Ματθίλδη Μαγγίρα: Πενθήσαμε τη μαμά μας αρκετές φορές μέχρι να πεθάνει

Ματθίλδη Μαγγίρα: Πενθήσαμε τη μαμά μας αρκετές φορές μέχρι να πεθάνει

Εμείς ήδη την είχαμε χάσει, υπήρχε σαν οντότητα, σαν σώμα, αλλά δεν ήταν εκεί, ανέφερε για μητέρα της που έπασχε από άνοια

maggira
Η Ματθίλδη Μαγγίρα μίλησε για τη στενή σχέση της με την αδελφή της, Μπέττυ Μαγγίρα και την απώλεια της μητέρας της από άνοια.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην εκπομπή «Happy Day».

Αρχικά, ερωτώμενη για το αν έχει καλή σχέση με την αδελφή της, η Ματθίλδη Μαγγίρα απάντησε: «Βέβαια, αλλάζει αυτό; Σκέψου ότι όταν γεννήθηκε η Μπέττυ ήμουν 5 χρονών. Η μαμά μου είχε δώσει την ευθύνη να προσέχω τη μικρή. Ό, τι συνέβαινε στη μικρή, είχα την ευθύνη της. Δηλαδή την Μπέττυ την είχα σαν παιδάκι μου. Πολύ σκληρό ένα παιδάκι 5 χρονών να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη. Πάντα όταν την απασχολεί ένα θέμα σοβαρό θα με πάρει να το συζητήσουμε. Είμαι σαν δεύτερη μαμά».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d57a1vijh6ft)
Κλείσιμο

Σχετικά με τη μητέρα της, δήλωσε: «Εμείς ήδη την είχαμε χάσει, υπήρχε σαν οντότητα, σαν σώμα, αλλά δεν ήταν εκεί. Πενθήσαμε τη μαμά μας αρκετές φορές πριν φύγει και σαν ύλη. Σταδιακά άρχισε να γίνεται. Πήρε 7 χρόνια. Οπότε ο χρόνος βοηθάει σε αυτό».

Στη συνέχεια, περιέγραψε τη μάχη της με την άνοια: «Στην αρχή έλεγε "γιατί δεν μπορώ να πω αυτό που θέλω;". Δηλαδή σκεφτόταν κάτι, ήθελε να το πει και δεν έβγαιναν οι λέξεις. Καλά μετά έφτασε σε ένα σημείο που δεν υπήρχε συνειρμός. Δεν καταλάβαινες τι ήθελε να πει».

Και πρόσθεσε: «Μια σε αναγνώριζε, μία όχι. Μια φορά την κρατούσα στο σπίτι, γιατί ο μπαμπάς μου είχε να κάνει κάτι δουλειές και μου λέει "εσείς εδώ δουλεύετε;". Λέω "ναι". "Καινούργια πρέπει να είστε". Λέω "χθες έπιασα δουλειά"". "Πώς σας φαίνετε;". "Πολύ καλά μέχρι τώρα, πολύ καλά". Είναι σαν να έχεις ένα μικρό παιδάκι και πρέπει να φερθείς ανάλογα. Τον μπαμπά μου ας πούμε δεν τον αναγώριζε, τον έδιωχνε, του έλεγε "ποιος είσαι εσύ;", και κάτι τέτοια. Με έπαιρνε ο μπαμπάς και μου έλεγε "έλα να της πεις ποιος είμαι". Σε κατάθλιψη έπεσε και ο μπαμπάς μου. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, είχε γίνει ένας σκελετός με πέτσα, δεν ήθελε να τρώει. Την είχαμε στο σπίτι, αλλά μετά τη βάλαμε σε ένα γηροκομείο, γιατί έπεσε και έσπασε το ισχίο της. Μετά από αυτό αποσυνδέθηκε εντελώς. Είναι ένα σοκ για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν άνοια ή Αλτσχάιμερ».

Ειδήσεις σήμερα:

Ακραία πόλωση στις ΗΠΑ - Είσαι φασίστας λέει η Χάρις για τον Τραμπ - Είσαι κομμουνίστρια και επικίνδυνη της απαντά

Λιθουανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Οι άγνωστες φωτογραφίες Γουίλιαμ και πριγκίπισσας Νταϊάνα σε καταφύγιο αστέγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης