Αιμίλιος Χειλάκης: Η συγχώρεση δεν διεκδικείται ούτε επιβάλλεται

Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση, πρόσθεσε

Ο Αιμίλιος Χειλάκης παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» το πρωί της Παρασκευής και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συγχώρεση και τα λάθη.

Ο ηθοποιός τόνισε ότι η συγχώρεση είναι κάτι που πρέπει να κερδίζεται και όχι να επιβάλλεται. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη προσοχής στον δημόσιο λόγο, παραδεχόμενος ότι και ο ίδιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες των δηλώσεών του, αλλά προσπαθεί πάντα να εκφράζεται με σαφήνεια και σταθερά επιχειρήματα.

Δείτε τη συνέντευξη του Αιμίλιου Χειλάκη


Συγκεκριμένα ο Αιμίλιος χειλάκης είπε: «Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα η συγχώρεση. Το θέμα είναι πώς το αντιλαμβανόμαστε εμείς όταν έχουμε αδικήσει κόσμο ή όταν τα λεγόμενά μας προσβάλλουν ανθρώπους. Αν το πούμε, αν το καταλάβουμε, μπορούμε να περιμένουμε αργότερα τη συγχώρεση. Η συγχώρεση δεν διεκδικείται ούτε επιβάλλεται».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος, προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση. Γιατί πια είναι ένα δεδομένο δικό σου. Είναι από την αρχή, το έχεις μέσα σου και απλά το επαναλαμβάνεις διαρκώς, ακόμα και αν έχεις ζητήσει συγγνώμη. Επειδή έχουμε δημόσιο λόγο, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί. Προς Θεού, δεν ξεκινάω κάτι για το πω εσένα, περισσότερο για μένα μιλάω. Γιατί κι εμάνα πολλές φορές ο δημόσιος μου λόγος με έχει φέρει αντιμέτωπο με αυτό. Προσπαθώ όμως, ο δημόσιος μου λόγος να έχει σταθερά επιχειρήματα. Αυτό με βοηθάει την επόμενη φορά που θα ξαναμιλήσω».

Ο Αλβανός που συνελήφθη στη Σωκράτους είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε το 2015

«Με έβαλε να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας, ενώ κακοποιούσε τον αδελφό μου...»: Τι υποστήριξαν τα δύο αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους


Κασσελάκης: Αποσύρω το εξώδικο, ώστε να μην έχουν κανένα άλλοθι

Τυφώνας Milton: Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές των συνωμοσιολόγων - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr