Φιλιπίν Λερουά-Μπολιέ: Από το César στην επιτυχία του «Emily in Paris»
bollie-0

Φιλιπίν Λερουά-Μπολιέ: Από το César στην επιτυχία του «Emily in Paris»

Στα 41 χρόνια της καριέρας της έχει υποδυθεί δεκάδες ρόλους και έχει βρεθεί υποψήφια για το βραβείο César - Η Σιλβί όμως στο νετφλιξικό best seller «Emily in Paris» είναι ο ρόλος που μάλλον την έχει αναδείξει περισσότερο

Η Φιλιπίν Λερουά-Μπολιέ μπορεί να έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη σειρά «Call my Agent», αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η δημοτικότητά της έχει εκτοξευτεί διεθνώς με τη νετφλιξική σειρά-ύμνο στη μόδα και τα insta stories «Emily in Paris».

Η 61χρονη ηθοποιός υποδύεται τη Σιλβί, την υπέρκομψη μεν, σκληρή δε προϊσταμένη της Εμιλι που της κάνει τη ζωή δύσκολη - κυρίως στον πρώτο κύκλο. Και παρότι είναι το αφεντικό που κανείς δεν θα ήθελε, οι νεότερες γενιές των τηλεθεατριών την έχουν αναγάγει σε πρότυπο της σύγχρονης χειραφετημένης γυναίκας.
«Ισως οι νεότερες γενιές βλέπουν τη Σιλβί ως κάποια που αρνείται να γίνει θύμα, κάτι το οποίο πιθανόν να εμπνέει κάποιες. Είναι πάντα δύσκολο να πεις τι είναι αυτό που βλέπουν οι άλλοι στον χαρακτήρα που υποδύεσαι, αλλά νομίζω ότι τους αρέσουν η δύναμή της, η ασέβειά της, το ότι δεν φοβάται να πει τη γνώμη της και ότι αν χρειαστεί θα γίνει κάποιες φορές αδυσώπητη», ήταν η εξήγηση που έδωσε η Λερουά-Μπολιέ σε συνέντευξή της στο «Harper’s Bazaar» για τα ενθουσιώδη μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά από τις θαυμάστριές της.

Ωστόσο, ακόμα και η ίδια έχει λόγους να θαυμάζει την ηρωίδα της. «Αυτό που έμαθα είναι να αξιολογώ το θάρρος μου περισσότερο απ’ ό,τι συνήθιζα. Δεν ήξερα πόσο γενναία ήμουν - η Σιλβί μού έδειξε ότι είμαι πολύ. Ισως είχα μια διαφορετική εικόνα για τον εαυτό μου, γιατί κατάλαβα ότι τελικά είμαι πολύ πιο δυνατή από πριν». Και παρότι αυτός ο ρόλος αύξησε κατακόρυφα τη δημοτικότητά της και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων και της δίδαξε και ένα-δυο πραγματάκια για τον εαυτό της, η ίδια κουβαλάει ήδη 41 χρόνια σημαντικής καριέρας στις πλάτες της και θεωρείται μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της Γαλλίας.
Κόρη του σπουδαίου Γάλλου ηθοποιού Φιλίπ Λερουά και του μοντέλου Φρανσουάζ Λοράν, γεννήθηκε στις Βερσαλλίες, έζησε τα παιδικά χρόνια της στη Ρώμη και επέστρεψε στο Παρίσι στα 16 της για να σπουδάσει υποκριτική. Η πρώτη της ταινία ήταν το «Surprise Party» του Ροζέ Βαντίμ το 1983. Δύο χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστήσει στην υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Three Men and a Cradle» και θα κερδίσει την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής υποψηφιότητά της στα βραβεία César.

Εβδομήντα ένας ρόλοι καταγράφονται στο πλούσιο βιογραφικό της, αλλά τελικά η Σιλβί μάλλον θα πάρει την πρώτη θέση στη λίστα με τους καλύτερους στην καριέρα της.

Getty Images/Ideal Image
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης