Η πρεμιέρα Μουτσινά, η δυναμική στρατηγική ΣΚΑΪ και Δανάη – Τσουρός σε αντεπίθεση

Η πρεμιέρα Μουτσινά, η δυναμική στρατηγική ΣΚΑΪ και Δανάη – Τσουρός σε αντεπίθεση

Ένα τηλεοπτικό τοπίο που παραπέμπει σε ναρκοπέδιο

moutsinas-tv
Η τηλεόραση έχει πλέον οριστικά εγκλωβιστεί σε παθογένειες και σε παλιές συνταγές, στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Η έννοια του ανταγωνισμού είναι πιο θολή από ποτέ και ουσιαστικά όλοι γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας… Όμως κάποιος πάντα κάνει ένα βήμα που φαντάζει τολμηρό, που δείχνει πολύ διαφορετικό αλλά τελικά αποδεικνύει πως αν δεν ρισκάρεις τότε κι εσυ θα αφεθείς στην λιμνούλα να προσπαθείς να ρίξεις το βότσαλό σου λίγο πιο μακριά…

Ο ΣΚΑΪ λοιπόν το πήρε το ρίσκο. Δεν φοβήθηκε τον ανταγωνισμό που θέλει σειρές και ριάλιτι στις 21.00 για να κατακτήσουν την τηλοψία. Επένδυσε σε ένα ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά, ένα τηλεοπτικό διαμάντι με άρωμα καλής τηλεόρασης και εξαιρετικής δημοσιογραφίας. Ενας κορυφαίος στο είδος του, δούλεψε με εργαλείο την δημοσιογραφική έρευνα, την γνώση, την συλλογή πληροφοριών, την διασταύρωση και την ανάδειξη αρχείων. Ενας σημαντικός εκπρόσωπος του Τύπου μας θύμισε τι είναι Δημοσιογραφία. Λυπάμαι, όμως δεν κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά. Δεν συγκρινόμαστε όλοι με τον Παπαχελά, μην κοροϊδευόμαστε… Στην «Σκοτεινή Δεκαετία 1964 -1974» μάθαμε Ιστορία. Αυτό είναι εφόδιο, είναι προσφορά, είναι γνώση, είναι καλή και διαφορετική τηλεόραση. Πόσο σημαντικό πια είναι σε αυτή την τηλεοπτική σύγχυση να ξεχωρίζεις. Να τολμάς και να διαφοροποιείσαι. Πόσο… Μπράβο στον ΣΚΑΪ, μπράβο σε όλους, όσοι συνέδραμαν σε αυτό.

Χθες το βράδυ είδα με ενδιαφέρον την ανάλαφρη οικογενειακή κομεντί του Mega «Εχω παιδιά». Επιτέλους! Μία σύγχρονη, κανονική, ευχάριστη σειρά. Που όλοι παίζουν κανονικά δίχως να είναι καρικατούρες, που οι φράσεις θυμίζουν την ζωή έξω και την συνθήκη μέσα μας. Πόσο ωραίο το πρωταγωνιστικό ζευγάρι Ευγενία Σαμαρά και Βασίλης Μαυρογεωργίου, τόσο απολαυστικά ταλαιπωρημένοι. Εξαιρετικά τα πιτσιρικάκια. Τι να πεις και για την ευφυΐα του Λάμπρου Φισφή. Ωραία σειρά, κι ένα είδος που έλειπε.
exopaidia
Κλείσιμο
Ανακοινώθηκε και η πρεμιέρα του Νίκου Μουτσινά. Στις 31 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή «Νίκος Μουτσινάς Βραδιάτικα» στον Alpha με καλεσμένους, σάτιρα και όλα όσα εδώ και χρόνια συνθέτουν το παζλ μιας εκπομπής διαφορετικής. Καλή αρχή.

Νίκος Μουτσινάς Βραδιάτικα | Έρχεται στον Alpha

«Μέχρι να ισορροπήσουν εγώ θα είμαι έξαλλος. Το θεωρώ μια τεράστια υποκρισία. Η υποκρισία αυτή τη στιγμή χτυπάει κόκκινο. Ήμουν παρών σε συζήτηση που λέει η άλλη “δεν καταλαβαίνω, συναντάς κάποιον και λέει να σου συστήσω τη γυναίκα μου. Τη γυναίκα σου; Τι θα πει “σου”; Είμαι δικά σου;”. Και λέω τώρα, ένα γιαούρτι άμα το είχα, θα στο έριχνα. Έχουν ξεφύγει. Ακούς πολλές βλακείες, δεν μπορούν να μιλήσουν άνθρωποι. Κι εγώ δεν σκοπεύω να το κάνω, μακάρι να βρω ένα έργο που να προκαλεί τόσο πολύ και θα το κάνω επί τούτου. Με κάνει έξαλλο αυτή η υποκρισία, δεν το μπορώ καθόλου». Ένα ενδεικτικό απόσπασμα μιας απολαυστικής συνέντευξης του Σπύρου Παπαδόπουλου σήμερα στο «Πάμε Δανάη». Είπε πολλά και όλα ωραία. Και ο Σπύρος τολμά και μπορεί να πει πράγματα που πολλοί θα θέλαμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε… Επίσης, αφορμής δοθείσης, η εκπομπή έπιασε ρυθμό και η Δανάη Μπάρκα υπενθύμισε μετά από ένα αρχικό ψάξιμο, την ταυτότητα και την αισθητική της. Φυσικά συνεπικουρούμενη από την ομάδα τηw και κυρίως τον Αρη Καβατζίκη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4wengowhd35)

Στο ίδιο κλίμα ο Κώστας Τσουρός. Εδώ έχουμε την περίπτωση του παρουσιαστή – μαχητή. Ο Κώστας δουλεύει, ψάχνει και προσπαθεί πολύ γι αυτή την εκπομπή, το «Ακόμα δεν είδες τίποτα». Είναι εμφανές. Ηταν θέμα χρόνου να βρει το φάρμακο για τις αρρυθμίες και να προηγηθεί. Επιμένω. Ο Πάνος Κατσαρίδης, είναι σημαντικός αρωγός, λαμπερό μυαλό, γάργαρη παρουσία. Λέει αλήθειες αβίαστα.

Κι έτσι λοιπόν ας κλείσουμε με το κουίζ. Ποια δημοσιογράφος κάνει «καυτές» διαρροές για τους συνεργάτες της και δεν ξέρει ότι την έχουν αντιληφθεί ακόμη κι από το κανάλι;


Ειδήσεις σήμερα:

H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Ισμαήλ Καανί που ανακρίθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ - Δείτε βίντεο

Νέο περιστατικό στο αεροδρόμιο για την Ιωάννα Τούνη - Επιβάτης ζήτησε να σταματήσει να ενοχλεί ο γιος της

Μαρία Ιωαννίδου: Είχα σχέση με τον Γιώργο Νταλάρα, δεν θέλαμε να γίνει γνωστό γιατί τότε ήταν με τη Βέρα Κρούσκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης