα master, μια σειρά απο διαλέξεις εκεί και για μία συναυλία προς όλο το πανεπιστήμιο, επειδή ήταν κυρίως jazz μουσικός. Τότε το πανεπιστήμιο έδωσε standing ovation. Σηκώθηκαν όλοι και χειροκροτούσαν επί ώρα τον Μίμη μας. Και μετά όταν ήρθα στην Ελλάδα για την αρχή της δικής μου καριέρας, της δικής μου πορείας κάναμε πολύ παρέα σε εργασίες».

Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια πρόσθεσε: «Περάσαμε υπέροχα και με τον Μίμη και με τον Μάκη μας, φιλία χρόνων με τον Μίμη. Όταν καμιά φορά μου λένε οι άνθρωποι, το απλό ακροατήριο, ότι δεν μας αρέσει η jazz μουσική, τι είναι αυτό το είδος δεν το καταλαβαίνουμε και λέω ''μα τραγουδάτε επί χρόνια jazz, τη μουσική του Μίμη Πλέσσα και του Κώστα Καπνίση"».

Όταν η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Αλέξιας και του Μάκη Δελαπόρτα με τη Ρένα Βλαχοπούλου, η Αλέξια σημείωσε: «Επίσης τραγουδούσε jazz στην Νέα Υόρκη». Τότε ο Μάκης Δελαπόρτας είπε: «Η Ρένα ήταν η βασίλισσα της jazz την δεκαετία του 40, όταν δεν υπήρχε καν στην Ελλάδα. Εγώ να πω πως με την Αλέξια φτιάξαμε ένα δίσκο τότε το 94, ορόσημο για τη δισκογραφία την ελληνική. Εγώ υπέγραψα την παραγωγή, η Αλέξια τραγούδησε καταπληκτικά όλα τα κλασικά τραγούδια των περασμένων δεκαετιών και όλων των μεγάλων συνθετών. Μιλάμε για Πλέσσα, Θεοδωράκη, Καπνίση, Μουζάκη και όλων των μεγάλων (με την τραγουδίστρια να προσθέτει τον Γιάννη Σπάρτακο και τον Τάκη Μωράκη). Όμως θα σταθώ στον Πλέσσα γιατί η Αλέξια τραγούδησε συγκλονιστικά τα τραγούδια του».

Η είδηση του θανάτου του 
Στις 5 Οκτωβρίου έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας. Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια.

Έχει γράψει μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις, για τις οποίες έλαβε πολυάριθμες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Έχει διευθύνει με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, ενώ συνθέσεις του έχουν ηχογραφηθεί στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Ήταν παντρεμένος με την Λουκίλα Καρρέρ, με την οποία απέκτησε μια κόρη το 1998. Γιος του από προηγούμενο γάμο, είναι ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Πλέσσας.

«Κι εσύ δεν θα’σαι πλαι μου Αστέρι της Ζωής μου……» ….θά εισαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις μέχρι να ανταμώσουμε και παλι Ψυχή μου. Το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε.Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..», έγραψε στο Χ η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Παπανώτας σκεφτόταν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε για το... ΠΑΣΟΚ - Δείτε βίντεο

Πρόταση Δούκα για ντιμπέιτ με Ανδρουλάκη: Επικοινώνησα με την ΕΡΤ, να γίνει διάλογος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ


Ως και 5°C πάνω από το κανονικό οι θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο, λέει ο Κολυδάς - Η προοπτική για την επόμενη εβδομάδ
α
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr