Sacrifice: Τι θα δούμε στη μεγάλη παραγωγή του Netflix που γυρίζεται στη Δράμα - Ο Ρομέν Γαβράς εμπνεύστηκε την ταινία από την ελληνική μυθολογία

Sacrifice: Τι θα δούμε στη μεγάλη παραγωγή του Netflix που γυρίζεται στη Δράμα - Ο Ρομέν Γαβράς εμπνεύστηκε την ταινία από την ελληνική μυθολογία

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Δράμα επιλέγεται για διεθνή παραγωγή -  Στο φιλμ συμμετέχουν διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ αλλά και Έλληνες

sacrifice-netflix-art
Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Sacrifice», παραγωγής Netflix, έχουν ξεκινήσει και θα περιλαμβάνουν εντυπωσιακές σκηνές που λαμβάνουν χώρα σε ελληνικά τοπία, συγκεκριμένα στη Δράμα.

Η διεθνής παραγωγή σκοπεύει να συνδυάσει την καλλιτεχνική αισθητική του διάσημου σκηνοθέτη Ρομέν Γαβράς με τοπία της βόρειας Ελλάδας, προσθέτοντας έναν μοναδικό χαρακτήρα στο έργο. Όπως και η προηγούμενη ταινία του, «Αthena», η οποία έκανε πρεμιέρα στη Βενετία το «Sacrifice» θα αναδύει όπως αναφέρουν στο Χόλιγουντ «μια εκρηκτική και δυναμική αίσθηση χάους».
01-volakas
Το λατομείο Βώλακα στη Δράμα
Το σενάριο, που αποτελεί συνεργασία του Γαβρά και του Ουίλ Άρμπερι, κατόρθωσε να προσελκύσει τους πρωταγωνιστές μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες από τη στιγμή που τους παραδόθηκε. Όλα τα στοιχεία δε, δείχνουν ότι ο Γαβράς θα καθιερωθεί ως σημαντικός σεναριογράφος-σκηνοθέτης με την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία.

Κλείσιμο
Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: Ένα πολυτελές φιλανθρωπικό γκαλά γίνεται στόχος επίθεσης από μια βίαιη ομάδα ριζοσπαστών που αναζητούν να εκπληρώσουν μια προφητεία.
sacrifice-netflix-5454
Στο «Sacrifice» πρωταγωνιστούν διάσημα ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Κρις Έβανς, η Άνια Τέιλορ Τζόι, ο Βενσάν Κασέλ και η Σάλμα Χάγιεκ

Στην ταινία συμμετέχουν διάσημοι ηθοποιοί, όπως ο Κρις Έβανς, η Άνια Τέιλορ Τζόι, η Σάλμα Χάγιεκ, ο Βενσάν Κασέλ, ο Σαμ Ρίτσαρντσον και η Αμπίκα Μοντ. Ωστόσο, δεν θα λείψουν και οι ελληνικές συμμετοχές. Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στα άτομα που θα συμμετάσχουν στην ταινία θα είναι ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλειος Κωστέτσος και ο χορογράφος/χορευτής Τάσος Ξιαρχό. Ο Βασίλειος Κωστέτσος δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες από τη Δράμα, ενώ ο Ξιαρχό ανακοίνωσε την παρουσία του στην ταινία με ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας: «Πού να ξέραμε τότε πως μετά από λίγα χρόνια θα παίζαμε, θα χορεύαμε και θα χορογραφούσαμε μια ταινία του Χόλιγουντ». Tο επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν στο καστ κι άλλοι Έλληνες.

sacrifice-netflix-5454545
Βασίλειος Κωστέτσος και Τάσος Ξιαρχό θα εμφανιστούν στη μεγάλη παραγωγή του Netflix

Ο Ρομέν Γαβράς, γιος του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, έχει ενσωματώσει στοιχεία από την ελληνική μυθολογία στο σενάριο, εμπνευσμένα από τις ιστορίες που του αφηγούνταν οι γονείς του, η μητέρα του, παραγωγός και δημοσιογράφος Μισέλ Ρέι-Γαβρά. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Deadline: «Η έμπνευση προήλθε από την αίσθηση που έχει κανείς σε λαμπερές εκδηλώσεις, είτε πρόκειται για τις Κάννες είτε για φιλανθρωπικά γκαλά. Υπάρχει μια διάθεση να δει κανείς την πολυτέλεια και τη λάμψη να καταρρέει. Μεγάλωσα με την ελληνική μυθολογία, καθώς οι γονείς μου, μου διηγούνταν ιστορίες για θεούς και προφητείες αντί να βλέπω ταινίες. Αυτή η επαφή με τους μύθους οδήγησε στη δημιουργία μιας ομάδας χαρακτήρων με ιδιαίτερα πιστεύω βασισμένα σε αρχαίες δοξασίες».
sacrifice-netflix-5454545v
O Ρομέν Γαβράς
Τα γυρίσματα άρχισαν στις 21 Οκτωβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου ξενοδόχων Δράμας, Άγγελου Καλλία, τα συνεργεία της ταινίας και το βοηθητικό προσωπικό αριθμούν πάνω από 150 άτομα, ενώ έχουν κλειστεί περί τα 200 δωμάτια για τις ανάγκες των συντελεστών. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ): «Περισσότερα από 150 άτομα βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας. Για τις ανάγκες της ταινίας έχουν κλειστεί από την παραγωγή περί τα διακόσια δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή. Από τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, μέχρι στιγμής, τα γυρίσματα θα γίνουν στα λατομεία του Βώλακα, σε μια στοά που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της ταινίας».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Δράμα επιλέγεται για διεθνή παραγωγή, καθώς το 2022 πραγματοποιήθηκαν εκεί τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier», η οποία ακόμα δεν έχει κάνει πρεμιέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης