Conchita Wurst: Την υποδέχτηκαν στη Βιέννη με πανό και... μούσια!

Conchita Wurst: Την υποδέχτηκαν στη Βιέννη με πανό και... μούσια!

«Στόχος μου είναι να πάρω ένα βραβείο Grammy και θα βάλω τα δυνατά μου για να το καταφέρω!»

Conchita Wurst: Την υποδέχτηκαν στη Βιέννη με πανό και... μούσια!
Η drag queen νικήτρια της Eurovision, Conchita Wurst πάτησε το πόδι της το μεσημέρι της Κυριακής στο «σπίτι» της, στην Βιέννη.

Το αεροδρόμιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο που είχε φτάσει από νωρίς για να την υποδεχτεί με τιμές... ηρωίδας.

Κλείσιμο


«Δεν περίμενα ότι θα κερδίσω! Το συναίσθημα ότι μπορεί να έχω την ευκαιρία να πάρω την πρώτη θέση άρχισα να το νιώθω τις τελευταίες δύο ημέρες. Άρχισα να δέχομαι ένα κύμα συναισθημάτων από τον κόσμο, που με έκανε να νιώθω δυνατή», είπε η 26χρονη στο αεροδρόμιο και συνέχισε: «Θα συνεχίσω να κάνω μουσική, αυτό αγαπώ. Στόχος μου είναι να πάρω ένα βραβείο Grammy και θα βάλω τα δυνατά μου για να το καταφέρω!».

Η «γυναίκα με τα μούσια» κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το βράδυ του Σαββάτου με το κομμάτι - που θύμιζε soundtrack ταινίας του James Bond - «Rise Like A Phoenix» τραγουδώντας στο παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό που εκτιμάται ότι θα ήταν περισσότερο από 180 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες.

Εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης κουνώντας πανό και μπαλόνια, ενώ πολλοί είχαν ζωγραφίσει στα πρόσωπά τους μούσια προς τιμή της, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό της... βασίλισσας της Eurovision.



«Γύρισε σπίτι <3 δεν έχω λόγια... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!», έγραψε η Conchita στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, το απόγευμα της Κυριακής, μετά τη μεγάλη της νίκη στον μουσικό διαγωνσιμό, όπου αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση με τους 290 βαθμούς που κατάφερε να συγκεντρώσει. Μαζί με το μήνυμά της, ανάρτησε και μία selfie φωτογραφία στην οποία έχει στην αγκαλιά της το βραβείο!

«Ήταν η τελευταία ημέρα αυτού του φανταστικού ταξιδιού. Εξαιτίας ΣΑΣ ζω το όνειρό μου! Σας ευχαριστώ τόσο τόσο πολύ!! Είμαστε ασταμάτητοι!», συνέχισε.



Αμέσως μετά τη νίκη της, η Conchita είπε από σκηνής κρατώντας το βραβείο του 59ου διαγωνισμού της Eurovision: «Αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους όσους πιστεύουν σε ένα μέλλον ειρήνης και ελευθερίας», είπε εμφανώς συγκινημένη, με δάκρυα στα μάτια, την ώρα που έπαιρνε το βραβείο από την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, Emmelie de Forrest. «Είμαστε ενότητα και είμαστε ασταμάτητοι», πρόσθεσε.



«Για μένα, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της. «Αλλά για την κοινωνία μας, απλά μου δείξατε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να πάνε στο μέλλον και παραπέρα, όχι να πηγαίνουν προς τα πίσω ή το παρελθόν».

Η «γυναίκα με τα μούσια» στήθηκε στη σκηνή της αρένας μέσα στην οποία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο διαγωνισμός στην Κοπεγχάγη της Δανίας, φορώντας ένα χρυσό φόρεμα, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το έντονο μακιγιάζ της. Τα αυτιά της είχαν στολιστεί με διαμαντένια σκουλαρίκια, τα χείλη της ήταν βαμμένα με κόκκινο κραγιον, ενώ τα μακριά μαύρα μαλλιά της ανέμιζαν κυματιστά στους ώμους της.

Η drag queen από την Αυστρία είναι στην πραγματικότητα η περσόνα που δημιούργησε ο 25χρονος Thomas Neuwirth.



Το εκκεντρικό της εμφάνισής της, μάλιστα, για πολλούς θεωρείται ίδιον του διαγωνισμού τραγουδιού της Ευρώπης, που είναι γνωστό για τα ιδιαίτερα και μπιτάτα κομμάτια που παρουσιάζουν κατά βάση οι συμμετέχουσες χώρες στη σκηνή της εκάστοτε διοργάνωσης.

Πριν από την εμφάνισή της, η Conchita είχε αντιμετωπίσει έντονο ρατσισμό τόσο από την χώρα της, όσο και από τις υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Αρμενίας και της Λευκορωσίας, που χαρακτήρισε τον διαγωνισμό «φυτώριο σοδομισμού», όπως αναφέρει το BBC.


Εν μέσω εντάσεων στην Ουκρανια, κάποιοι από την Ανατολική Ευρώπη δήλωσαν ότι η Wurst είναι παράδειγμα της παρακμής της Δύσης.

Ακτιβιστές από τη Λευκορωσία είχαν παροτρύνει ακόμη και τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας να «κόψουν» τη συμμετοχή της Αυστρίας.



«Μπορώ μόνο να πω ευχαριστώ για την προσοχή σας. Αν αυτό είναι μόνο για μένα και για το άτομο μου, μπορώ να ζήσω με αυτό», είπε η Wurst για όσους εναντιώνονται στην ύπαρξή της, σε δηλώσεις της στο Associated Press. «Ξέρεις, δεν με επηρεάζουν αυτά τα σχόλια. Είναι απλά περίεργο πώς λίγες τρίχες στο πρόσωπο προκαλούν τόσα σχόλια και τόσο ενθουσιασμό».

Μιλώντας πριν από τον ημιτελικό στην Κοπεγχάγη την Πέμπτη, είχε πει: «Να προσθέσω ότι το 80% των αυτογράφων που έχω δώσει είναι από τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη - και αυτό είναι σημαντικό για μένα».

Ο Neuwirth, ο οποίος γεννήθηκε στο Gmunden της κεντρικής Αυστρίας και μπήκε στο χώρο του θεάματος, πριν από 8 χρόνια, λαμβάνοντας μέρος σε talent show της αυστριακής τηλεόρασης.

Μετά την ένταξή της σε ένα boyband, που όμως γρήγορα «διαλύθηκε», ο Neuwirth εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως Wurst σε ένα άλλο talent show το 2011.
Έχει επίσης λάβει μέρος σε δύο ριάλιτι σόου συμπεριλαμβανομένου ενός όπου οι υποψήφιοι έπρεπε να επιβιώσουν στην έρημο της Ναμίμπια με γηγενείς φυλές!

Και ενώ προετοιμαζόταν για την εμφάνισή της στην Κοπεγχάγη, η Wurst είχε δηλώσει ότι δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα όσα ακούγονται για εκείνη: «Είμαι απλά ένας τραγουδιστής με ένα υπέροχο φόρεμα, μακριά μαλλιά και γενειάδα», είπε στο AP.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης