Ο Χοακίν Φοίνιξπαραλίγο να εγκαταλείψει την τελευταία στιγμή τον ρόλο του στο Gladiator.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Ρίντλεϊ Σκοτ που μίλησε στους New York Times, έπρεπε να κάνουν προσπάθεια για να πείσουν τον ηθοποιό να παραμείνει στο καστ.
«Ήταν με την στολή του πρίγκιπα και έλεγε "δεν μπορώ να το κάνω". Του είπα "τι;" και ο Ράσελ Κρόου είπε "αυτό είναι τρομερά αντιεπαγγελματικό"», περιγράφει.
Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πώς έπεισε τον Χοακίν Φοίνιξ να μείνει στην ταινία, είπε ότι πήγε μαζί του στο σετ της ταινίας σαν φίλος, όχι μόνο ως σκηνοθέτης.
«Μπορώ να λειτουργήσω σαν μεγάλος αδερφός ή μπαμπάς του. Αλλά είμαι αρκετά καλός φίλος με τον Χοακίν. Το "Gladiator" ήταν ένα βάπτισμα του πυρός και για τους δυο μας στην αρχή», δήλωσε.
Παρά το δύσκολο ξεκίνημα, η ταινία κατέληξε να κερδίσει πέντε Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Καλύτερης Ταινίας.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.