Η απουσία της Ρούλας, ο κομήτης Ελένη και η επιστροφή των «Ράδιο Αρβύλα»

Η απουσία της Ρούλας, ο κομήτης Ελένη και η επιστροφή των «Ράδιο Αρβύλα»

Το «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ψέμα

TV_koromila
Φαινόταν από την λήξη της προηγούμενης πως αυτή η σεζόν δεν θα είναι εύκολη. Τίποτε σχεδόν από όσα ίσχυαν πέρυσι, δεν ισχύει φέτος. Πολλοί έχουν «φάει τα μούτρα» τους, αρκετοί απολαμβάνουν μία επιτυχημένη επανεκκίνηση, άλλοι βιώνουν μία αλλαγή στις προτιμήσεις του κόσμου που δεν την είχαν υπολογίσει και πλέον μία από τις τάσεις που είχαν υποτιμηθεί αλλά δείχνει εφτάψυχη είναι η ψυχαγωγία.

Ας μην κοροϊδευόμαστε αναμεταξύ μας. Το infotainment δεν τραβάει τόσο και το κοινό θέλει να χαρεί και να γελάσει. Θέλετε απόδειξη; Τι πάει καλά φέτος λοιπόν. Οι κωμικές σειρές (VIP, Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα, Εχω παιδιά), το VOICE, το Roadshow, ενώ πολύ καλή είναι η πορεία της Δανάης Μπάρκα, της Ναταλίας Γερμανού. Θέλει χαρά ο κόσμος. Και θέλει αλήθειες. Που να μην πονάνε απαραίτητα, αλλά να αποδεικνύουν τηλεοπτική μπέσα. Μεγάλη κουβέντα.
Πάντως εγώ, βάζοντας το χέρι στη φωτιά, θα πω ότι προμηνύονται εκπλήξεις και σοβαρές ανατροπές. Αναπάντεχες εξελίξεις και πολλά πρόσωπα και εκπομπές θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ισχυρές πιέσεις.
Roula_Koromila
Κλείσιμο

Σε όλη αυτή την συνθήκη, πιστεύω και διαπιστώνω ότι λείπει η Ρούλα Κορομηλά. Ο πυλώνας της ελληνικής ψυχαγωγικής τηλεόρασης, μία γυναίκα που κάθε φορά που εμφανίζεται, παραδίδει μαθήματα τηλεοπτικής αξιοπρέπειας και ικανότητας. Δεν είναι το «Σπίτι με το Mega» το απαραίτητο όχημα. Θα μπορούσαν να γίνουν δέκα μεγάλα μουσικά αφιερώματα, τα οποία αν τα αναλάμβανε θα τρίβαμε τα μάτια μας. Η Ρούλα λείπει. Το επαναλαμβάνω. Μην ψάχνετε πρόσωπα. Μπροστά σας είναι.

Ακόμη και στην περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη, δεν είναι τυχαίο πως κάθε εμφάνισή της, ακόμη και με γυαλιά και κουκούλα, δημιουργεί ευχάριστη αναστάτωση. Το κοινό αναζητά τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ταυτιστεί με την ευχάριστη και φωτεινή πλευρά της τηλεόρασης. Όχι άδικα.

Ευτυχώς στις 11 Νοεμβρίου έρχονται οι «Ράδιο Αρβύλα». Ο Αντώνης Κανάκης, επιτέλους, έρχεται. Και είναι πολύ σημαντικό το ότι μετά από καιρό ο αιχμηρός λόγος του και η σατιρική ματιά του επιστρέφουν. Με το καλό.
eleni-menegaki01

Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται, καμία απόφαση που να αφορά το μέλλον της «Μάγισσας» δεν έχει ληφθεί από τον ΑΝΤ1. Οι σειρές φέτος δέχονται ισχυρότατες πιέσεις. Οι σπασμωδικές κινήσεις δεν ενδείκνυνται. Χρειάζεται στρατηγική και ψυχραιμία. Η πιο όμορφη φράση σήμερα ακούστηκε από την μητέρα του Μιχάλη Ταμπακάκη: «Του είπα ‘φτάσε εκεί που δεν μπορείς’». Η ουσία μιας φράσης πιο πολύτιμη από χίλια ρεπορτάζ.

Κλείνοντας, μιας και είμαστε πιο κοντά στην ουσία και πιο μακριά από το φαιδρό και ανούσιο, αντί για κουίζ, μια συμβουλή: το δυσκολότερο πράγμα πλέον στην τηλεόραση είναι να προστατεύεις και να διατηρείς την αξιοπρέπειά σου. Αλλά ποτέ να μην το εγκαταλείπεις. Με κάθε τίμημα. Αυτό ισχύει από ιδρύσεως της ιδιωτικής τηλεόρασης και ισχύει για όλους και για όλες.

Ειδήσεις σήμερα:

Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Η Επισκοπή Σύρου στο επίκεντρο του σκανδάλου με το ξέπλυμα χρήματος

Έλεν Λιούις: «Εγώ διαλέγω ηθοποιούς για τον Σκορσέζε και τον Σπίλμπεργκ»

Καρκίνος παχέος εντέρου: Έχουν διατεθεί 130.000 self test από τα φαρμακεία - Τα 1.000 βγήκαν θετικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης