Θοδωρής Κατσαφάδος για τον θάνατο του αδερφού του: Ένιωθα τύψεις για πολλά χρόνια, αυτή η στιγμή άλλαξε τη ζωή μου

Θοδωρής Κατσαφάδος για τον θάνατο του αδερφού του: Ένιωθα τύψεις για πολλά χρόνια, αυτή η στιγμή άλλαξε τη ζωή μου

Εγώ βρήκα τη χειροβομβίδα και ακόμα και τώρα σκέφτομαι «γιατί να τη βρω, γιατί να την δώσω στον αδελφό μου;» πρόσθεσε 

thodoris-katsafados
Ο Θοδωρής Κατσαφάδος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην απώλεια του αδελφού του, καθώς και στις τύψεις που τον συνοδεύουν μέχρι σήμερα.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», ο ηθοποιός ανέφερε πως η παιδική του ηλικία ήταν δύσκολη, με την οικογένειά του να ζει χωριστά στο χωριό και αργότερα στην Αθήνα, ενώ εξέφρασε την ντροπή που ένιωθε για την προφορά του. Παράλληλα, τόνισε ότι η απώλεια είναι εξίσου βαριά για όλους, ανεξαρτήτως του ποιος χάνει ποιον, και δεν υπάρχει σωστός τρόπος διαχείρισης. Τέλος, εξήγησε ότι οι τύψεις του προέρχονται από το γεγονός ότι αυτός βρήκε τη χειροβομβίδα που σκότωσε τον αδελφό του, κάτι που άλλαξε για πάντα τη ζωή τους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4xcutyzv875)

«Τότε, στα χωριά, υπήρχε η αντίληψη ότι ο Θεός τα φέρνει και ο Θεός τα παίρνει. Από τα 12 παιδιά της οικογένειας δεν έζησαν όλα. Μέχρι την τρίτη Δημοτικού ζούσαμε στο χωριό και φωτίζαμε το σπίτι με λυχνάρι λαδιού για να κάνουμε τα μαθήματά μας. Δεν ήμασταν όλα τα αδέλφια μαζί, ζούσαμε χωριστά. Η παιδική μου ηλικία δεν ήταν ευχάριστη. Αργότερα, όταν πήγα στην Αθήνα, ντρεπόμουν για την προφορά μου και τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν, οπότε σταμάτησα να μιλάω. Μετά, στο θέατρο, όταν βρέθηκα να ερμηνεύω στην Επίδαυρο μπροστά σε 12.000 άτομα, σκέφτηκα ότι μικρός δεν τολμούσα να μιλήσω και τώρα παίζω Ευριπίδη; Η ζωή είναι περίεργη. Αν επιδιώκεις κάτι, μπορεί να γίνει. Όπως είχα διαβάσει κάπου και συμφωνώ, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την τύχη που έρχεται», ανέφερε.

Κλείσιμο
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν απώλειες, και αυτές έχουν το ίδιο βάρος, ανεξάρτητα από το ποιος χάνει ποιον. «Δεν μπαίνει στη ζυγαριά αν έχεις χάσει τη γυναίκα σου ή τον αδελφό σου, και ο άλλος τον πατέρα του. Η απώλεια για τον καθένα έχει το ίδιο βάρος. Το ζήτημα είναι πώς τη διαχειρίζεσαι, και δεν υπάρχει εγχειρίδιο γι' αυτό. Ο καθένας το κάνει με τον τρόπο του. Να συνηθίσεις μια άλλη ζωή μετά από μια απώλεια είναι άλλο ζήτημα. Αλλά δεν θέλω κανένας να θεωρεί ότι η δική του απώλεια είναι πιο βαριά από του άλλου. Δεν νιώθω άτυχος. Είμαι ευλογημένος με τη ζωή και τη δουλειά μου. Η μοίρα μου έχει φέρει πολύ περισσότερα από όσα περίμενα, αν και οι απώλειες συσσωρεύονται», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην απώλεια του αδελφού του, επανέλαβε ότι δεν ήταν μόνο η απώλεια, αλλά ο τρόπος που συνέβη. «Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να λειτουργεί στα φυσιολογικά. Τα αφύσικα γεγονότα δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Ένα 9χρονο παιδί δεν μπορεί να κατανοήσει έναν διαμελισμό. Τότε έπρεπε να είχα ζητήσει βοήθεια, αλλά υπήρχε άγνοια. Μετά το γεγονός, ο καθένας ήταν εγκλωβισμένος στον δικό του πόνο. Για πολλά χρόνια ένιωθα τύψεις, γιατί εγώ βρήκα τη χειροβομβίδα. Ακόμα και τώρα. Γιατί να τη βρω, γιατί να την δώσω στον αδελφό μου; Αυτή η στιγμή άλλαξε τις ζωές μας», είπε κλείνοντας.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο πρώην τραγουδιστής των One Direction Λίαμ Πέιν - Έπεσε από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Αργεντινή

Έσβηνε τσιγάρα πάνω της, βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του - Κάθειρξη 17 ετών σε 50χρονο στο Ηράκλειο

Έκτροπα στον ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας - Kasselistas προπηλάκισαν μέλη της πλειοψηφίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης