Κάνιε Γουέστ: Είχε προσλάβει άνδρα να κατασκοπεύει την οικογένεια των Καρντάσιαν και την Μπιάνκα Σενσόρι

Κάνιε Γουέστ: Είχε προσλάβει άνδρα να κατασκοπεύει την οικογένεια των Καρντάσιαν και την Μπιάνκα Σενσόρι

Σε μια νέα μήνυση κατά του διάσημου ράπερ, ένας ανώνυμος άνδρας ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε να διεξάγει έρευνες για διάφορους ανθρώπους

west_2
Ο Κάνιε Γουέστ μηνύεται από έναν πρώην υπάλληλο ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσλήφθηκε για να κατασκοπεύσει τις Καρντάσιαν, τη σύζυγο του ράπερ, Μπιάνκα Σενσόρι, ανάμεσα σε άλλα.

Σε καταγγελία που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες την Πέμπτη και περιήλθε στην κατοχή της Page Six, ένας άνδρας ισχυρίζεται ότι προσλήφθηκε για πρώτη φορά από τον Γουέστ στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της καμπάνιας του γύρω στον Δεκέμβριο του 2022.

Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι ο ρόλος του στη συνέχεια μετατράπηκε σε διευθυντή πληροφοριών, γεγονός που φέρεται να απαιτούσε από τον ίδιο να διεξάγει «διάφορες έρευνες» για δικηγόρους, ανθρώπους που έχουν μηνύσει τον Γουέστ, αλλά και τους κοντινούς του ανθρώπους.
Κλείσιμο
«Ο άνδρας κλήθηκε επίσης από τον Ye [σ.σ. το επίσημο όνομα του Κάνιε Γουέστ] να ερευνήσει την οικογένεια Καρντάσιαν και τις φερόμενες διάφορες εγκληματικές διασυνδέσεις που ο Ye πίστευε ότι η οικογένεια είχε με εγκληματικές επιχειρήσεις, ανάμεσα στα οποία και για εμπόριο λευκής σαρκός», υποστηρίζει η καταγγελία.

Ο άνδρας έπρεπε να «προσλάβει ιδιωτικούς ερευνητές για να ακολουθήσουν και να “παρακολουθήσουν” τη σύζυγό του, Μπιάνκα Σενσόρι, όταν ταξίδευε μόνη της για να επισκεφθεί την οικογένειά της στην Αυστραλία» χωρίς να το γνωρίζει ή να συναινεί η ίδια, ισχυρίζεται επίσης η αγωγή.

Εκτός από τους ισχυρισμούς για την Καρντάσιαν και τη Σενσόρι, όμως, ο ανώνυμος άνδρας κάνει επίσης ισχυρίστηκε ότι ο ιδρυτής των Yeezy φέρεται να είναι εθισμένος στο υποξείδιο του αζώτου. Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι τον Μάιο του 2024, περίπου την εποχή που ο Γουέστ απέκτησε τα δόντια τιτανίου αξίας 850.000 δολαρίων, φέρεται να άρχισε να χρησιμοποιεί οξείδιο του αζώτου, το οποίο προκάλεσε «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά».

Ο ισχυρισμός επαναλαμβάνει αυτό που ισχυρίστηκε τον Αύγουστο ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Γουέστ, Μάιλο Γιαννόπουλος μέσω του X/Τwitter. Ο Γιαννόπουλος είχε υποστηρίζει τότε ότι ο οδοντίατρος Τόμας Κόνελι έκανε τον ράπερ να εθιστεί στη χημική ένωση, γνωστή και ως αέριο γέλιου. Ένας εκπρόσωπος του οδοντιάτρου δήλωσε στο TMZ σε απάντηση ότι οι ισχυρισμοί ήταν «όχι μόνο ανακριβείς από άποψη γεγονότων, αλλά και σκόπιμα παραπλανητικοί». Ωστόσο, αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Γιαννόπουλος δημοσίευσε κείμενα από μια ομαδική συνομιλία με τον Γουέστ και τον Κόνελι, στην οποία ο οδοντίατρος φαινόταν να συμφωνεί να φέρει υποξείδιο του αζώτου στον ράπερ.

Στη μήνυση, ο αυτοαποκαλούμενος «διορθωτής» ισχυρίζεται ότι ο Γουέστ τού ζήτησε να τον «κρατήσει στην επικαιρότητα» τόσο διεθνώς όσο και εθνικά, να χειριστεί συμφωνίες εχεμύθειας και να καθαρίσει τα «χάλια» του ράπερ, όταν φέρεται να έχασε ακριβά αυτοκίνητα ή να μην πλήρωσε ανθρώπους για τις υπηρεσίες τους.
Η απασχόληση του ανώνυμου άντρα σταμάτησε αφού έμαθε για τη φερόμενη κακοποίηση που γινόταν στην «Ακαδημία Donda» του Γουέστ, ενημέρωσε άλλους στην ηγεσία της εταιρείας Yeezy για τους ισχυρισμούς και φέρεται να παρενοχλήθηκε γι' αυτό.

Ο πρώην διευθυντής πληροφοριών ισχυρίζεται ότι ο μουσικός του τηλεφώνησε λίγο αργότερα και φέρεται να του φώναξε: «Είσαι νεκρός για εμένα» και έπαιξε «τρομακτικές φωνές που απειλούσαν να τον βλάψουν», σύμφωνα με την αγωγή.

«Το άγχος και το τραύμα που προκλήθηκε από τις απειλές, το εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και η έκθεση του ενάγοντος σε παράνομες και ανήθικες δραστηριότητες επηρέασαν σοβαρά την ψυχική του υγεία και τη συναισθηματική του ευημερία», αναφέρεται στην αγωγή. «Ο ενάγων παρουσίασε κρίσεις πανικού, άγχος και σοβαρή συναισθηματική δυσφορία, γεγονός που τον ανάγκασε να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη και τοποθετήθηκε σε μια εγκατάσταση για να αντιμετωπίσει την φθίνουσα ψυχική του υγεία».

Ο δικηγόρος του ενάγοντα προσθέτει σε δήλωσή του στη Page Six: «Ο πελάτης μας φοβάται τόσο πολύ τον Ye και την αλλοπρόσαλλη, ενοχλητική και απρόβλεπτη συμπεριφορά του που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος για τη δική του ασφάλεια. Δεν είναι μόνο παράνομο αλλά και ασυνείδητο το γεγονός ότι ένας εργοδότης απειλεί οποιονδήποτε εργαζόμενο με σωματική βλάβη ή θάνατο».

Ο δικηγόρος, αναφερόμενος στις άλλες αγωγές που έχουν καταθέσει αρκετοί πρώην εργαζόμενοι εναντίον του Γουέστ, σχολίασε: «Ο Ye φταίει μόνο ο ίδιος για τα αυξανόμενα νομικά του προβλήματα. Απλά δεν μπορεί να συνεχίσει να προσλαμβάνει υπαλλήλους, να τους φέρεται απαίσια, και στη συνέχεια να αρνείται να τους πληρώσει κατά παράβαση πολλών εργατικών νόμων, πόσο μάλλον να τους απειλεί ότι θα τους σκοτώσει, όπως έκανε σε αυτή την περίπτωση».

Ο συγκεκριμένος άνδρας μηνύει για πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας από αμέλεια και από πρόθεση και για πολλαπλές παραβιάσεις του εργατικού κώδικα. Ισχυρίζεται ότι του οφείλονται μισθοί για περιόδους που εργάστηκε με πλήρες ωράριο χωρίς αποζημίωση.

Φωτογραφία: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Οργάνωσε με τα ξαδέρφια του τη δολοφονία της συζύγου του - Ταξίδεψε από Αθήνα στη Σουηδία και τη σκότωσε


Ζιζέλ Πελικό: Aποχώρησε σε κακή κατάσταση από το δικαστήριο με την ανατριχιαστική κατάθεση βιαστή της

«Bullying» Καρανίκα στους 87: Μην εκπλαγείτε αν δείτε έξω από την ΚΕ θυμωμένο και εξοργισμένο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης