Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η μητέρα μου δεν ήθελε να ασχοληθώ με το τραγούδι, ήμουν σαν το μαύρο πρόβατο στην οικογένεια

Γιατί όλοι στην οικογένεια ήταν χειρουργοί, γιατροί, από δω, από 'κει και ξαφνικά είχαν εμένα που ήθελα να ασχοληθώ με την τέχνη, συμπλήρωσε

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και την αντίδραση της μητέρας της όταν τους είπε ότι θέλει ασχοληθεί με το τραγούδι.

Η γνωστή τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Αρχικά, παραδέχτηκε ότι έκανε πολλές αταξίες ως παιδί και ταλαιπωρούσε τη μητέρα της: «Σαν παιδί έκανα σκανταλιές, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έκανα. Την μητέρα μου την τυράννησα πολύ! Ανησυχούσε πάρα πολύ χωρίς να το κάνω επίτηδες! Τι κλεινόμουν μέσα στο ψυγείο, φώναζα και έψαχνε να με βρει… Τι άνοιγα την πόρτα και πήγαινα στην άλλη γωνία, καθόμουν δίπλα σε έναν παππού και πούλαγα μαζί του αναψυκτικά… Δεν διανοείστε, τι της έχω κάνει αλλά, εντάξει, τα άντεξε».

Δείτε το βίντεο

Επίσης, εκμυστηρεύτηκε ότι απέκτησε το όνομά της επειδή άρεσε πολύ στη μητέρα της η αρχαιοελληνική μυθολογία: «Με φώναζαν Αλκηστούλα, Άλκηστη. Η μητέρα μου είχε μια λατρεία με την ελληνική μυθολογία και της άρεσε πάρα πολύ ο μύθος του όνοματος. Η Άλκηστη ήταν αυτή που θυσιάστηκε για να ανεβάσει τον Άδμητο στη ζωή και της άρεσε πολύ η προσφορά και το δόσιμο. Σεβαστή είναι το δεύτερο όνομά μου, της γιαγιάς, γιατί ο παπάς δεν δεχόταν μόνο το αρχαίο».

Εν συνεχεία, περιέγραψε ότι όταν ήταν παιδί ασχολούνταν πολύ με τον αθλητισμό και δεν ήταν ιδιαίτερα στα ενδιαφέροντά της η μουσική:

«Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική. Βέβαια στο σπίτι υπήρχε πάντα η μουσική γιατί όλοι έπαιζαν κάποιο όργανο, ο παππούς και η γιαγιά επίσης τραγουδούσαν και τα Κυριακάτικα τραπέζια μετά το φαγητό τα θυμάμαι να παίρνει κάποιος κάτι, είχαμε και ένα πιάνο στο σπίτι. Ή όταν κάναμε τα πάρτι έξω οι γονείς ήταν μέσα, ήταν άλλες εποχές αυτές. Τίποτα όμως δεν προμήνυε όλη αυτή την πορεία. Υποψία ήταν σε εμένα. Γιατί μετά που πήγα στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, καταρχήν έλεγα την προσοχή όλα τα χρόνια και τα 6 χρόνια έλεγα χωρίς μικρόφωνο, κάθε πρωί την προσευχή. Και στις εκδρομές που πηγαίναμε έπαιρνα μια κιθάρα και γρατζουνούσα, ήταν γύρω το "μελίσσι" μαζεμένο. Μου λέγανε να γίνω τραγουδίστρια και τους έλεγα "εγώ θέλω να ασχοληθώ με τον αθλητισμό". Η τρέλα μου ήταν με τον αθλητισμό γι' αυτό ήμουν και στον Πανιώνιο, στα 100 μέτρα και στα 4 επί 100 σκυταλοδρομία».

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αφηγήθηκε την αφετηρία της τελικά στον χώρο του τραγουδιού: «Ε, και μέσα σε αυτά έγινε μια συνάντηση με τον συνθέτη τον Δήμο Μούτση. Το πρώτο τραγούδι ήταν το "Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον" που λέει αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις, κλάματα στο στούντιο. Με άκουσε, κάναμε μια πρόβα στο σπίτι και την επόμενη μέρα είπε: "πες στη μητέρα σου να έρθει να υπογράψει"».

Τέλος, η γνωστή τραγουδίστρια εκμυστηρεύτηκε ότι η μητέρα της είχε πρόβλημα με την ενασχόλησή της με τη μουσική: «Η μητέρα μου αντιστάθηκε πάρα πολύ στο να ασχοληθώ με το τραγούδι. Γιατί όλοι στην οικογένεια ήταν χειρουργοί, γιατροί, από δω, από 'κει και ξαφνικά είχαν εμένα που ήθελα να ασχοληθώ με την τέχνη. Ήμουν σαν το μαύρο πρόβατο μέσα σε όλα. Τον αθλητισμό τον άκουγε πιο εύκολα. Οπότε είχαμε αυτό τον κραδασμό όταν της είπα ότι θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι, μέχρι να καταλάβει ότι είχα τα μυαλά στο κεφάλι μου, πέρασαν δυο τρία χρόνια, αλλά μετά το ευχαριστήθηκε».

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ευελπίδων η Όλγα Κεφαλογιάννη για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα - «Είμαι εδώ για τα παιδιά μου»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο στο Gazi Live, πάρτι στα social media

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr