Σοφία Μουτίδου: Κάποιες εκπομπές που κατά καιρούς έχουν κατακρεουργήσει τους υπέρβαρους, τώρα παίρνουν το μέρος τους

Σοφία Μουτίδου: Κάποιες εκπομπές που κατά καιρούς έχουν κατακρεουργήσει τους υπέρβαρους, τώρα παίρνουν το μέρος τους

Φαίνεται παιδιά, μη λέτε ψέματα, τόνισε η κωμικός

moutidou
Η Σοφία Μουτίδου τοποθετήθηκε ως προς το θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες: τη Ματούλα Ζαμάνη που έβγαλε την μπλούζα της κατά τη διάρκεια συναυλίας της.

Η κίνηση της τραγουδίστριας σχολιάστηκε στα κοινωνικά δίκτυα και μετέπειτα στις τηλεοπτικές ψυχαγωγικές εκπομπές.

Η γνωστή κωμικός υπερασπίστηκε την ερμηνεύτρια και τόνισε ότι όταν το κάνουν αντίστοιχα άλλοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες δεν κατακρίνεται. Υποστήριξε πως αιτία της όποιας αντίδρασης είναι ο ρατσισμός και η χονδροφοβία και συγχρόνως σχολίασε πως σε όποιον δεν άρεσει το συγκεκριμένο θέαμα, δεν είναι υποχρεωμένος να το παρακολουθήσει και πόσω μάλλον να εκφέρει την άποψή του επί τούτου. Επιπλέον, κατηγόρησε τις εκπομπές πως προσποιούνται ότι είναι με το μέρος των υπέρβαρων ατόμων, ενώ στο παρελθόν έχουν «κατακρεουργήσει» τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο
Video 364. Η μπλούζα της Ματούλας Ζαμάνη. | Sofia Moutidou
Κλείσιμο

Μεταξύ άλλων, είπε: «Τι συμβαίνει άραγε στο μυαλό των ανθρώπων όταν ένας υπέρβαρος άνθρωπος πετάει την μπλούζα του πάνω σε μια σκηνή, ως καλλιτέχνης, στην υπόκλιση, πριν ή οπουδήποτε μες το σόου του, δείχνοντας το σώμα του; Οι άνθρωποι χωρίζονται σε πάρα πολλές κατηγορίες και με πάρα πολλά παρελθόντα».

Και πρόσθεσε: «Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του για τον εαυτό του και τη γνώμη του για τους άλλους. Το λέω πάρα πολύ συχνά στην παράστασή μου, αρκεί να μην παίρνει ένα διαδικτυακό στυλό και γράφει δημόσια εξευτελιστικά σχόλια».

Επίσης, υπογράμμισε πως ο κόσμος που είχε πάει να την παρακολουθήσει δεν εναντιώθηκε στην κίνησή της και πως οι ίδιοι τη θαυμάζουν ως καλλιτέχνιδα, χωρίς να δίνουν σημασία στην εξωτερική εμφάνιση:

«Το κοινό που είναι τέλειο και καλλίγραμο, είναι θεοί και έχουν λύσει τα προβλήματα της ζωής τους και λένε: "Καλά δεν ντράπηκες; Είναι δυνατόν; Ποιος ήθελε να σε δει;". Θα απαντήσω πολύ γρήγορα όλο το κοινό που είναι εκεί. Υπάρχει ένα κοινό που τιμά τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα και κάθε καλλιτέχνη, το οποίο πληρώνει ένα κόμιστρο, δεν το βλέπει δωρεάν στο Internet, κάνει την τιμή, αφιερώνει ένα βράδυ του για τον καλλιτέχνη που αγαπά. Τον καλλιτέχνη που αγαπά - το λέω και από την πλευρά του καλλιτέχνη και από την πλευρά του κοινού - δεν αγαπάμε κάποιον για την εμφάνισή του, για τα ρούχα που φοράει, δεν αγαπάμε κάποιον για την εικόνα του, αγαπάμε κάποιον για αυτό που φέρει».

Η Σοφία Μουτίδου συνέχισε: «Δεν είναι ότι μας χάλασε που η Ματούλα Ζαμάνη πέταξε τη μπλούζα της στο κοινό και είχε περίσσια κιλά. Είναι που αυτό κάτι ακούμπησε μέσα μας. Κάθε φορά που μας θορυβεί μια πράξη κάποιου, έχει να κάνει με το μέσα μας. Αν μια πράξη κάποιου σε κάνει να βγάζεις ένα μέρος του εαυτού σου το οποίο είναι επιθετικό, επιφυλακτικό, τότε κάτι συμβαίνει με εσένα, όχι με τη Ματούλα, όχι με τη μπλούζα της, όχι με το σώμα της. Και θα παρακαλούσα στα αλήθεια κάποιες εκπομπές που κατά καιρούς έχουν κατακρεουργήσει τους υπέρβαρους, να μην παίρνουν τώρα το μέρος τους - το αυτονόητο, politically correct - μέρος, μόνο και μόνο για να χρυσώσουν το χάπι, χωρίς να πιστεύουν αυτό που λένε. Φαίνεται παιδιά. Μη λέτε ψέματα. Είναι κάτι που φαίνεται. Επικοινωνούν τα ασυνείδητά μας με κάποιον περίεργο τρόπο. Όταν λες ψέματα δημόσια ότι δεν είναι δυνατό να κατηγορείτε τον καλλιτέχνη αυτόν, ενώ έχεις κάνει άλλες 3 εκπομπές πίσω και η φωνή σου, η χροιά σου, η κοσμοθεωρία σου είναι ενάντια στην πράξη αυτή, φαίνεται».

Η κωμικός συμπλήρωσε: «Λίγα λόγια για τη ψυχή του καλλιτέχνη την ώρα που βρίσκεται πάνω στη σκηνή. Πολύ συχνά βλέπετε καλλιτέχνες να πετάνε τα μικρόφωνά τους, να σπάνε την κιθάρα τους, να πετάνε την πένα τους, να πετάνε τη μπλούζα τους. Για κάποιο λόγο γίνονται αυτά. Δε γίνονται για το θεαθήναι. Αυτά που γίνονται για το θεαθήναι φαίνονται, όπως φαίνονται και οι εκπομπές που λένε ψέματα. Έτσι φαίνεται και ο καλλιτέχνης που λέει ψέματα…».

«Μη μένουμε στο φαίνεσθαι. Είναι άκρως επικίνδυνο… Είδες που πέταξε τη μπλούζα της και δε σου άρεσε; Κράτα το για τον εαυτό σου. Δε μας ενδιαφέρει», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκκένωση του παραλιακού μετώπου του Λιβάνου ζητούν οι IDF - Μπαράζ ρουκετών από την Υεμένη στο κεντρικό Ισραήλ

ΠΑΣΟΚ, η μάχη του β΄ γύρου: Ψάχνει συμμάχους ο Δούκας, ανοίγματα στους άλλους υποψηφίους και από Ανδρουλάκη

Κιάνου Ριβς: Έκανε ντεμπούτο ως οδηγός αγώνων στην Ινδιανάπολη με τον «John Wick» στο καπό - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης