Σταύρος Σβήγκος: Αν κάνω εγώ σάτιρα την επόμενη μέρα θα μπω φυλακή

Η σάτιρα πρέπει να γίνεται για καταστάσεις και όχι για πρόσωπα, πρόσθεσε

O Σταύρος Σβήγκος μίλησε το πρωί της 11ης Οκτωβρίου στην εκπομπή Breakfast@star.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σάτιρα. Τόνισε επίσης πως όταν εργάζεται για βιοπορισμό, οι επιλογές του δεν είναι μόνο καλλιτεχνικές, αλλά σχετίζονται και με την επιβίωση. Ο ηθοποιός σχολίασε ότι το χιούμορ δεν έχει αλλάξει από το 1990, αλλά πλέον τα πράγματα γίνονται πιο σαφή. Όσον αφορά τη σάτιρα, υπογράμμισε ότι πρέπει να επικεντρώνεται σε καταστάσεις και όχι σε άτομα, καθώς η προσβολή ενός προσώπου δεν είναι σάτιρα, αλλά εξευτελισμός.

Δείτε το βίντεο


Πιο αναλυτικά δήλωσε τα εξής: «Είμαι στη θεατρική παράσταση "Η κόρη του λοχαγού" και θα παίξω στη σειρά του Alpha "Πόρτο Λεόνε". Όταν κάνεις βιοποριστικά το επάγγελμα του ηθοποιού, δεν επιλέγεις μόνο καλλιτεχνικά, πρέπει και να ζήσεις. Οι Απαράδεκτοι είναι μια σειρά που έχει αφήσει εποχή. Το χιούμορ του 1990 δεν ήταν διαφορετικό, απλά πλέον τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός τόνισε πως η σάτιρα πρέπει να επικεντρώνεται σε καταστάσεις και όχι σε πρόσωπα: «Η σάτιρα πρέπει να είναι σάτιρα. Αν σε ονοματίσω στη σάτιρά μου, δεν είναι καλό. Η σάτιρα πρέπει να γίνεται για καταστάσεις και όχι για πρόσωπα. Ακόμα και ο Αριστοφάνης καταστάσεις περιέγραφε. Όταν πιάσω έναν άνθρωπο και τον εξευτελίσω, αυτό είναι εξευτελισμός, όχι σάτιρα. Το θέμα είναι να σατιρίσω καταστάσεις. Αν κάνω εγώ σάτιρα, την επόμενη μέρα θα μπω φυλακή, γιατί θα ασχοληθώ με αυτούς που δεν πρέπει να ασχοληθώ».

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέρχεται ο Δακτύλιος - Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, πώς εκδίδεται η άδεια εισόδου

Τυφώνας Milton: Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές των συνωμοσιολόγων - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr