Ντενί Βιλνέβ: Αποκάλυψε ότι το τρίτο Dune θα γυριστεί το 2026 - Ποιοι 4 ηθοποιοί θα επιστρέψουν

Όσα είπε ο διάσημος σκηνοθέτης για το τρίτο και τελευταίο έργο του κινηματογραφικού franchise

Ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ επιβεβαίωσε ότι το «Dune: Messiah» θα έρθει νωρίτερα απ' ότι φαντάζονται οι θαυμαστές.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Deadline, ο σκηνοθέτης μοιράστηκε μια ενημέρωση για το σίκουελ: το 2026 φαίνεται να είναι η ημερομηνία των γυρισμάτων.
«Βρίσκομαι στη ζώνη της συγγραφής αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Βιλνέβ για το επερχόμενο έργο, αν και δεν αποκάλυψε αν θα λέγεται «Dune: Messiah» ή «Dune: Part Three».
Επιβεβαίωσε επίσης ότι το «διάλειμμά» του από το σινεμά έχει τελειώσει και ότι «θα επιστρέψει πίσω από την κάμερα πιο γρήγορα απ' ό,τι νομίζω». Οι φαν του Βιλνέβ το ήξεραν ήδη αυτό, αφού η Warner Bros. τοποθέτησε την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη για τις 18 Δεκεμβρίου του 2026 στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αλλά αυτή η ταινία θα είναι η επόμενη ταινία «Dune» ή ένα από τα πολλά άλλα πρότζεκτ που αναλάβει ο Βιλνέβ;

Ο Γαλλοκαναδός σκηνοθέτης δεν επιβεβαίωσε ποια είναι η επόμενη ταινία του, αλλά σχετικά με το πότε το «Dune: Messiah» θα ξεκινήσει τα γυρίσματα, απάντησε το «2026», πριν ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεών του τον κάνει να το πάρει πίσω.

«Αυτές οι ταινίες χρειάζονται πολύ χρόνο για να γυριστούν, οπότε είναι καλύτερο να μην πω δυνατά πότε θα μπορούσα να ξεκινήσω τα γυρίσματα. Δυστυχώς, υποτίθεται ότι πρέπει να το βουλώσω», αστειεύτηκε.

Αλλά το διάλειμμα του Βιλνέβ από τον Αρράκις θα είναι πιο σύντομο από ό,τι σχεδίαζε. «Ας πούμε ότι σκέφτηκα ότι μετά το "Part Two" θα κάνω ένα διάλειμμα, ότι θα επιστρέψω στο δάσος και θα μείνω στο δάσος για λίγο καιρό για να συνέλθω», συνέχισε. «Αλλά το δάσος δεν μου ταίριαζε πραγματικά και θα επέστρεφα πίσω από την κάμερα πιο γρήγορα από ό,τι νομίζω. Αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Όποτε κι αν γυριστεί, ο Βιλνέβ σκοπεύει να παραμείνει πιστός στο μυθιστόρημα του Φρανκ Χέρμπερτ του 1969, με την έννοια ότι το νέο σίκουελ θα είναι «κάτι εντελώς διαφορετικό» από τις δύο πρώτες ταινίες του και «θα ολοκληρώσει την ιστορία του Πολ Ατρείδης». Ο σκηνοθέτης περιέγραψε το «Dune» που αποτελείται από δύο μέρη, ως «για μένα σαν μία οντότητα» και ότι «έχει τελειώσει, έχει τελειώσει», το «Dune: Messiah» θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. «Ενώ πρόκειται για τον ίδιο κόσμο, είναι μια νέα ταινία με νέες συνθήκες», σημείωσε ο Βιλνέβ.

Μετά την τρίτη ταινία, όμως, ο σκηνοθέτης θα αφήσει οριστικά πίσω του το «Dune» και δεν σκοπεύει να διασκευάσει τα άλλα τέσσερα βιβλία του Χέρμπερτ.
Αναφορικά με τους ηθοποιούς που οι φαν μπορούν να αναμένουν να δουν στο «Dune: Messiah», ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε ότι οι Τίμοθι Σάλαμε, Ζεντάγια, Φλόρενς Πιού και Άνια Τέιλορ-Τζόι θα επιστρέψουν για τη συνέχεια.

«Πρέπει να επιστρέψουν», δήλωσε ο Βιλνέβ. «Θα είναι με το βασικό καστ όταν αυτό συμβεί. Και περισσότερα σκουλήκια. Τι να πω;».

Φωτογραφία: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε απόσπασμα 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία, αποκαλύπτει η Σεούλ

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

Κασσελάκης: Δεν με έχουν διαγράψει, μόνον ο λαός τα διαγράφει όλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr