Λευτέρης Χαρίτος: Αν ήμουν 20 χρόνια νεότερος, θα έλεγα ότι θα ήθελα πάρα πολύ να πάρω ένα Όσκαρ

Νομίζω ότι άργησα, συμπλήρωσε

Ο Λευτέρης Χαρίτος μίλησε για τον νέο κύκλο της «Μάγισσας - Φλεγόμενη Καρδιά», τις «Άγριες Μέλισσες», τα παιδιά του, τον χωρισμό αλλά και την επιθυμία του να μπορούσε να είχε κερδίσει ένα Όσκαρ.

Ο σκηνοθέτης έδωσε συνέντευξη στην κάμερα του «Weekenders» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. 

Για το αν τον αναγνωρίζει ο κόσμος, ο σκηνοθέτης απάντησε: «Ναι. Ξεκίνησε με την 3η σεζόν των Μελισσών που δειλά-δειλά ξεκίνησαν να με σταματούν σε κάτι νησιά. Δεν το περίμενα, είμαι και μιας ηλικίας, δεν το περίμενα να με σταματούν. Τώρα πια έχει γίνει πιο πολύ».

Σχετικά με τη νέα σεζόν της σειράς του ΑΝΤ1, ο Λευτέρης Χαρίτος σχολίασε: «Η μεγάλη δυσκολία είναι ότι όταν έχεις κάνει την 1η Μάγισσα, με αυτούς τους ηθοποιούς και αυτό το σενάριο και αυτές τις συνθήκες, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ δύσκολο να βάλεις τον εαυτό σου και πεις "πάμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο". Η 1η Μάγισσα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο πρότζεκτ, δεν νομίζω ότι θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο

Για την ερωτική σκηνή που έχει η «Μάγισσα» αλλά και γενικότερα τέτοιου είδους σκηνές, σημείωσε: «Είναι δύσκολο. Συνήθως αυτό που κάνω το κουβεντιάζω πολύ με τους ηθοποιούς για να νιώσουν κάπως ότι ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε. Νομίζω ότι είναι πάντα μια συνωμοσία ανάμεσα στον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Αν κάποιος από τους 3 δεν αισθάνεται καλά δεν θα βγει αυτό το μαγικό στη σκηνή, και συμβαίνει συχνά. Γι' αυτό πιστεύω ότι οι περισσότερες ερωτικές σκηνές δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Σχετικά με την καριέρα του πριν σκηνοθετήσει σειρές, ο Λευτέρης Χαρίτος είπε: «Έβλεπα πάρα πολλές ξένες σειρές. Έχω δουλέψει στην ελληνική τηλεόραση, είχα κάνει πολλές σειρές ντοκιμαντέρ. Όταν μου εμπιστεύτηκαν τις Άγριες Μέλισσες προφανώς έψαχναν έναν σκηνοθέτη που να μην είναι της τηλεόρασης. Ανταμείφθηκα πλουσιοπάροχα, εννοώ συναισθηματικά. Ανταμείφθηκα με την αγάπη του κόσμου και την επιτυχία. Νομίζω ότι αν αποτύγχαναν οι Μέλισσες θα αποτύγχανε γενικώς η μυθοπλασία στην Ελλάδα, γιατί τότε η μυθοπλασία ήταν στο ναδίρ».

«Οι πιο περήφανοι άνθρωποι για εμένα είναι η μητέρα μου, ο γιος μου, η κόρη μου δεν μπορεί γιατί είναι ακόμα μωρό, και η σύντροφός μου», απάντησε έπειτα από σχετική ερώτηση.

Ο σκηνοθέτης έχει αποκτήσει ένα παιδί με την πρώην σύντροφό του Μαρκέλλα Γιαννάτου και ένα με τη νυν σύντροφό του. Για το αν είναι εύκολη η μεικτή οικογένεια, ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Όχι. Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτήν τη ζωή. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που λέμε η "original" οικογένεια, που είστε για πάντα μαζί δεν είναι εύκολη. Γενικά πιστεύω ότι η συνύπαρξη των ανθρώπων δεν είναι εύκολη. Για εμένα το ουσιαστικό είναι να επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, όταν οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους όλα είναι εφικτά. Θέλω να πω ότι δεν είναι θέμα μεικτής ή μη μεικτής οικογένειας, αλλά είναι θεωρώ αμιγώς θέμα συνεννόησης των ανθρώπων και του κατά πόσο συζητάς με τα παιδιά σου όλα αυτά που προκύπτουν».

Και συνέχισε: «Πάντα ένας χωρισμός είναι επώδυνος. Αλλά εγώ θα το πάω ανάποδα πόσο επώδυνος είναι ένας μη χωρισμός εφόσον κάποιος ή και οι 2 θα προτιμούσαν να είναι χωρισμένοι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πάντα οι γονείς να είναι εκεί. Τα πάντα είναι ρίσκο, ποτέ δεν ξέρεις, ούτε πάντα πετυχαίνεις, αν μπορούσες να προβλέψεις από πριν θα ήμασταν όλοι άνετοι».

Αναφορικά με τον λόγο που δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν βάφτισε τα παιδιά του, ο Λευτέρης Χαρίτος απάντησε: «Με την Εκκλησία έχω ένα θέμα, όχι με τον θεσμό».

«Αν ήμουν 20 χρόνια νεότερος, θα έλεγα ότι θα ήθελα πάρα πολύ να πάρω ένα Όσκαρ. Νομίζω ότι άργησα. Για να πάρεις ένα Όσκαρ πρέπει να ξεκινήσεις από νωρίς. Όπως και το να γίνεις πρωθυπουργός», είπε στο τέλος. 


Ειδήσεις σήμερα:

Με συννεφιά και μικρή πτώση θερμοκρασίας το σκηνικό του καιρού την Κυριακή


Άνοιξαν οι κάλπες για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ - Αντίπαλοι Ανδρουλάκης - Δούκας


Η... αποκάλυψη που έκανε ο Καπουτζίδης στην πρεμιέρα του Voice για τον Λιανό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr