Eurovision: Πέντε μήνες μετά η τραγουδίστρια του Ισραήλ απάντησε για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι

Eurovision: Πέντε μήνες μετά η τραγουδίστρια του Ισραήλ απάντησε για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι

Όσα είπε η Eden Golan για το κύμα μίσους που δέχτηκε, τα υψηλά μέτρα ασφαλείας και τα γιουχαρίσματα μέσα στο στάδιο

golan
Η Eden Golan σίγουρα δεν φανταζόταν ότι θα γίνει σύμβολο μίσους. Αλλά αυτό ακριβώς συνέβη όταν επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στην Eurovision 2024.

Παρά τις εκκλήσεις να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον διαγωνισμό, οι διοργανωτές της Eurovision επέτρεψαν στην Golan να τραγουδήσει για τη χώρα της, αφού όμως ζήτησαν να «αποπολιτικοποιηθεί» το τραγούδι της, αφαιρώντας κάθε αναφορά στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε 1.200 Ισραηλινούς και ξεκίνησε τον πόλεμο.
Όπου κι αν πήγαινε, τη συναντούσαν ορδές εξοργισμένων διαδηλωτών και τελικά αναγκάστηκε να ερμηνεύσει το τραγούδι της σε μια αρένα γεμάτη αποδοκιμασίες τόσο δυνατές που δεν μπορούσε να ακούσει τον εαυτό της. Παρά ταύτα, διατήρησε την ψυχραιμία της και — μόλις τέσσερις ημέρες μετά τα 21α γενέθλιά της — κατάφερε να φτάσει στους τελικούς, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία του κοινού και την πέμπτη συνολικά.

Κλείσιμο
H Eden μίλησε στο Hollywood Reporter από το Ισραήλ, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη Μαρίνα Σάττι και το συμβάν, όπου χασμουρήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. 

Ακολουθούν μερικές από τις ερωτήσεις και απαντήσεις που της τέθηκαν:

Καταλαβαίνω ότι μέσα στην αρένα οι αποδοκιμασίες ήταν πολύ πιο δυνατές από ό,τι στην τηλεόραση.

«Ναι. Υπάρχει ένα σύστημα που καταστέλλει τις αποδοκιμασίες, τις μειώνει και τις μετατρέπει σε ζητωκραυγές. Αλλά ναι, ήταν έντονο. Δεν μπορούσες να με ακούσεις. Μπορείς να βρεις βίντεο στο YouTube, όπου τραγουδάω, και πραγματικά δεν μπορείς να με ακούσεις. Πριν μπω, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα ακούσω τις αποδοκιμασίες. Αλλά σίγουρα δεν μπορούσα να ακούσω τον εαυτό μου. Άκουγα μόνο τις αποδοκιμασίες. Έπρεπε να τραγουδήσω μηχανικά, σαν αυτόματος πιλότος. Αυτό μου άναψε μια φλόγα μέσα μου. Ένιωσα σαν να είχα ένα θηρίο μέσα μου. Θα το ξανάκανα και θα δεχόμουν αποδοκιμασίες εκατομμύρια φορές αν χρειαζόταν. Νομίζω ότι τρέλανα κάποιους που δεν κατάφεραν να με επηρεάσουν με τις αποδοκιμασίες».
090524_Alma-Bengtsson-EBU_1587

Μερικοί από τους ανταγωνιστές σου δεν ήταν ακριβώς παραδείγματα ευγενούς άμιλλας. Θυμάμαι ότι μια από την Ελλάδα γύρισε τα μάτια της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενώ η άλλη από την Ιρλανδία έκλαιγε στο κόκκινο χαλί και έκανε σκηνή για την κατάταξή σου. Τι έχεις να πεις για αυτούς τους ανταγωνιστές;

«Καλή τύχη. Μακάρι να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά τους. Προσεύχομαι. Προσεύχομαι γι’ αυτούς. Προσεύχομαι να έχουν μια καλή ζωή και να είναι ευτυχισμένοι».

[...] Θα μπορούσες να δώσεις μια εικόνα για το πόσο τρελό ήταν να ζήσεις τη Eurovision φέτος;

«Ένιωσα σαν να ήμουν σε ταινία. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι το κομμάτι της ασφάλειας αυτής της περιπέτειας ήταν τρελό. Ακόμα προσπαθώ να επεξεργαστώ κάποια πράγματα, όπως το να έχω ελικόπτερα στον αέρα και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και να μην μπορώ να βγω έξω χωρίς να πρέπει να μεταμφιεστώ και να βάλω περούκα. Αλλά είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ισραηλινή ασφάλεια και τις σουηδικές δυνάμεις ασφαλείας που κράτησαν εμένα και ολόκληρη την αντιπροσωπεία ασφαλή και με άφησαν να επικεντρωθώ σε αυτό που έπρεπε να επικεντρωθώ, δηλαδή να πραγματοποιήσω μια σπουδαία ερμηνεία και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου με υπερηφάνεια. Και έκαναν τη δουλειά τους».

Μπορούσες να δεις όλους τους διαδηλωτές και τους ανθρώπους που φώναζαν το όνομά σου και όλο το μίσος να σε πλησιάζει;

«Είδα το μίσος, φυσικά. Είναι κάτι που δεν μπορείς πραγματικά να αποκλείσεις πλήρως, αλλά ήξεραν πώς να με κρατήσουν μακριά από αυτό. Όλα ήταν κλειστά. Προσπάθησα να μείνω μακριά από τις ειδήσεις και την τηλεόραση».

Δείτε το βίντεο με το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι
Τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι την ώρα που δίνει συνέντευξη η εκπρόσωπος του Ισραήλ #shortsvideo


Φωτογραφίες: Sarah Louise Bennett_EBU, Alma-Bengtsson-EBU

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννης Παπαζήσης για Αναστασία Παντούση: Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας, σαρωτικός


Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και αφρικανική σκόνη - Πού θα βρέξει


«Θα πεθάνω» στη φυλακή, έγραφε ο Αλεξέι Ναβάλνι στα απομνημονεύματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης