Ολυμπία Κρασαγάκη για τη μάχη με τον καρκίνο: Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου όταν έχεις την εικόνα του θανάτου

Ακούγεται σκληρό αλλά, ναι, εκείνη τη στιγμή που κοιτάζεσαι, οι «τρίχες» είναι σημαντικές, τόνισε η βραβευμένη φωτογράφος

Η Ολυμπία Κρασαγάκη έδωσε πρόσφατα μία μεγάλη συνέντευξη και αναφέρθηκε στην περιπέτειά της με τον καρκίνο του μαστού. Η βραβευμένη φωτογράφος μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε αμέσως μετά τη διάγνωση και για όλα εκείνα που της έδωσαν κουράγιο να συνεχίσει τη μάχη της.

Όπως αποκάλυψε, ο καρκίνος δεν άλλαξε τη ζωή της, αλλά τον τρόπο που σκέφτεται κάνοντάς την να νιώθει ευγνώμων για τις μικρές στιγμές και να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό της.

Η Ολυμπία Κρασαγάκη τόνισε πως η στήριξη των αγαπημένων της προσώπων ήταν καθοριστική. Δικευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν είναι εύκολο να βλέπεις τον άνθρωπό σου να υποφέρει χωρίς να μπορείς να τον βοηθήσεις άμεσα. Τέλος, εξομολογήθηκε πώς την επηρέασε η αλλαγή στην εμφάνισή της μετά τις χημειοθεραπείες.
Η βραβευμένη φωτογράφος σε παλαιότερη τηλεοπτική της συνέντευξη
Αρχικά, η Ολυμπία Κραγασάκη μίλησε στο περιοδικό Grace για το πώς έγινε η διάγνωση: «Ο καρκίνος ήρθε να με ανησυχήσει στον ύπνο μου. Ένιωσα έναν έντονο πόνο και ακριβώς εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι δεν ήταν αθώος. Την επόμενη μέρα ξεκίνησα τις εξετάσεις μέχρι να μου πει η γιατρός μου ότι, ναι, είναι ένας επιθετικός καρκίνος και πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα. Η διάγνωση έγινε τον Φεβρουάριο του 2022. Δεν άλλαξε τη ζωή μου αλλά τον τρόπο που σκέφτομαι την ίδια τη ζωή. Μου έμαθε να είμαι ευγνώμων για κάθε μικρή στιγμή. Μετά την ασθένεια, κατάφερα να αγαπήσω τον εαυτό μου, να τον προσέξω, να τον προστατεύσω και να τον συγχωρήσω. Σε αυτό με βοήθησαν πολύ η αισιοδοξία και η αγάπη των δικών μου ανθρώπων».
Η Ολυμπία Κρασαγάκη είχε αποκαλύψει πως δίνει μάχη με τον καρκίνο τον Μάιο του 2022
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να βλέπεις τον άνθρωπό σου να υποφέρει και να μη μπορείς να τον βοηθήσεις στον πόνο του αλλά μπορείς να του δώσεις αγάπη. Η συμβίωση με τον καρκίνο έχει πολύ πόνο, σκοτάδι αλλά και συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης. Η εικόνα μιας γυναίκας είναι σημαντική για την ψυχολογία της. Έχεις να αντιμετωπίσεις τον φόβο, τον πόνο και την εικόνα σου, κι αυτή δεν είναι ευχάριστη, σου υπενθυμίζει κάθε πρωί την αρρώστια που σε συνοδεύει».

Κλείνοντας η γνωστή φωτογράφος είπε: «Πολλοί θα πουν: τρίχες είναι, θα μεγαλώσουν, σιγά τώρα. Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου χωρίς μαλλιά, χωρίς φρύδια, βλεφαρίδες και όταν έχεις την εικόνα του θανάτου. Ακούγεται σκληρό αλλά, ναι, εκείνη τη στιγμή που κοιτάζεσαι, οι «τρίχες» είναι σημαντικές. Δεν ήθελα να με παρηγορούν με αυτά».


Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ρύθμιση με σοβαρές αλλαγές για την εκτός σχεδίου δόμηση: Βγαίνει η δουλεία διόδου από το σχέδιο της κυβέρνησης

Έλαμψε η Ανθή Φακιδάρη στην πασαρέλα της Victoria's Secret - Δείτε βίντεο με τον πρώτο «άγγελο» από την Ελλάδα

Η εκπληκτική μεταμόρφωσή του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα» - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr