Τέιλορ Σουίφτ: Είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο με 1,6 δισ. δολάρια - Ξεπέρασε τη Ριάνα

Η ποπ σταρ κατέκτησε την πρώτη θέση κυρίως λόγω της μουσικής της και των ζωντανών εμφανίσεών της

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Forbes, η 34χρονη τραγουδίστρια ξεπέρασε τη Ριάνα με καθαρή αξία που υπολογίζεται σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το οικονομικό περιοδικό ανέφερε ότι η Σουίφτ κατέκτησε την πρώτη θέση κυρίως λόγω της μουσικής της και των ζωντανών εμφανίσεών της.
Η περιουσία της ποπ σταρ περιλαμβάνει 600 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από τα πνευματικά δικαιώματα και τις περιοδείες και από έναν μουσικό κατάλογο αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Σουίφτ έχει επίσης περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητη περιουσία με τα πέντε σπίτια της στις ΗΠΑ.

Η 36χρονη Ριάνα βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη Σουίφτ, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη στις επιτυχημένες σειρές καλλυντικών «Fenty Beauty» και εσωρούχων «Savage x Fenty», που έχει ιδρύσει. 

Το Forbes ανέφερε ότι η Σουίφτ έφτασε για πρώτη φορά σε καθεστώς δισεκατομμυριούχου τον Οκτώβριο του 2023 λόγω της sold-out περιοδείας της, «Eras Tour», και του μουσικού της καταλόγου.

Η περιοδεία «Eras Tour», η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, είναι η περιοδεία με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως, κερδίζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Rolling Stone. Τον Δεκέμβριο του 2023, το περιοδικό ανέφερε ότι η Σουίφτ πούλησε περίπου 4,3 εκατομμύρια εισιτήρια σε μέση τιμή 238 δολαρίων.
Η Σουίφτ δεν σπάει μόνο ρεκόρ με την περιοδεία της, αλλά με την κυκλοφορία των άλμπουμ της.

Το 2021, άρχισε να κυκλοφορεί εκ νέου ηχογραφήσεις των πέντε πρώτων άλμπουμ της, ώστε να μπορέσει να ανακτήσει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους, αφού ο πρώην μάνατζέρ της Σκούτερ Μπρον πούλησε τα δικαιώματα των άλμπουμ της για περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία.

Το νέο άλμπουμ της τραγουδίστριας, «The Tortured Poets Department», έκανε ντεμπούτο στο Νο. 1 του Billboard 200 και παρέμεινε στην κορυφή των charts για 15 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του τον Απρίλιο. Το άλμπουμ έχει πουλήσει μέχρι στιγμής περισσότερα αντίτυπα από οποιοδήποτε άλλο μουσικό έργο φέτος, με περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε καθαρές πωλήσεις μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Φωτογραφία: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Παπανώτας σκεφτόταν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε για το... ΠΑΣΟΚ - Δείτε βίντεο

Πρόταση Δούκα για ντιμπέιτ με Ανδρουλάκη: Επικοινώνησα με την ΕΡΤ, να γίνει διάλογος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ


Ως και 5°C πάνω από το κανονικό οι θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο, λέει ο Κολυδάς - Η προοπτική για την επόμενη εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr