Λίαμ Πέιν: Η απάντηση του TMZ μετά τις αντιδράσεις για τις φωτογραφίες με τον νεκρό - Έπρεπε να επιβεβαιώσουμε την είδηση

Το site δημοσίευσε στιγμιότυπα από το σώμα του νεκρού, μετά την πτώση του από μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Αργεντινή

Το ειδησεογραφικό site TMZ υπερασπίστηκε την απόφασή του να δημοσιεύσει φωτογραφίες του νεκρού σώματος του Λίαμ Πέιν, παρά την κατακραυγή των θαυμαστών του.

Δημοσίευμά τους προκάλεσε οργή στο κοινό του σταρ αφού μοιράστηκαν φωτογραφίες που δείχνουν το χέρι, τη μέση και τα τατουάζ του 31χρονου νεκρού τραγουδιστή, λίγες ώρες αφότου έπεσε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στην Αργεντινή.

Επιπλέον, αναρτήθηκε μια εικόνα που δείχνει τη σκηνή που είχε στηθεί πάνω από το άψυχο σώμα του τραγουδιστή. Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα σχόλια στο Twitter με αγανακτισμένους θαυμαστές του Λίαμ Πέιν να χαρακτηρίζουν «ντροπή» την κίνηση αυτή, το ΤΜΖ αφαίρεσε τις φωτογραφίες.

Ωστόσο, σε απάντησή του ο εκτελεστικός παραγωγός του ιστότοπου, Μάικλ Μπάμποκ υπερασπίστηκε την απόφαση να χρησιμοποιηθούν οι εικόνες, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν τις αναφορές ότι ο Λίαμ Πέιν άφησε την τελευταία του πνοή, προτού ταυτοποιηθεί από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο Fox 5 New York: «Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία κι αυτό ισχύει για όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία. Από τη μία πρέπει να βγάλεις την είδηση και από την άλλη, να σέβεσαι την οικογένεια και τους φίλους του νεκρού. Όταν ήρθαν οι πληροφορίες, η αστυνομία δεν είχε ακόμη επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για τον Λίαμ, για αυτό έγινε ό,τι έγινε στον ιστότοπο του TMZ, όπου υπήρχε μια εικόνα, που δεν έδειχνε ολόκληρο το σώμα, δεν φαινόταν το πρόσωπό του, αλλά το χέρι και η κοιλιά του, όπου έχει μερικά πολύ αναγνωρίσιμα τατουάζ. Ήταν ένας τρόπος για να επιβεβαιώσουμε την είδηση, σε ένα σημείο όπου η αστυνομία δεν είχε ακόμη επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Και μετά, μόλις το έκαναν, προφανώς, αυτή η φωτογραφία αφαιρέθηκε. Εννοώ, είναι απλώς μια τρομερά φρικτή και θλιβερή ιστορία. Είναι κάτι που προφανώς δεν έπρεπε να συμβεί και αυτός ο τύπος είχε τόση ζωή να ζήσει και νιώθεις φρικτά για όλους».

Οι αντιδράσεις

Ο ιστότοπος TMZ δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από τους θαυμαστές του Λίαμ Πέιν, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του άψυχου σώματός του.

Η αμερικανική ιστοσελίδα κοινοποίησε εικόνες που έδειχναν το χέρι, τη μέση και τα τατουάζ του τραγουδιστή, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές ότι πέθανε μετά από πτώση από μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Αργεντινή.

Το άρθρο ανέφερε: «Το TMZ απέκτησε μια φωτογραφία που δείχνει το σώμα του Λίαμ στο ξενοδοχείο, με τραπέζια και καρέκλες κοντά του. Δεν δείχνουμε ολόκληρο το σώμα, αλλά φαίνεται καθαρά το τατουάζ του - ένα ρολόι στο αριστερό του χέρι και ένας σκορπιός στην κοιλιά του».

Ωστόσο, το TMZ αφαίρεσε γρήγορα τις φωτογραφίες μετά από θυελλώδεις αντιδράσεις θαυμαστών και ατόμων από το στενό του περιβάλλον, οι οποίοι χαρακτήρισαν την ενέργεια ως «ντροπή».

Η ιστοσελίδα αργότερα τροποποίησε το άρθρο, γράφοντας: «Το TMZ έχει δει μια φωτογραφία που δείχνει το σώμα του Λίαμ στο ξενοδοχείο με τραπέζια και καρέκλες κοντά. Φαίνονται καθαρά τα τατουάζ του - ένα ρολόι στο αριστερό χέρι του και ένας σκορπιός στην κοιλιά του - που μας βοήθησαν να επιβεβαιώσουμε τις πρώτες αναφορές από μάρτυρες».

Ανάμεσα στα εκατοντάδες σχόλια, υπήρχε κι εκείνο του πρώην διαγωνιζόμενου του X Factor, Ράιαν Κλαρκ, που καταδίκασε την απόφαση δημοσίευσης των φωτογραφιών, γράφοντας: «TMZ, ντροπή σας. Ντροπή». Η ποπ τραγουδίστρια Αλέσια Κάρα πρόσθεσε: «Είστε αηδιαστικοί @TMZ».


Ο 31χρονος πρώην σταρ των One Direction έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο στην αυλή του ξενοδοχείου Casa Sur, στην κοσμοπολίτικη γειτονιά Παλέρμο.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από υπάλληλο του ξενοδοχείου που ανέφερε «έναν επιθετικό άντρα, ο οποίος μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ».

Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο στην αυλή του ξενοδοχείου, προτού ανακαλύψουν το άψυχο σώμα του τραγουδιστή από το Γούλβερχαμπτον λίγο μετά τις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο τραγουδιστής φερόταν να «συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα στο λόμπι του ξενοδοχείου και έσπασε το λάπτοπ του», προτού «αναγκαστεί να επιστρέψει στο δωμάτιό του».

Ο Πέιν έγινε διάσημος σε ηλικία 16 ετών, όταν δημιούργησε το συγκρότημα One Direction στο The X Factor το 2010, μαζί με τους Ζέιν Μάλικ, Λούις Τόμλινσον, Νάιλ Χόραν και Χάρι Στάιλς.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr